Senaste artiklar
Planksteken från 70-talet gör comeback – nu med mindre kött och mer grönsaker
Bjud på ögonmat med rena smaker.
Vitlöksbröd tar dig genom vintermörkret
En mustig aubergineragu, vitlöksbröd, radicchiosallad och clementinkaka. Det här är recepten som gör att Tara Junker och Malin Öhman från matprogrammet Kan vi bara få njuta klarar vintermörkret.
Torka grönsakerna som blir över – ett bra sätt att minska matsvinnet
Torkning är ett hållbart sätt att ta vara på överskottet.
Vår mest underskattade grönsak – recept på fräsch kålrabbisallad
Kålrabbisallad med fänkål och melon.
Testa en variant på ceasarsallad – brysselkål och rostade kikärter gör den grön och skön
Servera med krutonger av surdegsbröd.
Ge vardagsmiddagen ett lyft med nya smaker – krydda din pasta bolognese med kardemumma
Kardemumma passar även i salt mat.
Mustig rödvinsfondue med örtagårdscrème och sojadipp – fonduemat för alla sinnen
Mat för tillfällen då samvaron är lika viktig som smakerna.
Kocka läckert med lök – Strömsö bjuder på 5 olika löktips som du kan överraska dina gäster med
Tjuvstarta grillsäsongen med t.ex. lökolja
Piffa upp popcornen – barn och vuxna i alla åldrar gillar de här 3 olika kryddblandningarna
Örter som persilja, basilika och rosmarin fungerar bra.
Ge zucchinin ett lyft – grilla den och servera med ricottaost och tomatfyllning
Gör något gott av den bleka och smaklösa zucchinin.
På vegetarianresa för miljöns skull
Familjen som avskydde kött gick in för vegetariskt.
Sex förkylningsmyter du borde ha koll på
Du ska inte peta dig i näsan och zink hjälper.
För dig som gillar dip mera än chips – gör en lyxig röra med rostad vitlök och soltorkad tomat, perfekt smakkompis till rosa bubbel
Dippen är också god som sås till grillat.
Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken
Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Malin Båtmästar.
Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken
På lördagen får vi besök av kocken Andreas Sandén.
Christoffers whiskeymarinerade inrefilé
Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. Christoffer Thomassfolk bjöd oss på sin biffar av inrefilé som legat i god marinad. Här får ni receptet!
Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken
Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av amatörkocken Christoffer Thomasfolk.
Andreas Sandéns himmelska biffar
Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. Andreas Sandén bjöd oss på oerhört goda lammfärsbiffar. Här får ni receptet!
Är vitlök en lösning på romernas problem?
Staden Graz i Österrike förbjöd tiggeri år 2011 i ett försök att hålla utslagna romer borta från gatubilden. Efter stora protester upphävdes förbudet år 2013 och nu har staden en annan approach: man lär romer odla vitlök.
Höstsådd
Underlätta trädgårdsvåren - så på hösten.
Lyxig bouillabaisse med Akademat
Akademat kockar fisksoppa det är omöjligt att stava till.
Använd ingefära och vitlök i kampen mot förkylning
Alexandra gillar enkla kurer. Här är de!
Kryddväxter på Överby
Aagot Jung strövar med Tor Lindholm och undersöker kryddor.
Aagot Jung besöker en vitlöksträdgård
Ett av Trädgårdsrutans populäraste avsnitt.