Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Programledarna för Vegorätt på en åker med grönsaker i händerna.

Vegetariskt och mindfulness

Vegorätt är Sveriges första helvegetariska matprogram.

Tony Terho ska få ett eget kockprogram på amerikansk tv.

Finlandssvensken som jobbat för Trump

Tony är kock och ska få ett eget program på amerikansk tv.

Bröderna Price tillreder mat utanför sin husvagn

Price bland lokala specialiteter

James & Adam på roadtrip genom Danmark

Julien Huéber

Julien Huéber: Sveriges mästerkock ledde mig till Finland

Julien Huéber blev tokkär efter bara några veckor.

Kocka på! med Michael Björklund och Isa Gris

Michael Björklund lär småbarn laga mat i ny tv-serie

Isa Gris är med och sprider matglädje på Strömsö.

Filip och Linda i kantarellskogen.

Från jord till bord - naturen som skafferi

"Filip och Linda skördar och lagar mat i ett enda svep."

Barn lär sig kocka raw food, 1990

Barnkalas med raw food

Barn lär sig kocka rå kost med groddar och nötter.

Fläckborttagning i Marias Smartha Tips, 2002

Smartha tips i hemmet

Marthorna ger ekologiska tips på ett vitsigt sätt.

Här lagar man fransk mat.

Till bords med fransk mat

Fransk mat av både äldre och nyare tappning.

Här lagar man pasta.

Till bords med italiensk mat

Den italienska maten passar den finländska smaken bra.

Recept på blinideg.

Till bords med rysk mat

Blinier, seljanka på gös, hönskotletter á la Kiev.

Akademat gör fisksoppa

Lyxig bouillabaisse med Akademat

Akademat kockar fisksoppa det är omöjligt att stava till.

Akademat, Yle 2000

Akademat ordnar housewarmingparty

Housewarming med skaldjurpasta och morotskaka.

Tidig nässla

Brännässlor och andra läckra ogräs

De godaste råvarorna hittas i diket.

Hemlagad memma, Yle 2008

Memman: påskbordets fasa eller höjdpunkt?

Koka din egen memma, eller köp en riva!

Akademat, Yle 2000

Förföriskt och imponerande med Akademat

Akademiska sångföreningen lagar mat.

Julgodis

Julgodis av alla de slag

Ebba, Anki och Tony pysslar och bakar godsaker till julen.

Spaghettifågelbo, Yle 1982

Spaghettifågelbo och igelkottspäron

Spaghettifågelbo med korv och ärter, rödkålssallad och igelkottspäron med kinuskisås. Det är gott, lättlagat och hälsosamt, berättar Ebba i köket.

Surrogatmat, Yle 1967

Att tillreda en surrogatmåltid

Vad kunde en middag bestå av under kriget?

Strömming, 1983

Mat med mersmak: Strömming och åkerbärsparfait

Strömmming är näringsrikt och billigt.

Lammstek i stekpanna, 1983

Mat med mersmak: Urbenad lammstek

En fin lammbit som benas ur och fylls med godsaker.

Gädda filéas, 1983

Mat med mersmak: Gäddfärs

Bertel Lindvik tycker synd om den fina fisken gädda.