Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Staden Jakobstad växer

Jakobstads invånarantal har under det första halvåret 2023 ökat med 237 personer och närmar sig målet på 20 000 invånare.

Det skriver staden på sociala medier.

Enligt förhandsuppgifter i juni 2023 är staden Jakobstads invånarantal nu 19 443.

Jakobstad har tappat invånare i många år men sedan 2021 har man börjat växa igen.

År 2016 gick Korsholm om Jakobstad i invånarantal. Läget är fortfarande det samma och Korsholm har i dagsläget 19 756 invånare, alltså cirka 300 personer fler.

Passagerare stiger ombord på Y-tåget i Kyrkslätt, mot Helsingfors.

Kyrkslätt ska bli en smidig och urban småstad

Finlands modernaste småstad - så ska Kyrkslätt se ut.

Kommunalsjukhusvägen i Åbo.

Krigstida bostadskvarter i skottgluggen då nya hyreshus byggs i Åbo

Hus vid Kommunalsjukhusvägen ersätts med nya.

Ung kvinna, Yle 1971

Bostadsbristen deprimerar och skiljer barn från sina mödrar

Unga hemlösa kvinnor fick lämna sina barn på barnhem.

Demonstranter i Zürich protesterar mot resultatet av folkomröstningen.

Stubb: Schweiz drar det kortaste strået

Runtom i Europa försöker man smälta söndagens beslut i Schweiz att begränsa invandringen från EU till landet. Europa- och utrikeshandelsminister Alexander Stubb säger att Schweiz drar det kortaste strået.

Afrikanska immigranter demonstrerar i Tel Aviv

Asylsökande i stordemonstration i Tel Aviv

Över 30 000 papperslösa immigranter och asylsökande har demonstrerat i Israels finansiella huvudstad Tel Aviv - den största migrantdemonstrationen någonsin i Israel. Demonstranterna krävde att israeliska myndigheter behandlar dem bättre.

Tyskland: Invandrarström efter årsskiftet?

I Tyskland tas det nya året emot med oro. Från och med i dag har begränsningarna för rumäners och bulgarers fria rörlighet inom EU försvunnit. Det här betyder bland annat att det blir lättare att få socialbidrag, till exempel i Tyskland. Se Johnny Sjöbloms inslag!

Tänker lilla Moldavien trotsa Ryssland?

På torsdagen inleddes ett toppmöte i Vilnius där Moldavien, Europas kanske fattigaste land, väntas välja sin framtida partner: EU eller Ryssland.

Över 90 migranter dog av uttorkning i Sahara

En hjälporganisation i Niger hittade på onsdagen kvarlevorna efter 87 migranter som hade dött av uttorkning i Nigers öken tidigare i oktober. Av dödsoffren var 48 barn.

Harjulinna mottagningscentral i Sjundeå

Tjugofem jobb försvinner i Sjundeå

Tjugofem jobb försvinner när Harjulinna asylmottagning för minderåriga stänger i vår. Beslutet att stänga enheten kom som en fullständig överraskning för personalen.

Finland skickar övervakningsflyg till Lampedusa

Finland skickar ett övervakningsflygplan till den italienska ön Lampedusa för att assistera EU:s gränsbevakningsverk Frontex med övervakningen av Medelhavet. Planet ska assistera Frontex i en månads tid.

Minst 27 döda i ny fartygstragedi

Sammanlagt 27 migranter har bekräftats döda i fartygsolyckan mellan Tunisien och Italien i kväll, meddelar Maltas premiärminister Joseph Muscat. Italienska massmedier har rapporterat om ett femtiotal dödsoffer.

Italienska kustbevakningens hjälper migranter utanför Lampedusa.

200 migranter i havet utanför Malta

En svår båtolycka har återigen inträffat i vattnen mellan Tunisien och Sicilien. En båt med upp till 250 migranter ombord har kapsejsat och sjunkit i närheten av Malta. Den italienska marinen har satt in helikoptrar för att bärga människor som har hamnat i havet. Också två marinfartyg deltar i räddningsarbetet.

Byggarbetsplats utanför huvudstaden Kuala Lumpur

Malaysia utvisar tusentals papperslösa

De malaysiska myndigheterna har gripit 2 500 papperslösa invandrare som ska utvisas ur landet, rapporterar BBC. Myndigheterna planerar att utvisa sammanlagt en halv miljon papperslösa.

Migrationsinstitutet håller koll på flyttningsrörelser

Migrationsinstitutet i Åbo samlar på kunskap om flyttrörelser.

Helsingforsarna blir 603 000

Enligt en uppskattning som Helsingfors stads faktacentral gjort stiger invånarantalet med ungefär 8300 i år. Det betyder att staden bebos av 603 700 personer.

Han har forskat i sverigefinländarnas situation

Hur har det gått med finskheten hos de finländare som under olika tider har emigrerat till Sverige?

Passkontroll

EU överväger visumtvång på Balkan

EU kan återinföra visumtvång för länderna på västra Balkan. Det är Sverige och fem andra EU-länder som kräver att frågan tas upp på migrationsministrarnas möte i Luxemburg.

Helsingforspolisen kan sköta hela landets uppehållstillstånd

Helsingforspolisen kan i framtiden få sköta alla uppehållstillstånd för utlänningar som vill stanna i Finland. En tredjedel av alla ansökningar lyder redan nu under Helsingforspolisen och inrikesministeriet understöder förslaget.

Vasaregionen behöver inflyttare och återflyttare

I Vasa finns många stora företag inom flera olika branscher, men för att staden, regionen och näringslivet ska kunna utvecklas behövs ny arbetskraft. Man försöker locka hela familjer och strävar efter att erbjuda arbete åt båda föräldrarna.

Båtarna är fulla med flyktingar från Tunisien

350 immigranter anlände till italienska Lampedusa

Strömmen av papperslösa immigranter över Medelhavet har ökat igen. Afrikaner försöker ta sig till den italienska ön Lampedusa, söder om Sicilien.