Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kvinna vid ett plakat

Premiärminister Pedro Sánchez vill att prostitution förbjuds i Spanien

"Prostitution betyder att kvinnor förslavas".

Lasse Grönroos kommentarsbild med promobilder ur tv-serien Exit.

Lasse Grönroos: Exit är årets äckligaste tv-serie!

Lasse Grönroos om norska dramaserien Exit.

Prostitution

Kvinna fördes till Finland och tvingades sälja sex

Två kvinnor misstänks nu för grov människohandel.

Aten juli 2015.

BBC: Flyktingpojkar säljer sex för några euro i Aten

Upp till 60 000 flyktingar har fastnat i Grekland.

Sexhandel

Experter: Skärpt lag om sexköp har inte gjort någon nytta

Nya lagen kan göra det svårare att anmäla människohandel.

Jari Aarnio och försvarsadvokaten Riitta Leppiniemi i Helsingfors tingsrätt

Prostituerad under Aarnio-rättegången: Han ville ha sex

Aarnio växlade 500 euros sedlar med handskar på.

Eva Biaudet

”Jag tänker aldrig mer stöda Amnesty”

Förtroende för människorättsorganisatisationen är borta.

Kvinna i fönster

Helsingforspolis: Svårt att ingripa när människohandel sker i lägenheter

Arbetet mot mänskohandel svår då prostitutionen är dold.

My Tengström.

My Tengström: Jag är inte till salu

- Hur mycket kostar du för en natt? 100 euro? frågade han av mig där jag stod ensam och väntade på min vän. Ett artigt samtal mellan två främlingar i centrum av Helsingfors förvandlades mittiallt till en förnedring. Eller så kändes det just i den stunden. Så skriver Radio X3M:s redaktör My Tengström i veckans kolumn.

Prostitutionsmuséet Red light secrets

Prostitutionens dolda värld - nytt museum ger en inblick i sexarbetares liv

Världens första prostitutionsmuseum öppnar.

Flickan i skyltfönstret

En prostituerads bakgrund och drömmar

Natten till den 18 februari 2009 mördades 19-åriga Betty Szabó i Amsterdam. Tyvärr ett inte allt för ovanligt öde för en ung prostituerad. Från händelserna i Amsterdams Red Light District följer vi i Bettys spår tillbaka till hennes hem i Nyíregyháza i Ungern.

HS: Offer för sexhandel söker skydd i Finland

Allt fler prostituerade har sökt hjälp i Finland. De kommer via Medelhavsländerna, många av dem från Nigeria, skriver Helsingin Sanomat. I Finland söker kvinnorna hjälp via organisationer som stöder offer för människohandel.

Nattklubben Soho ligger på Bangatan i Helsingfors.

Obs debatt: Roxanne på Soho

Minskar eller ökar en strängare sexköpslag prostitution och koppleri? Får de prostituerade en lättare eller svårare tillvaro? Enligt rapporten som justitieminister Anna-Maja Henriksson beställde av rättsexperter är vår nuvarande lag för slapp.

Forskare vill totalförbjuda sexköp

Två forskare som utrett sexhandeln i Finland föreslår att sexköp ska förbjudas helt och hållet. Utredningen har beställts av justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) och ska vara grund för en eventuell revidering av gällande lag. Se TV-Nytts inslag med Anna-Maja Henriksson i studion!

TS: Tiotals prositutionsmisstänkta avvisas årligen

I fjol avvisades 39 personer från Finland misstänkta för prostitution, skriver Turun Sanomat. Polisen uppskattar att man numera avvisar fler prostituerade än förr.

En man betalar en annan

Centralkriminalpolisen redde ut kopplerihärva

Centralkriminalpolisen har lyckats nysta upp en stor kopplerihärva på olika håll i Finland. Två finländska män misstänks ha hyrt ut tiotals lägenheter till tre rysk-estniska kvinnor. Lägenheterna användes för prostitution.

nattclub

Svårt att tygla sexköp på restaurangerna

Polisen ingriper då man får bevis på att sex köps eller säljs på allmän plats men restaurangerna har också själva ett ansvar för att dylik verksamhet inte förekommer i deras utrymmen.

Nattklubben Soho ligger på Bangatan i Helsingfors.

Myndighet: "Inga bevis på prostitution på Soho"

Regionförvaltningsverket har under våren gjort en granskning i nattklubben Soho i Helsingfors och hittade då inga bevis på att det förekommer prostituerade i lokalen. Yle Huvudstadsregionens besök ger däremot en helt annan bild.

Sju erbjudanden om att köpa sex på en timme

Vår reporter fick på en timme i nattklubben Soho i Helsingfors sju erbjudanden om att köpa sex. Samtliga förslag fick ett nej och det verkade få personalen på stället att reagera. En dörrvakt slängde ut vår reporter utan någon giltig orsak.

The Price of Sex

Sexhandelns alla mörka sidor

Dokumentären The Price of Sex följer östeuropeiska unga kvinnor som blivit utsatta för sexhandel och hamnat i en kriminell värld med prostitution, korruption, droghandel och annan illegal verksamhet. I dokumentären berättar unga kvinnor, som överlevt och lyckats fly, på ett intimt, skakande och avslöjande sätt om vad de varit med om.

Nya Zeeland förbjuder prostitution bland utbytesstuderande

Internationella utbytesstuderande i Nya Zeeland får inte längre jobba med prostitution. Prostitution blev lagligt i Nya Zeeland år 2003.

Call Girl klipps om

Den svenska långfilmen Call Girl klipps om en aning på begäran av familjen Palme, rapporterar Sveriges TV. Filmen har fått kritik för att en av personer i filmen som köper sex påminner mycket om Olof Palme.

Familjen Palme anmälde film

Enligt familjen till den mördade svenska statsministern Olof Palme finns det scener i filmen Call Girl som låter förstå att statsministern skulle ha betalat för att ha sex med en minderårig prostituerad. Familjen har lämnat in ett klagomål till justitiekanslern.

Berlusconi nekar till skuld

Italiens förra premiärminister Silvio Berlusconi förnekar alla anklagelser om sexbrott och maktmissbruk. Berlusconi förnekar anklagelserna om att han haft sex med en minderårig prostituerad och att han skulle ha utsatt polisen för utpressning.

Färre prostituerade på Eriksgatan

Gatuprostituationen på Eriksgatan har minskat i jämförelse med tidigare somrar. En orsak är att den erotiska restaurangen Alcatraz har bytt ägare och ändrat på konceptet.

"Förbud på sexköp räddar inte offren"

Justitieminister Anna-Maja Henrikssons förslag att förbjuda sexköp får kritik från de prostituerades stödorganisation Pro Tukipiste. Jaana Kauppinen som jobbar vid organisationen, säger att människohandel och prostitution inte ska buntas ihop.