Senaste artiklar
Maaseudun Tulevaisuus: Mer än varannan finländare är beredd att betala mer för produkter som de vet kommer från välmående djur
En fjärdedel är inte villig att göra det.
Listeriabakterier i en av Satamaitos produkter
I söndags meddelade mejeriet om negativa bakterietester.
Ingen listeria har hittats i Satamaitos produkter
För två provers del väntar man fortfarande på bekräftelse.
Satamaito återkallar mjölkprodukter
Mjölkprodukterna misstänks vara skadliga för hälsan.
Får vi tillräckligt med jod?
Jod i finländarnas salt började tillsättas år 1949. Få vet längre att det handlar om att motverka problem med sköldkörteln. I takt med att vi börjat äta mer färdigmat, storköksmat och bytt ut joderat salt mot flingsalt utan jod så har även jodnivåerna gått ner. Nu funderar näringsexperterna på nästa steg.
EU stöder också mejerisektorn
EU-kommissionen har beslutat stöda också den europeiska mejerisektorn som drabbas hårt av handelssanktionerna mellan Ryssland och EU. EU-stödet gäller smör, mjölkpulver och en del ostar.
Mejerierna skor sig på hysterin om laktosintolerans
Laktosintolerans är ett överdiagnostiserat tillstånd, menar läkare, och för mejeriföretagen är de laktosfria produkterna en kassako.
Fortsatt undersökning av patienter med tarminflammation
Undersökningar pågår fortfarande av personer som druckit obehandlad mjölk från Uljaan tilamaito i Askola.
THL: Finländarna äter mer fett
Den finländska befolkningens kost innehåller mer fett och färre kolhydrater än för fem år sedan. Intaget av D-vitamin har också ökat. Det här framkommer av undersökningen Finravinto 2012 som gjorts av Institutet för hälsa och välfärd, THL.
Röda mjölken gör comeback
Allt fler ifrågasätter kostråden.
Det var en gång - Yttermark andelsmejeri
I vår sommarserie Det var en gång besöker vi platser i Österbotten där tiden stannat upp. Denna gång har turen kommit till ett numera nedlagt mejeri i Yttermark, Närpes.