Senaste artiklar
Höstrecept: Paj med havtornscurd och italiensk maräng bjuder på en fulländad sötsyrlig smakkombination
Havtorn är Finlands mest näringsrika bär.
Löjligt enkel, billig och god – Waldorfsallad görs av äpple och selleri och passar också som vegetarisk skagenröra
Servera salladen på ett kryddigt kumminbröd.
Vill du ha en dekadent kaka? Sticky date cake innehåller extra mycket av allt när du vill ha något syndigt gott
Mormors torrkaka version 3.0 - den här är fuktig.
Marina Bergman bakade Pargas bästa pepparkaka
Marina Bergman bakade årets bästa pepparkaka i Pargas och korades till vinnare på lördagseftermiddagen. I tävlingen deltog 23 bidrag som en prisjury hade provsmakat.
– Det var mycket jämnt säger juryns ordförande Magnus Sundman, som delade ut priset vid Gamla malmens julmarknad. Det här var min direkta favorit tack vare kryddningen och sprödheten.
Pepparkakan har långa anor på orten och redan 1918 började Lydia Ekroos baka pepparkakor i Bläsnäs. Den speciella kryddblandningen fick hon, med hjälp av ortens apotekare, från Sverige.
Baka en fransk Quiche Lorraine och en syrlig äppelpaj av samma deg: klassiska pâte brisée
Degen ska arbetas snabbt och vila kallt för extra frasighet.
Mexikansk fika i nordisk tappning – Paul Svensson bjuder på klimatsmarta churros med libbsticka och rötad gran
Byt ut kardemumma mot libsticka och vanilj mot rötad gran.
Gjut en tårta i betong och få en evig dekoration i trädgården
Dekorera kakan med ljus och blommor.
Baka falsk banankaka med tosca – palsternacka ger smak åt den saftiga kakan
Riven palsternacka med havremjölk ger banansmak.
Festmiddag tillsammans med Kan vi bara få njuta
Recept på en hel festmeny
Tre recept för svampsäsongen: Västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast
Recept på västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast.
Så här gör du pizzadeg
Recept på pizzadeg.
Bullar med solrosfrangipane och krusbär
Recept på bullar med solrosfrangipane och krusbär
Stekpannebröd med za'atar
Stekpannepröd med za'atar
Baka amaretti, klassiska italienska mandelkex, och servera med hemrostat kaffe
Amaretti är knapriga och sega på samma gång.
Baka en paj med blodapelsincurd och marängtäcke – ett lyckat möte mellan syrligt och sött
Det blir en somrig paj med smak av kardemumma.
Baka en saftig saffranskladdkaka – det ultimata sättet att njuta av den lyxiga kryddan
Perfekt till luciakaffet eller som dessert på julbordet.
Är du sugen på att lära dig dekorera en kaka med drip cake-metoden? Erfarna hobbybagaren Anna Nguyen ger tips på hur du lyckas
Drip cake-metoden är en rolig utmaning.
Baka Jennys äppelpaj, som fått sitt namn efter Michael Björklunds fru
En smulpaj, som skall avnjutas med äkta vaniljsås.
Regina Rehn gör smörgåstårtor för folk och fä – både utseendet och smaken är viktig
Rehn vann tävling i Sverige.
Stort intresse för matlagningsläger – 16 lyckliga barn lagar mat av lokala ingredienser
4H-föreningar ordnar läger för barn runt om i landet.
"Jag har alltid haft en dröm om ett eget café" – systrarna Frida och Hanna Lönnroos öppnade ett sommarcafé i Borgå
Caféet ligger i Gamla stan intill Gamla bron.
Nu ställer vi till med rabarberfestival – baka, kocka och safta med trädgårdens syrligaste primör
Här hittar du Strömsös bästa recept med rabarber.
Baka glutenfritt, javisst – här har vi samlat recepten på Strömsös bästa glutenfria bakverk
Allt från enkla bröd till avancerade tårtor.
