Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Glesa granar och hemgjorda facklor

Så här fixar du glesa granar och hemgjorda facklor.

Så trär du lättare tråden på symaskinsnålen

Problem med tråden och symaskinsnålen?

Putsa tenn med kål

Är dessutom miljövänligt.

Tips för stearinljus

Under den mörka perioden av året går det åt rejält med stearinljus och då kan de här knepen komma väl till pass!

Varmt vatten mot vegetabiliska fläckar

Hett vatten brukar lösa de flesta vegetabiliska fläckar. Vattnet i tvättmaskin är ju alltid först kallt och då fastnar fläcken. Blod, urin och modersmjölk löses däremot i kallt vatten.

Gräddtårtan fräsch ännu andra dagen

Eva från Falkenberg bjuder här på ett tips om hur man kan hålla gräddet på gräddtårtan fräscht ännu andra dagen. Hon skriver såhär: Häll ca. 1tsk-1msk vatten i grädden före uppvispnig. Då hålls den uppvispade grädden lika fräsch dagen efter på tårtan. Eva Nordberg från Falkenberg

Blåbärsfläckar på händerna

Skulle du vilja bli av med blåbärsfläckarna som sitter så envist fast på händerna efter att man plockat? Inkku bjuder här på lösningen: Blåbär på händerna får man enkelt och snabbt bort genom att gnida händerna med rabarber.

Luktar din dammsugare illa?

Luktar dammsugaren illa? Dammsug först en aning matsoda för att neutralisera odören. Om man vill ha en god lukt kan man dessutom dammsuga lite vaniljsocker. Heidi Luktar dammsugaren fortfarande illa eller vill du ha alternativ? Då kan du få hjälp av J.O. här: Dammsug in en halv burk krossad svartpeppar.

Odla morötter enkelt

För att enkelt odla lite morötter tar jag en toarulle och häller i jord och ett eller två frön. Ställ röret först i en liten låda där du får plats med ca. 10 toarullar. När bladen blivit 4-5 cm stoppar Du ned rullarna i jorden. Nu slipper du stå på knä och rensa och gallra. Sven från Grängesberg i Sverige

Vattna trädgården med regnvatten

Har man inte långa vattenslangar kan det bli drygt att släpa på vatten till planteringar. Sven bjuder här ett hjälpande tips. Om Du har en växt eller trädgård som behöver mycket vatten köp en stror plastdunk. Ställ dunken en bit nedanför stugan och drag vattenslang från stuprännans vattentunna till denna stora vattendunk.

Hyvla din ost jämn och fin

Hushållspapper på osthyveln! För att slippa massa smul i osten eller om den är mjuk och det liksom korvar sig på osthyveln: ta lite vanligt hushållspapper och trä in i hyvel-springan. Funkar jättebra! Ostskivorna blir stora och släta. Kerstin från Alingsås

Håll tvättmaskinen fräsch

För att förlänga livet på tvättmaskinen kör jag med jämna mellanrum programmet på 90 grader utan vare sig tvätt, eller tvättmedel. Maskinen blir ren och fräsch. Anne-Marie, Karleby

Tandkräm mot finnar

Om du lider av akne och har utslag eller finnar som är variga eller redan blivit hål på kan detta tips hjälpa. Lägg tandkräm på de stället där du har ett litet sår till natten. Tandkrämen torkar och bildar ett skydd och ofta är utslaget mycket bättre följande dag. Nice från Skinnarby

Dryga ut ansiktskrämen

Birgitta från Göteborg bjuder här på ett tips hur man kan dryga ut ansiktskrämen. Så här skriver hon: "Blanda i en klick Aloe Vera-gelé när du smörjer in ansiktet med din vanliga dagkräm eller nattkräm. Dels drygar det ut krämen, dels bidrar det till att hålla din hy fräschare & yngre.

Matolja mot kladdiga fläckar!

Gun Martinsson från Umeå bjuder här på ett utmärkt tips mot besvärliga tuggummifläckar. Så här skriver hon: "Upptäckte ett intrampat tuggummi på mitt hallgolv och blev inte glad. Det är en plastmatta och jag ville inte använda några starka lösningsmedel då det kunde bli en skada på mattan.

Silvret blankt

Paula från Uppsala bjuder här på enutmärkt tisp för att blanka silvret utan att behöva gnugga alls! Så här skriver hon: Blänkade silver på någon minut får man om man lägger aluminiumfolie i botten på en bytta, häller i ca 2 dl salt och kokhett vatten. Sedan stoppar man i silvret i badet. Blänkande utan putsande!

Blåbärsfläckar och kokhett vatten

Ett tips som får blåbärsfläckarna att försvinna är helt enkelt KOKHETT vatten. Du häller kokhett vatten på en något så när färsk fläck och sedan in med plagget i tvättmaskinen. Simsalabim och fläcken är borta.

Islykta av mjölkkartonger

Skölj ur de tomma kartongerna. Fyll med vatten och eventuellt lite karamellfärg och ställ kartongerna ute i kylan eller i frysen. Efter några dagar har du ett par jätteisbitar att göra en fin ljuslykta av. My

Kådborttagning

Susanne Sigfrids från Västanfjärd har ett utmärkt tips för att få bort kåda från händerna. Det bästa är att man samtidigt sköter om händerna! Så här går det till: Smörj händerna med en fet salva. Skölj dem. Tvätta sedan som vanligt med tvål och vatten.

Lingon eller socker mot hicka

När du får hicka, ta en till två matskedar lingonsylt! Lena Svensson Ett till tips mot hicka: Stina tipsar om en annan kur mot hicka. Ät lite socker (en sockerbit eller 1 tsk strösocker). Det botar hickan! Stina Ett tredje tips mot hicka: Hjälper inget annat så försök hålla andan i en minut. Det tipsar J.O. från Jakobstad.

Fil på solbränna

AJ! Där sitter du som en fåne och tyckte att du nog borde tänkt efter mer innan du solade utan faktor. Gör på samma sätt som när du har blivit bränd av en manet - lägg på naturell yoghurt eller fil. Jag garanterar att det fungerar! Och det är som att vattna en uttorkad blomma. Nina Westerlund, Kungälv

Fler fläckborttagningstips

Maria från Linköping tipsar om att lingonfläckar går bort om man tar med blåbär över fläcken. (Redaktionen har inte hunnit pröva detta tips så följ det på eget ansvar!) Karin, även hon från Linköping, har i sin tur ett tips för blodfläckar.

Parfymerad olja och deodorant

Parfymen på väg att ta slut i flaskan?! Häll i lite olja (mandelolja är bra, annars vanlig inhemsk rapsolja) - och skaka flaskan. Klart att använda. Drygt och mildare än ren parfym. Deodorant: Köp oparfymerad och ta bort kulan (kan vara krångligt).

Socker eller salt på såren?

Har du skurit dig och blöder? Strö på rikligt med socker, på med plåster så läker såret snabbare och plåstret fastnar inte i såret. Lasse, Nödinge Här kommer ett annat tips mot småsår. Det låter inte lika trevligt som socker men ofta är det ju så att det som är lite obehagligt också är gott för en ..

Sockerbit eller sprit på getingstick

Ifall du blir biten av en geting skall lägga en sockerbit på såret. Håll det där cirka en halvtimme. Då det bildas en ljusbrun fläck på sockerbiten har giftet sugits ut. "Biten" Ett till tips mot sting: Ett annat tips mot getingsting är att hälla starksprit (typ vodka) på sticket. Svullnaden och det onda försvinner snabbt.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida