Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ett par händer bryter ett en bit av ett frasigt vitlöksbröd.

Vitlöksbröd tar dig genom vintermörkret

En mustig aubergineragu, vitlöksbröd, radicchiosallad och clementinkaka. Det här är recepten som gör att Tara Junker och Malin Öhman från matprogrammet Kan vi bara få njuta klarar vintermörkret.

Torkade grönsaker i burkar.

Torka grönsakerna som blir över – ett bra sätt att minska matsvinnet

Torkning är ett hållbart sätt att ta vara på överskottet.

Vinfondue

Mustig rödvinsfondue med örtagårdscrème och sojadipp – fonduemat för alla sinnen

Mat för tillfällen då samvaron är lika viktig som smakerna.

Grillad zucchini

Ge zucchinin ett lyft – grilla den och servera med ricottaost och tomatfyllning

Gör något gott av den bleka och smaklösa zucchinin.

samtal om livet, radio vega

På vegetarianresa för miljöns skull

Familjen som avskydde kött gick in för vegetariskt.

Man som snyter sig.

Sex förkylningsmyter du borde ha koll på

Du ska inte peta dig i näsan och zink hjälper.

vitlök

Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Malin Båtmästar.

Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

På lördagen får vi besök av kocken Andreas Sandén.

Christoffers whiskeymarinerade inrefilé

Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. Christoffer Thomassfolk bjöd oss på sin biffar av inrefilé som legat i god marinad. Här får ni receptet!

Grönsaker på Farmer´s Market

Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av amatörkocken Christoffer Thomasfolk.

Andreas Sandéns himmelska biffar

Varenda lördag bjuder vi in en kock eller grillmästare för att ge tips om mat som passar speciellt bra i sommarvärmen. Andreas Sandén bjöd oss på oerhört goda lammfärsbiffar. Här får ni receptet!

Är vitlök en lösning på romernas problem?

Staden Graz i Österrike förbjöd tiggeri år 2011 i ett försök att hålla utslagna romer borta från gatubilden. Efter stora protester upphävdes förbudet år 2013 och nu har staden en annan approach: man lär romer odla vitlök.

Förodling – nypotatis och vårens läckra salladsbord

Höstsådd

Underlätta trädgårdsvåren - så på hösten.

Akademat gör fisksoppa

Lyxig bouillabaisse med Akademat

Akademat kockar fisksoppa det är omöjligt att stava till.

Pepparmynta, 1989

Kryddväxter på Överby

Aagot Jung strövar med Tor Lindholm och undersöker kryddor.

Vitlök

Aagot Jung besöker en vitlöksträdgård

Ett av Trädgårdsrutans populäraste avsnitt.