Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ihmisiä istuu terasilla. Pyödällä on laseissa valkoviiniä ja olutta.

Medioker sommar för restaurangerna i Vasa efter rekordåret i fjol

Försäljningen har gått ner med en tredjedel efter fjolåret.

I förgrunden en bild om att man måste bära munskydd, i bakgrunden en servitör i munskydd och människor som äter på restaurang.

Är du en av dem som sadlat om under pandemin? Berätta om ditt branschbyte!

Ingen vet exakt hur många som bytt bransch under pandemin.

En servitör dukar ett bord.

Svårt för Borgårestauranger att hitta kunnig sommarpersonal

Coronatiden fick många att byta bransch.

Café Hallonblad i Pargas.

Enormt kundtapp på Pargasrestauranger sedan coronan – satsar på hemkörning

Permitteringar och överhängande hot om konkurs.

kock i restaurangkök

Drömde om en egen restaurang - blev företagare på köpet

Allt fler unga blir företagare i dag.

Kändiskocken Jamie Oliver

Kändiskocken Jamie Olivers restauranger stänger dörren

Restaurangkedjan har stora skulder.

oliver hurskainen i kockmundering. bilden är fotoshoppad för att likna en uppklistrad polaroidbild.

Inte ens reumatism fick hindra Olle från att bli fine dining-kock

Podden Imperfekt tittar närmare på slitet i finköken.

Årets kock 2018 Kalle Tanner

Kalle Tanner är Årets kock 2018

Den prestigefyllda tävlingen ordnades för 23. gången.

Matportion

Att gå på restaurang kan vara livsfarligt för allergiker: "Okunnigheten är obegriplig"

Restauranger tar inte alltid specialdieter på allvar.

Hand rör om i soppa med en slev.

Direkt 13.15: Varför lockar inte kockutbildningen i Östnyland?

Katarina Lind sänder direkt från Inveon.

Helsingfors hovrätt

Krogpersonal som nekade romer servering dömdes i hovrätten

Helsingfors hovrätt dömde krogpersonal för diskriminering.

Benjamin Frostell

Stjärnkocken från Borgå siktar på världsmästerskap i gastronomi

Benjamin Frostell vill delta i Bocuse d'Or.

En kock river ost i ett stort metallkärl.

Företagare slarvade med kontroll av personalens hälsa i Pojo

Hälsoinspektör tog till tvångsåtgärd.

Sara Haglund står bakom kassan, i bakgrunden synns hyllor med bröd och assietter.

Borgåunga gillar att sommarjobba inom kundservice

Vi tog reda på vad ungdomar tycker om sina sommarjobb.

Kocken Richard Agbada i restaurangköket.

Filippinsk kock i Finland: Första lågavlönade tiden en investering i framtiden

Richard Agbada ville komma till Finland och hade en plan.

Kocken Mikael Eskman förklarar någo för två andra kockar.

1 500 lediga kockjobb men 5 600 arbetslösa kockar - varför duger inte jobbet?

Skriande brist på personal framförallt i Nyland.

Restaurang Nomas ägare René Redzepi iklädd en t-shirt med porträtt på diskaren Ali Sonko, 26.10.2010

Diskaren Ali Sonko blir delägare i den danska stjärnkrogen Noma

- Min far var diskare då han kom till Danmark, säger ägaren.

Susann Lipponen och Mia Forssell, servitörsstuderande vid Vamia.

Kockar, servitörer och städare behövs

Kvälls-och helgjobb avskräcker många.

Matti Raittala

Vår recensionsiver stressar restaurangerna

Recensionsappar styr oss allt mer när det gäller val av mat.

Strömsökocken Michael Björklund

Michael Björklund har stora planer för Lokstallet i Karis

Stjärnkocken vill köpa Lokstallet i Karis.

Matsvinn

App för överbliven mat har kommit igång bra i Vasa

Över 2 000 matportioner har sålts under sommaren.

Radisson Blu Hotel i Oslo

Norsk hotellstrejk kan få omedelbara följder

Strejken börjar på söndag morgon.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida