Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Sockerbeta.

Sockerbetsodlarna och Sucros i luven på varandra

Allvarlig tvist om priset på sockerbetorna.

David Strömbäck sitter vid skrivbord bläddrar i katalog

Företagare förbannad på dålig postservice

Småföretagare förbannade på posten

Kaffet kan bli dyrare

Priset på råkaffe har stigit kraftigt sedan slutet av förra året. Den största orsaken är att kaffeskörden i Brasilien, som är världens största kaffeproducent, håller på att förstöras helt.

Mink i bur på pälsfarm

Skinnen sålde dåligt i helgen

Många skinn förblev osålda under helgens skinnauktion i Vanda. I synnerhet blåräven sålde dåligt. Bara 13 procent av de skinnen gick åt. En av orsakerna till nedgången tros vara den milda vintern i Kina.

Maten blir bara dyrare

Maten var nästan en femtedel dyrare i Finland i fjol, än i EU-länderna i medeltal, visar Statistikcentralens jämförelse. Bland de femton så kallade gamla EU-länderna är Finland fjärde dyrast, efter Danmark, Sverige och Österrike.

sommarstuga

Priset på sommarstugor skjuter i höjden

Ingen annanstans i landet stiger priserna på sommarstugtomter som i Österbotten. Det säger värderingsman Erik Lönnfeldt på bolaget CBRE. Lantmäteriverkets statistik visar att tomtpriserna i Österbotten har fördubblats de senaste fem, sex åren.

Valios mjölkförpackningar

Valio höjer mjölkpriset

Valio höjer från och med i dag försäljningspriset på vanlig mjölk med en tredjedel. Nu är det upp till detaljhandeln att avgöra om prishöjningen börjar synas också direkt i konsumentpriserna.