Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Forskaren Charly Salonius-Pasternak vid bokmässan i Helsingfors i oktober 2015.

Forskare: Läckan innebär inga större skador för Finlands rykte

Ryktet av stor vikt i det internationella samarbetet.

Allas utebad är försenat.

Nu hajpas Helsingfors av amerikanska Vogue

Stadens satsningar på PR bär frukt.

En dimmig fors i norra Karelen.

Skit i tangon

Hur marknadsför vi varumärket Finland?

Flyktingar i Kroatien 23.9.2015

Ambassadör kritiserar hårt Finlands omröstningsagerande

Beklagliga förklaringar, anser ambassadören.

Demonstranter utanför parlamentet i Aten.

Finland inte pop i Grekland

Attityd till stödpaket har förändrat bilden av Finland.

kati Eklöf

Kati Eklöf skall sätta fart på turismen i Vasaregionen

Kati Eklöf börjar jobba som verkställande direktör för Vasaregionens turism från den 13. januari. Hon valdes till vd förra veckan och det var bland annat Vasaregionens energiska rykte som fick henne att söka jobbet som vd.

Äntligen en ljusning i Parisförorten Aulnay

I flera år har de franska politikerna kritiserats för att inget görs för att förbättra situationen i de förorter som drabbades av svåra uppror år 2005. Först nu försöker man från regeringshåll hjälpa ungdomar från dessa områden och även på kommunalt håll har insatserna ökat avsevärt, som i förorten Aulnay norr om Paris.

Forcits fabrik i Laukas stängs tills vidare

Verksamheten vid Forcits fabrik i Laukas körs ner tills vidare, beslöt säkerhets- och kemikalieverket Tukes i samförstånd med Forcit i dag. Ett närliggande sprängämneslager töms tills containrarna kan flyttas till en säker plats.

Asta Seppänen och Charles "Chali" Nyberg.

Minnen från Gennarby mejeri i Tenala

Charles Nyberg har ätit mycket ost. Det beror på att hans pappa jobbade på Gennarby mejeri. Asta Seppänen forskar nu i mejeriets historia.

"2000 år gammal ledarstruktur innebär problem för kyrkan"

Föråldrade maktstrukturer gör ledningen i kyrkan rörig, och det i sin tur påverkar kyrkans rykte negativt. Nu hoppas enheten för gemensamt svenskt församlingsarbete på en organisationsförändring.

Bra och dåliga skolor - finns de?

Den som stirrar sig blind på gymnasiernas rankinglistor kan lätt få intrycket att till exempel Lärkan är en elitskola medan Helsinge gymnasium är en skola för dem med dåliga vitsord. Så svartvit är dock verkligheten inte. Joakim Häggström tycker inte att listorna är speciellt informativa för vare sig elever eller pedagoger.

Polisens webbadress på polisbilen.

Språkdebatt kring polisen på Åland

Den senaste tiden har en häftig språkdebatt pågått på Åland. Den har handlat om hur mycket finska den åländska polisen får prata med sina kolleger i riket.

Atte Engren, april 2013

TS: Engren på väg till KHL

TPS verkar mista sin förstemålvakt Atte Engren. Enligt tidningen Turun Sanomat har VM-keepern redan undertecknat ett kontrakt med KHL-klubben Severstal Tjerepovets.

Sannf tar fram Freudenthal-kortet

Sannfinländarna är harmsna över Carl Haglunds (SFP) uttalande i går att Timo Soini (Sannf) skämmer ut sitt parti och Finlands rykte. Jussi Niinistö frågar i sin blogg hur det är möjligt att ett parti som sin högsta hedersbetygelse delar ut en medalj som är tillägnad en rasist.

Uppgifterna är de nyaste från Patent- och registerstyrelsen och beskriver situationen år 2011. För Stiftelsen Bensows Barnhem Granhyddan del är uppgifterna är från 2012. Ralf Blomqvist var ordförande i stiftelsen Bensows barnhem 2011.

Styrelsemedlem: Bensows har lämnat in svar

Bensows barnhemsstiftelse har lämnat in svaren till Patent- och registerstyrelsen inom utsatt tid, trots uppgifter i medier om att så inte är fallet. - Att sådana här uppgifter sprids i medierna skadar vårt rykte ytterligare, säger styrelsemedlemmen Iselin Krogerus-Therman.

Venezuela: Räd mot Chavez-bloggare

Den venezuelanska säkerhetstjänsten har gjort en räd mot en bloggare som misstänks ha spritt falska rykten om president Hugo Chavez hälsotillstånd.

Samsung förnekar Nokiarykte

Den sydkoreanska mobiltelefontillverkaren Samsung tillbakavisar rykten om att man är intresserad av att köpa Nokia, rapporterar den ekonomiska nyhetsservicen Bloomberg. Ryktet ledde till att Nokia steg kraftigt på börsen i Helsingfors i fredags.

Rubriker om Bergmans pjäs

Om Ingmar Bergmans TV-pjäs Riten

Är det ett sensationellt och skakande drama?

Ingmar Bergman 1988

Ingmar Bergman 80 år

Allt han har gjort av värde bottnar i hans barndom.

Jörn Donner i en intervju 1962

Jörn Donner om Ingmar Bergman

Donners åsikter om Bergman.

TV-nytt om Ingmar Bergman som regissör för Fanny och Alexander.

Ingmar Bergman regisserar Fanny och Alexander

Här får vi följa med när Bergman regisserar skådespelarna.

Ingmar Bergman intervjuas om sin Oscar, 1962

Ingmar Bergman har fått en Oscar

Här intervjuas Ingmar Bergman angående priset.