Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Bjud på bakverksklassiker – glutenfri, gul och grymt god

Förbered, frys in och ta fram vid oväntat besök.

Runebergstårtan – historien om Johan Ludvig Runebergs favoritbakelse

Det finns många myter om Runebergstårtan.

Följ fransmannens fem råd och bli en gladare surdegsbagare

Det behövs bara mjöl och vatten till ett gott bröd.

Baka en söt saffransfocaccia – ett saftigt vetebröd med punschrussin

Ett saftigt alternativ till torra lussebullar.

Här är Strömsös mest överraskande rätter för inbitna grillentusiaster

Baka, grilla grönt och servera efterrätter med grillsmak.

Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund

Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.

Baka en saftig rotsakslimpa av gårdagens rotsaker

Rotsakerna gör brödet extra saftigt och smakrikt.

Baka ett fruktigt bröd med värmande kryddor

Pomeransskal och aprikoser sätter smak på det här brödet.

Karleby hotar bagare med 5000 euros böter – måste märka sina bullar bättre

Näringsdeklaration måste finnas på förpackade varor.

Ada och Monique startade eget våffelcafé i brist på sommarjobb

En egen business ger mera frihet än vanliga sommarjobb.

Årets läckra enkla påsktårta är gul, glutenfri och går att förbereda och frysa in

Bjud på Oscar II:s tårta en svensk bakverksklassiker.

"Den perfekta fastlagsbullen ska också vara mat för ögonen"

Gör en fastlagsbulle av det du gillar och våga bryta normen.

Julrusch i bagerierna – i Ekenäs bakas tusentals julstjärnor

Trots att många bakar själva säljs det massor av julbakverk.

Baka Pauls frasiga julbröd med aprikoser

Hemligheten är att kasta in vatten på botten av ugnen.

Det är mönstret som gör brödet unikt - svarva en kavel i trä

En svarv, en överhandsfräs och lite skicklighet krävs.

Gör din egen pasta, det är både godare och roligare än köpis

Samla familjen till det stora pastabaket!

Höstens läckraste kaka görs med kråkbär

Anni har bakat en god, lätt och snabbt lagad kråkbärskaka.

Soppa på ugnsbakad zucchini med frasig zucchinibrioche

Frys in höstens vardagsmat på burk.

Låt tomatsåsen göra pizzan!

En riktigt god hemlagad tomatsås är basen för läcker pizza.

Pauls pizzakanter med tomatsås

Frasiga och välkryddade till valfri god dipp.

Västerbottenpaj med rostade sesamfrön - det perfekta tillbehöret till kräftskivan

Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

Hemlagat och nygräddat är alltid godast - prova på Pauls tunnbröd

Hemligheten ligger i mjölet av god kvalitet.

Det stora tårtbygget - baka en tårta på höjden

Hur du undviker att baka en sned tårta med grynig frosting.

Bröd med insektmjöl

Den lättaste vägen att vänja sig med insekter i maten.

Strömsös söta julpudding

Årets julkaka som du kan göra redan nu!

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida