Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Pepparkaka från Pargas.

Marina Bergman bakade Pargas bästa pepparkaka

Marina Bergman bakade årets bästa pepparkaka i Pargas och korades till vinnare på lördagseftermiddagen. I tävlingen deltog 23 bidrag som en prisjury hade provsmakat.

– Det var mycket jämnt säger juryns ordförande Magnus Sundman, som delade ut priset vid Gamla malmens julmarknad. Det här var min direkta favorit tack vare kryddningen och sprödheten.

Pepparkakan har långa anor på orten och redan 1918 började Lydia Ekroos baka pepparkakor i Bläsnäs. Den speciella kryddblandningen fick hon, med hjälp av ortens apotekare, från Sverige.

En man klädd i förkläde som står i ett kök och håller ett tårtfat med en äppelpaj på.

Baka en fransk Quiche Lorraine och en syrlig äppelpaj av samma deg: klassiska pâte brisée

Degen ska arbetas snabbt och vila kallt för extra frasighet.

Tara Junker och Malin Öhman från Kan vi Bara få njuta med ett stort fat risotto.

Festmiddag tillsammans med Kan vi bara få njuta

Recept på en hel festmeny

Västerbottenostpaj med kantareller

Tre recept för svampsäsongen: Västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast

Recept på västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast.

Pizza med fyllning på ett bakbord fyllt med mjöl

Så här gör du pizzadeg

Recept på pizzadeg.

Bullar med solrosfrangipane och krusbär

Bullar med solrosfrangipane och krusbär

Recept på bullar med solrosfrangipane och krusbär

Stekpannepröd med za'atar i en röd korg

Stekpannebröd med za'atar

Stekpannepröd med za'atar

Två leende kvinnor i ett kök

Baka en saftig saffranskladdkaka – det ultimata sättet att njuta av den lyxiga kryddan

Perfekt till luciakaffet eller som dessert på julbordet.

En portion äppelpaj med vaniljsås på ett grönt fat, placerad på en träbänk med ett vitt verandaräcke i bakgrunden.

Baka Jennys äppelpaj, som fått sitt namn efter Michael Björklunds fru

En smulpaj, som skall avnjutas med äkta vaniljsås.

Oscar II:s tårta på ett tårtfat.

Bjud på bakverksklassiker – glutenfri, gul och grymt god

Förbered, frys in och ta fram vid oväntat besök.

Runebergstårta.

Runebergstårtan – historien om Johan Ludvig Runebergs favoritbakelse

Det finns många myter om Runebergstårtan.

Ett nygräddat bröd på en skärbräda.

Följ fransmannens fem råd och bli en gladare surdegsbagare

Det behövs bara mjöl och vatten till ett gott bröd.

En bit saffransfocaccia på ett fat

Baka en söt saffransfocaccia – ett saftigt vetebröd med punschrussin

Ett saftigt alternativ till torra lussebullar.

Olika grillrätter från Strömsö

Här är Strömsös mest överraskande rätter för inbitna grillentusiaster

Baka, grilla grönt och servera efterrätter med grillsmak.

En plåt med två nygräddade, vridna baguetter.

Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund

Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.

Rotsaksbröd

Baka en saftig rotsakslimpa av gårdagens rotsaker

Rotsakerna gör brödet extra saftigt och smakrikt.

Julbröd

Baka ett fruktigt bröd med värmande kryddor

Pomeransskal och aprikoser sätter smak på det här brödet.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida