Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

alternativa granar

Annorlunda julgranar i fyra olika stilar

Vilket julgransalternativ passar bäst hemma hos dig?

Förvaring

Inred med sytillbehör

Några smarta förvaringstips av handarbetsmaterial.

Stringhyllan är enkel och praktisk

Stringhylla till verkstaden

Jim bygger hyllor att förvara saker på. Inspirationen kommer från formgivarparet Nisse och Kajsa Strinnings stringhylla - en lätt, finurlig och flexibel hylla. Den nya verkstadshyllan blir en grövre variant med hyllplan av limträskivor och gavlar av armeringsgaller.

Fräscht och modernt i nya Y-byggnaden

I Y-byggnaden vid Vasa centralsjukhus står klockorna ännu stilla. Ingen har spolat i toaletterna och väggarna är nymålade. Först i januari öppnas dörrarna för de första patienterna, men redan nu börjar den medicinska utrustningen vara på plats.

Robert Nordström

Humanistisk inredning och smärtsamma maktrelationer

Robert Nordström är den lyhörda fotografen, som hållit i kameran i den Oscarsnominerade filmen Lärjungen. Filmen handlar om makt och har lite fysiskt våld, men känns ändå smärtsam.

SBA Interior finns i Svartå

SBA Interior kunde ha fått jobb för ett år

Att varvet STX i Åbo gick miste om lyxkryssarbeställningen i miljardklassen är en dålig nyhet för många underleverantörer. På SBA Interior i Svartå hade man hoppats att få leverera inredning till hytterna. Företaget är sysselsatt fram till sommaren.

Linda Bergroth (t.v.) och OK Do:s Anni Puolakka och Jenna Sutela

Designpris delades ut

Årets unga designers har valts. Design Forum Finlands pris går i år till formgivaren Linda Bergroth och designduon OK Do. Priset är värt 5 000 euro och delas mellan pristagarna.

Dekorationsfåglar i björkfaner

Dekorationsfåglar i björkfaner

Lättgjorda dekorationsfåglar i faner.

En röd julgran av trä som är monterad av två skivor utformade som en gransiluett. I bakgrunden en liten julgran. Julgranarna är fotograferade i ett vardagsrum med en svart byrå i bakgrunden och trasmattor på golvet. den röda julgranen är dekorerad med röd

Julgran à la Strömsö

Bygg din egen julgran av träskivor.