Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Matentusiasten Kenneth Nars provar på att leva som frigan och räddar mat ur soporna

Tänk klimatsmart och ät också sånt som du tänkt slänga.

Kenneth Nars vegetariska schnitzel av grönkål - gör så här!

Kenneth Nars tar tillvara allt av grönsakerna.

Micke Björklund levde på mat gjord på östnyländska råvaror i en vecka

Närmat i Östnyland bygger helt på tips från publiken.

Vasa överklagar skogskartelldom till hovrätten

Vasa är berett på förlikning med skogsbolagen.

Mästerkocken Micke Björklund skippade smöret

Han antog utmaningen att leva en vecka också utan grädde.

Ska elbilarna ge Terrafame ett uppsving? Ägarna satsar 175 miljoner i bolaget

Statens ägande i bolaget minskar till 71 procent.

Skatteläcka kopplar statens gruvbolag till korruptionsmisstankar i Angola

Korruptionsmisstänkta Trafigura är delägare i Terrafame.

Borgå räckte ut en hand gällande närproducerat – bönderna dök inte upp

Endast tre företagare dök upp på möte om samarbete.

Borgå lokalservice efterlyser mera närproducerad mat

Producenter och leverantörer bjuds in till öppet möte.

Avtal sätter käppar i hjulet för närproducerat i Borgå centralkök

Stadsfullmäktige diskuterar närmat i sin aftonskola.

Mindre rörelsevinst för Kone

Nedgången uppgick till sex procent.

Varifrån kommer din hamburgerbiff? – Åtta snabbmatskedjor avslöjar råvarornas ursprung

Trots att vi uppskattar inhemsk mat väljer vi annorlunda.

Jakobstad kämpar för bioetanolfabrik

Fabriken skulle ge många nya jobb.

Alla vinner på mindre matsvinn

Överbliven mat mättar många magar i Östnyland.

Åboland borde satsa mer på lokal och inhemsk mat

Politiker vill se mera inhemskt och lokalt på tallriken.

Ölbryggande: Odlare lovar att det finns tillräckligt med humle

Stor humlebrist efter fjolårets katastrofskörd.

Det här behöver du veta om mat

Lär dig mer om näring, hållbarhet och tillsatsämnen.

Mathantverkare - en växande yrkeskår

Stort intresse för mathantverk i Svenskfinland.

Alltid slutsålt när sju chefer kockar i Raseborg

Köksmästare satsar på nytt samarbete.

Dokumentärserien "Måttet är rågat – ekonomi"

Åtta teman om ekonomi - börsen, valutor, råvaror med mera.

Litium – den nya bensinen?

Övergången till elbilar kan bromsas av billigt bränsle.

Gratis soppa på matsvinn skapar medvetenhet

Evenemang i Åbo, Helsingfors, Kuopio och Tammerfors.

Återvinn råvaror och lagad mat

Tips på återvinning

MT: Mindre än hälften av snabbmatskedjornas råvaror inhemska

Flera restauranger uppger inte varifrån råvarorna kommer.

Pedersöre och Kronoby utreder biogassamarbete

Stora lantgårdar och farmer ger tillgång på biogasråvara.

Mat med Kira: San Francisco med nordisk touch

Master Chef -vinnaren leder eget matprogram

Att tillreda en surrogatmåltid

Vad kunde en middag bestå av under kriget?

Mat med mersmak: Strömming och åkerbärsparfait

Strömmming är näringsrikt och billigt.

Mat med mersmak: Urbenad lammstek

En fin lammbit som benas ur och fylls med godsaker.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida