Senaste artiklar
Det finns ett ökat utbud av växtbaserade proteinkällor – vi kollar hur lätt det är att hitta rätt i butikshyllorna
Urvalet ökar men konsumenterna är ännu inte vana.
Utbudet av växtbaserad protein ökar – så här tycker finländarna om nya alternativ till kött- och mjölkprodukter
Finländare äter helst mat de känner igen.
Hur många sorter av ätbara insekter finns det i vår värld? Och hur många av oss äter insekter?
Testa hur bra koll du har på mat av insekter.
Öl av kiss, kött av människoceller och middag av alger – framtidens mat är här, är du redo?
Testa hur bra koll du har på framtidens mat.
Maaseudun Tulevaisuus: Finländare äter ägg som aldrig förr
Per person äter vi 12,2 kilogram ägg i år.
Helsingforspolitiker vill halvera konsumtion av kött och mjölk: "Är redan nu utmanande att se till att äldre får i sig tillräckligt med protein"
"Vi har också ansvar för att barn, unga och äldre äter".
Finsk uppfinning ska skapa protein för både rymdfarare och världens hungrande - Esboföretag har stora förväntningar på sin produkt
Med elektricitet, vätgas och koldioxid skapas protein.
Stor enighet om att inhemska proteingrödor kunde och borde ersätta soja i foder
Minister Leppäs förslag har fallit i god jord.
Forskare vill hitta en ny vårdform för depression - med hjälp av ett protein
Eleanor Coffeys forskningsteam jobbar med försöksmöss.
Ordentligt med pollen i luften redan – tuff vår för pollenallergiker att vänta
Läkare ger tips på sätt hur du kan underlätta problemen!
Ett ägg om dagen kan minska risken att insjukna i typ 2-diabetes
Nya rön från Östra Finlands universitet.
Sågspån - framtidens proteinkälla: "Till en början ska vi testa om det fungerar för fiskar"
I dag lämnas sågspånet ofta i högar och ruttnar bort.
Fråga Alexandra De Paoli om örtapotek
Alexandra De Paoli är Strömsös örtexpert.
Trädgårdskväll på Strömsö sänds direkt på Yle Arenan - här är programmet
Här är programmet för Trädgårdskväll på Strömsö.
Låtsaskött är ett klimatsmart alternativ till biffen
Många väljer att minska på köttätandet.
Testa linser - den hälsosamma snabbmaten
Linser finns i många olika färger.
Servera potatis med gräshoppor i stället för sill
Syrsorna är lika goda kalla som varma.
Laga insekttacos - piffa upp barnfamiljens favorit med syrsor och mjölmaskar
Gräshopporna är proteinrika och kan ersätta malet köttet.
Lär dig gilla den livräddande, lättodlade, gasbildande, trendiga bönan
Dessutom är bönor och kikärter fiberrika och mättande.
Bröd med insektmjöl
Den lättaste vägen att vänja sig med insekter i maten.
Evira: Ätbara insekter kan framkalla kraftiga allergiska reaktioner
Personer som är allergiska för skaldjur kan drabbas.
Plugga vid ÅA: Biokemi
Undersöker molekylers struktur och funktion i organismer.
Ny finländsk metod producerar näring utan jordbruk
För tillfället produceras bara ett gram på två veckor.
Hussyrsan - det nya goda från Borgå
Insektfarmen ryms i en liten container.
Fem myter om veganism
Experter slår hål på de vanligaste fördomarna mot veganer.
Fredrik Paulún: Min mission är att få folk att må bättre
"Fredrik Paulún om rollen som känd näringsfysiolog".
Ett vegetariskt alternativ varje dag - nya rekommendationer för skolmaten
Fokus på socker, salt, mättat fett och fibrer.
Insektprotein kryper närmare våra tallrikar
Insektmat intresserar både konsumenter och producenter.
Insekter kan bli ett livsmedel också i Finland
För närvarande får insekter inte säljas som mat.
Skolmaten i Lovisa får kritik - mättar inte
Lärare Christina Mickos ifrågasätter näringsinnehållet.
Millenniumpriset till biokemisten Frances Arnold
Priset värt en miljon euro.
Superpulver – växter som näringstillskott
Açai, maqui och carob – vad är det egentligen?
Proteiner är bantarens bästa vän
Många bantare äter alldeles för lite protein.
Kommer vi från mars?
Livet på jorden kan härstamma från planeten Mars! Den teorin förs fram på en stor vetenskapskonferens i Florens i Italien, rapporterar brittiska BBC. En amerikansk biokemist anser att förhållandena på mars är gynnsamma för att liv kan uppstå.
ÅA-forskning presenteras i Nature
Fraktbåt eller taxi, så beskrivs transportvägarna för lipider inne i våra celler. Forskningsresultaten presenteras av akademilektor Peter Mattjus och forskardoktor Henna Ohvo-Rekilä i den ansedda tidskriften Nature.
Mera grönt på tallriken
Mera vegetarisk mat i daghem och skolor i Borgå efterlyses av fullmäktigeledamoten Kaisa Leka - De gröna.
Vad bör de unga äta?
Ungdomar i tonåren äter dåligt, slarvigt och fel.