Baka en bärig bakelse med en botten av mandelbiskvi och en kryddig kräm
Bakelsen är naturligt glutenfri.
Bjud på bakverksklassiker – glutenfri, gul och grymt god
Förbered, frys in och ta fram vid oväntat besök.
Gör brödbaket till en fest – baka en äkta fransk brioche Nanterre med surdeg som grund
Gästbagare fransmannen Julien Huéber.
Förskolebarn tog sig till finalen i tävlingen om Borgås bästa Runebergstårta: "Det roligaste var att knäcka ägg och att krossa pepparkakor"
Av tävlingens 28 bidrag valdes det ut sju finalister.
Runebergstårtan – historien om Johan Ludvig Runebergs favoritbakelse
Det finns många myter om Runebergstårtan.
Följ fransmannens fem råd och bli en gladare surdegsbagare
Det behövs bara mjöl och vatten till ett gott bröd.
Baka en söt saffransfocaccia – ett saftigt vetebröd med punschrussin
Ett saftigt alternativ till torra lussebullar.
Gunilla Norrlin valde chokladen och sovmorgnarna: "Att se någon njuta av mina praliner är allt"
Att göra chokladpraliner kan ta tre dagar.
Axos café har varit en mötesplats för Pargasborna i årtionden - allt började med memma
Ruben Söderholm startade Axos bageri på 40-talet.
Utmana dig själv i tårtbakning - testa hobbykonditorn Nadine Hagmans festliga och nyskapande version av den klassiska morotstårtan
Förbered dig på flera lager av nya smaker.
Jouko, 79, driver skärgårdens sista kvarn: "Det lokala spannmålet är helt unikt"
Hoppas hitta unga, entusiastiska efterträdare.
Allt började med en bild - i dag följer tusentals personer världen över Hangöbon Mia Nyberg och hennes surdegsbröd
Hon bakade sitt första surdegsbröd för två år sedan.
Här är Strömsös mest överraskande rätter för inbitna grillentusiaster
Baka, grilla grönt och servera efterrätter med grillsmak.
Hemmabagarens ultimata brödlista – här finns allt från enkla rör ihop-limpor utan jäst till tredagars hantverksbröd
Att baka sitt eget bröd är ett enkelt sätt att spara pengar.
Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund
Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.
Baka en saftig rotsakslimpa av gårdagens rotsaker
Rotsakerna gör brödet extra saftigt och smakrikt.
Ett bröd för dagar du går hemma – testa Strömsös tre dagars bröd som inte smakar som något annat bröd
Kalljäsning är hemligheten för att få fram alla smaker.
Baka ett fruktigt bröd med värmande kryddor
Pomeransskal och aprikoser sätter smak på det här brödet.
I lanthandeln i Ingå vill personalen hjälpa dem som är rädda för smitta
Butiken erbjuder hemtransport åt äldre.
Tidsfrist till slutet av maj för bageri i Borgå: ”Det finns mycket som måste åtgärdas”
Ingenting har gjorts trots uppmaningar.
Tänk cirkulärt i köket – nolla matsvinnet med falska enchilador, vasslebröd och österrikiska knödlar
Husmorskunskap i modern tappning.
Utmana dig själv i köket med franskt mathantverk – en smördegsinbakad paté med hög wow-faktor
Pâté en croûte är en fransk klassiker
Luciamorgonen i Svenskfinland bjöd på små lucior, lussekatter och Finlands lucia - se videoklipp från din egen region
Vi följde med luciamorgonen på olika håll i Svenskfinland.
Baka enkelt utan ugn – en fräsch no bake kaka med lingon och kokos
Degen fixar du av torkad frukt och frön.
Bageriet sysselsätter de allra fattigaste i Sierra Leone: "Jag skulle hellre dö i ett slavläger i Libyen eller drunkna i Medelhavet än stanna här och dö"
Stor hopplöshet i urfattigt slumområde i Sierra Leone.
Rekordstor skördemarknad på September Open i år - smaka på kombucha, mathantverk och vilda örter
Lokal mat och mathantverk intresserar många besökare.