Senaste artiklar
Kvanthopp: Saltet, från ur-kapitalismens vita guld till gnistan som tände revolutioner
Saltet, det vita guldet, fascinerar och förfärar.
Löjligt enkel, billig och god – Waldorfsallad görs av äpple och selleri och passar också som vegetarisk skagenröra
Servera salladen på ett kryddigt kumminbröd.
Vi äter på tok för mycket salt – WHO: Massiva åtgärder måste vidtas för att minska saltintaget
Världens länder måste vidta massiva åtgärder för att lyckas med målet att minska saltkonsumtionen med 30 procent fram till år 2025. Det säger Världshälsoorganisationen WHO i en ny rapport.
Strejkerna kommer inte att tömma brödhyllorna: ”Det har vi sett under tidigare konflikter”
Finländarna blir inte brödlösa även om strejkerna utvidgas.
Tre recept för svampsäsongen: Västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast
Recept på västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast.
Stekpannebröd med za'atar
Stekpannepröd med za'atar
Sparrissallad med sardeller på överblivna nypotatisar
En matig sallad med sparris och nypotatis.
Varma mackor med kantarellstuvning och mustig ölpicklad lök – mat med retrokänsla för det ultimata höstmyset
Gott till kvällsteet eller som en lätt måltid.
Baka glutenfritt, javisst – här har vi samlat recepten på Strömsös bästa glutenfria bakverk
Allt från enkla bröd till avancerade tårtor.
Jästsvamparna ger oss vårt dagliga bröd, öl och vin — vårt äldsta och viktigaste biologiska partnerskap
Vi tackar dem genom att ha ihjäl dem i en het ugn.
Bröd med rättikafyllning och en kryddrik kycklinggryta – Raj Bharat från Jakobstad bjuder på läcker indisk mat
Så här gör du kadai chicken och mooli ka parantha
Följ fransmannens fem råd och bli en gladare surdegsbagare
Det behövs bara mjöl och vatten till ett gott bröd.
Axos café har varit en mötesplats för Pargasborna i årtionden - allt började med memma
Ruben Söderholm startade Axos bageri på 40-talet.
Allt började med en bild - i dag följer tusentals personer världen över Hangöbon Mia Nyberg och hennes surdegsbröd
Hon bakade sitt första surdegsbröd för två år sedan.
Hemmabagarens ultimata brödlista – här finns allt från enkla rör ihop-limpor utan jäst till tredagars hantverksbröd
Att baka sitt eget bröd är ett enkelt sätt att spara pengar.
Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund
Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.
Baka en saftig rotsakslimpa av gårdagens rotsaker
Rotsakerna gör brödet extra saftigt och smakrikt.
Ett bröd för dagar du går hemma – testa Strömsös tre dagars bröd som inte smakar som något annat bröd
Kalljäsning är hemligheten för att få fram alla smaker.
Baka ett fruktigt bröd med värmande kryddor
Pomeransskal och aprikoser sätter smak på det här brödet.
Tidsfrist till slutet av maj för bageri i Borgå: ”Det finns mycket som måste åtgärdas”
Ingenting har gjorts trots uppmaningar.
Tänk cirkulärt i köket – nolla matsvinnet med falska enchilador, vasslebröd och österrikiska knödlar
Husmorskunskap i modern tappning.
Strömsö presenterar årets ätbara julklapp – fransk kryddkaka med blåbärs- och vitchokladmarmelad
En matgåva som är hållbar på flera sätt.
Brödprodukter med kött dras bort från handeln – kan eventuellt innehålla listeria
Görs som en försiktighetsåtgärd.
Bageriet sysselsätter de allra fattigaste i Sierra Leone: "Jag skulle hellre dö i ett slavläger i Libyen eller drunkna i Medelhavet än stanna här och dö"
Stor hopplöshet i urfattigt slumområde i Sierra Leone.
FM i mathantverk lockade både nationella och internationella mathantverkare - Nagu, Sagu och Kimitoön fick guld med sig hem
Även mathantverkare från Åland presterade bra.
Wi-Box årets företagare i Raseborg
Wi-Box har bageri, restaurang och konditori i Ekenäs.
Karleby hotar bagare med 5000 euros böter – måste märka sina bullar bättre
Näringsdeklaration måste finnas på förpackade varor.
Så blir du av med dina torra brödkanter - servera Strömsös toscanska brödsoppa med zombieknäcke
Brödsvinnet är lätt att åtgärda.
Julen var en tid för vila och umgänge i 1800- talets Åbo – då kom också de avlidna på besök
Klosterbacken visar hur man firade jul förr i tiden i Åbo.
Julrusch i bagerierna – i Ekenäs bakas tusentals julstjärnor
Trots att många bakar själva säljs det massor av julbakverk.
Närpesbor om nedläggningen av Närpes bröd: Det är ingen annan som kan baka rågbröd
Närpes bröd läggs ned efter årsskiftet.
Närpes bröd lägger ner verksamheten – men produkterna lever vidare
Produktionen flyttas till Honkajoki.
Baka Pauls frasiga julbröd med aprikoser
Hemligheten är att kasta in vatten på botten av ugnen.
79-åriga Galina Jakovleva åker runt i sin skåpbil och delar ut hjälp till fattiga i Sankt Petersburg - "Jag kommer aldrig att sluta hjälpa"
Det finns väldigt många som inte klarar vardagen utan hjälp.
Tallriken och vårt dagliga bröd var länge ett och samma – sirliga kärl av porslin dök upp långt senare
Tallriken: från brödskiva till träplatta – i dag keramik.
Snart dags att mata fåglarna igen: ”Sparvar tycker om havre och talg, mesar gillar osaltat smör"
Snart är det dags för vintermatning av fåglar igen.
Syd-Österbotten: Närpes brödfabrik läggs ner
En 89-årig era avslutas i januari.
Brukar du kasta brödbitar till fåglar? Sluta genast!
Kolhydrater kan vara skadliga och orsaka missbildningar.
Hanséns sommarställe ett paradis för den rastlöse: "Vi är inga solstolsdyrkare"
Det är full rulle om dagarna vid Hanséns sommarställe.
Värmeböljan påverkar både restaurangpersonal och bagare: “Armar och ben är fuktiga och man är svettig överallt”
Hos bagaren Robert kan man svalka sig i kylrummet.
Vi köper allt mer importerat bröd - men på sommaren stöder många det lokala bageriet
Var fjärde bageriprodukt som vi köper är utländsk.
Baka muffins och bröd på grillen
Brödet kallas ficelle och är en lång, smal baguett.
Hemlagat och nygräddat är alltid godast - prova på Pauls tunnbröd
Hemligheten ligger i mjölet av god kvalitet.
Sputniken håller ställningarna - men hälsotrender smyger sig in i soldathemmet i Dragsvik
Vart fjärde bakverk som säljs i soldathemmet är en sputnik.
Robin tog över surdegstraditionen utan bagarerfarenhet: "Jag tror på mästare och lärling"
Bagarens ojämna arbetstider ger rum för sidoprojekt.
Pepparkaksbageriet Axo blir del av Rostens bagerikoncern
Man undersöker möjligheterna att exportera Pargasprodukter.
Ekbergs renovering väcker ramaskri: "Stöld av gemensam kulturhistoria"
VD:n tycker att kritiken är orättvis.
Runebergstårtor från Pojo på export till Stockholm
Runebergstårtor från Pojo för första gången i Sverige.
Bröd med insektmjöl
Den lättaste vägen att vänja sig med insekter i maten.
Tårtföretagare i Ingå och fotoföretagare i Raseborg premieras
Företagarföreningarna gav sina årliga pris till företagare.