Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ole Ivars

Första norrmännen i topp på Danslistan

Norska dansbandet Ole Ivars firar 50 år i år och är historiens första norrmän som toppar Danslistan. De nordiska banden får sällan ens en plats på listan. Duetten med Kikki Danielsson, Jag trodde änglarna fanns, valdes till en av bandets bästa ballader och kom med på vårens jubileumsalbum. Och nu är de här!

Två personer, den ena i röd overall och den andra i gul, går på däcket till en oljeplattform i solnedgången över Atlanten.

Rusning till norra Norge

Oljebolagen rekryterar i hård takt. Kommunernas invånarantal ökar. Man bygger bostäder, kulturhus och teknologicenter. Utlänningarnas antal är större än någonsin. Det här är Nord-Norge i dag. Pekka Palmgren rapporterar från oljehuvudstaden Harstad.

Statoil bekräftar fjärde norskt dödsoffer

Den norska olje- och gaskoncernen Statoil bekräftade på lördagseftermiddagen att ytterligare en norrman som varit saknad efter angreppet på gasanläggningen In Aménas i Algeriet, är död, skriver rundradiobolaget NRK. Igår bekräftades att tre norrmän omkommit i attacken.

Många norrmän alltjämt försvunna

Flera norska Statoil-anställda saknas ännu, trots militäroperationen som har befriat största delen av gisslan vid gasanläggningen i Algeriet. Norska politiker och medier är missnöjda med den algeriska regeringens agerande kring militäroperationen vid gasanläggningen Amenas.

Satellitbild av gasanläggningen Amenas

Hundratals människor befriade vid In Amenas

Resultat av den algeriska regeringens militäroperation.

Stoltenberg: Säkra uppgifter om norska gisslan saknas

Det finns inga säkra uppgifter om norrmännens öde vid gasanläggningen i Algeriet, uppger Norges statsminister Jens Stoltenberg. Fyra norrmän är utanför anläggningen, men om nio norrmän saknas information, sade Stoltenberg. Följ med händelserna i detalj på NRK:s hemsida.

Norrmän vill ha beväpnad polis

Största delen av poliskåren är däremot emot.

Armstrongs stallkamrat erkände dopning

Sportchefen för det norska cykelförbundet, Steffen Kjaergaard använde förbjudna medel under sin aktiva karriär. Norrmannen använde EPO och förbjudet kortison.

Norrman fick ansenlig telefonräkning efter Afrikaresa

Mannen kom hem från en månadslång resa till Afrika väntade en räkning på 137 000 norska kronor - ungefär 18 000 euro, skriver Bergens Tidende.

Norrmän mer positiva till invandrare

Norrmännen har blivit mer positivt inställda till invandrare efter terrordåden den 22 juli i fjol. Det visar en ny undersökning som NRK berättar om. Allt fler norrmän anser att invandrarna bidrar till den kulturella mångfalden.

Mark Cavendish

Mark Cavendish spurtade till seger

Britten Mark Cavendish stod för en imponerande slutspurt när han vann den 13:e etappen på Giro d´Italia.

Alexander Dale Oen, 1985-2012

Världsmästaren Oen, 26, död

Den norske simstjärnan Alexander Dale Oen, 26, har dött. Världsmästaren på 100 meter bröstsim från i somras påträffades död i samband med ett träningsläger i USA.

Barn tränar boboll, Yle 1976

Boboll kan man träna både inne och ute

Boboll är en trevlig sport som kan spelas var som helst.