Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Laxodling i norsk fjord.

All odlad lax innehåller omstritt etoxikin - EU förbjuder tillsatsen 2020

Ska vi ha brandskydd och konserveringsmedel i odlad lax?

Man i keps i småbåtshamn

Vem ska fånga abborren – generationsväxlingen bland yrkesfiskarna oroar

Vi vill äta abborre och sik, men ingen vill fiska dem.

Norsk laxfilé

Laxen rekorddyr – priserna ändras nästan dagligen

Sjukdomar och minskade produktionsvolymer orsaken.

Lax på Lerøy Auroras laxslakteri i Skjervøy

Kuluttaja: Lax och regnbåge inte lika hälsosamt som förut

Orsaken är att fisken får vegetariskt protein till föda.

Olle Lerche arbetar med forskning och utveckling vid resoföretaget Raisioaqua

Resoföretag arbetar målmedvetet för miljövänlig fiskodling

Resoföretagets fiskfoder har gjort fiskodlingen miljövänlig.

En vit tallrik med en huvudrätt, bestående av bland annat hjortkött med renlavsströssel, en fylld lök och kantareller.

Kocklandslaget satsar på rena smaker av fiskskinn och hjorthjärta i OS

Samuel Mikander från Karis ansvarar för köttet i kock-OS.

Laxar styckas i fabriksmiljö.

Priset på lax är rekordhögt

Finländarna har fått betala en tredjedel mera för sin fisk.