Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Häradsfogde Annika Björkqvist.

Nya uppgifter och mer resurser för indrivningen i Österbotten

Den rutinmässiga indrivningen ska bli snabbare.

Slantar och räkningar.

Vårdräkningar betalas inte - allt fler går till utmätning

Finländarnas försämrade ekonomiska situation har lett till fler utmätningsfall, skriver Helsingin uutiset. Allt fler vårdräkningar lämnas obetalda; särskilt de för tandvård vållar problem.

Villkorligt fängelse för loppisföretagare

En man som drev en loppmarknad i Åbo har dömts till nio månaders villkorligt fängelse. De som sålde sina prylar på loppmarknaden anmälde företagaren efter att prylar och försäljningsvinster började försvinna.

Pengar.

Åtalade fingerade bokföringen i flera år

Två personer har delvis eller helt och hållet låtit bli att utföra bokföringen ordentligt i två skilda bolag. Efter 2007 finns det ingen bokföring överhuvudtaget och 2008 försattes bolagen i konkurs.

Kaustbyåtal till hovrätten

Rättegången kring Kaustby folkmusikfestival fortsätter i hovrätten. Åklagaren nöjer sig inte med tingsrättens dom utan vill att närmare 20 personer fälls för olika ekonomiska brott.

Lilla Spelmansstämman

Alla åtal förkastades i Kaustbyrättegången

Samtliga åtal förkastades som ostyrkta i rättegången kring Kaustby folkmusikstiftelse. Domen föll i Mellersta Österbottens tingsrätt på fredagen. Rätten ansåg att det inte fanns felaktigheter i hur stiftelsens pengar har använts, bara en övertro på utvecklingen av verksamheten.

Kaustby folkmusikstiftelse fortsätter i rätten

Rättegången mot de 18 personer som är inblandade i den ekonomiska härvan kring Kaustby folkmusikstiftelse fortsätter. Sju rättegångsdagar är inbokade.

Kaustby folkmusikstiftelse i rätten

Eventuella ersättningar för inblandade i den ekonomiska oredan kring Kaustby folkmusikstiftelse kommer att behandlas i en skild session. Fredagens session är inställd och ärendet återupptas i rätten den 10 januari. Åklagaren kommer ändå att precisera åtalspunkterna under fredagen.

betalning, pengar, faktura

Tusentals betalningsanmärkningar stryks

Tusentals betalningsanmärkningar tas bort ur Suomen Asiakastietos register. Det handlar om indrivningsbolaget Arplys fordringar som innehåller oklarheter, säger Asiakastieto.