Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Södra Österbottens tingsrätt, pedofili

59-årig man i Södra Österbotten dömdes till 8 års fängelse i stor pedofilhärva

Södra Österbottens tingsrätt kom med domen på tisdagen.

tangentbord,

Svensk polis slog till mot nätpedofiler - över 50 misstänkta

Arbetet med tillslaget började före jul.

En person i vinterrock står vid Domkyrkobron och tittar ner i Aura å.

Varför får pedofiler inte hjälp i tid?

Pedofiler får hjälp först då de begått sexuella övergrepp.

En tom barnsäng

Stor pedolfilhärva utreds i Norge

51 personer gripna misstänkta för sexövergrepp mot barn.

Flicka

Åbo Akademi utvecklar pedofiltest - målet är att förebygga upprepad brottslighet

Pedofili är en sjukdom som utgör risk för upprepade brott.

Facebook.

BBC: Pedofiler delar bilder på barn på Facebook

Sociala nätverket reagerar inte på anmälningar.

Linda Olin är brottsutredare.

Hon jagar pedofiler i Finland

Linda Olin jobbar som brottsutredare inom bl.a. barnporr.

Flera plastleksaker i olika färger på en sandstrand

HS: Polisen vill begå brott för att få fast pedofiler

För att få fast pedofiler vill polisen ha större befogenheter att begå lindriga brott när de jobbar under täckmantel, skriver Helsingin Sanomat.

Teatergruppen Nya Rampen.

"Pedofilen är den största skräcken"

Den finlandssvenska teatergruppen Nya Rampen, med bas i Berlin, besöker den här veckan Helsingfors och teaterfestivalen Baltic Circle. De har nu kommit till den avslutande delen i sin trilogi om kärnfamiljen. Bis Zum Tod heter pjäsen, som handlar om pedofili.

Facebooksida som offentliggör dömda sexualförbrytare

Facebooksida listar pedofiler i Finland

Länkar till en Facebooksida som listar de finländare som dömts för sexualbrott mot barn sprider sig i de sociala medierna.

Det granskande programmet MOT utredde med hjälp av konstruerade profiler sexbrott som riktas mot barn på nätet.

MOT:s konstruerade "barn" fick många sexinviter på nätet

Det granskande programmet MOT utredde med hjälp av konstruerade profiler sexbrott som riktas mot barn på nätet. Under en månads tid närmade sig drygt 120 vuxna män profilerna. 48 av dem uttryckte att de vill ha sexuellt umgänge med 13-14-åringar.

FN konfronterar Vatikanen för sexuella övergrepp

Vatikanen konfronteras nu för första gången offentligt för de sexuella övergrepp på barn som har förekommit inom den katolska kyrkan i tiotals år. FN:s barnrättskommitté (CRC) utsätter representanter från Vatikanen för ett omfattande förhör i Genève angående prästernas sexuella övergrepp

Rockaren Watkins dömdes för övergrepp på barn

Den brittiska rocksångaren Ian Watkins har dömts till 35 år i fängelse för övergrepp på minderåriga och innehav av barnpornografi.

EU kräver vård för pedofiler – Finland uppfyller inte kraven

EU kräver att alla medlemsländer vid årsskiftet ska erbjuda förebyggande vård för personer som riskerar att begå sexuella övergrepp på barn. Men kravet kommer inte att uppfyllas medger man på justitieministeriet.

Närbild på tom gunga i lekpark.

Pedofil men ingen förövare

Anders har efter flera års terapi lärt sig att leva med sitt oönskade sexuella intresse. Pedofili är ingenting han själv har valt utan någonting han är tvungen att leva med. Anders har än idag inte begått något sexualbrott.

Spotlight: Vem vill hjälpa pedofiler?

”Äntligen får jag den hjälp jag behöver”

Nipa är 27 år gammal och sexualbrottsling. Han har precis kommit till Stop-behandlingen på Riihimäki fängelse när jag träffar honom. På Stop-avdelningen hoppas han äntligen få hjälp med sitt beroende som han kallar det.

Pedofiler får hjälp på hemliga adresser

I Tyskland har man erbjudit förebyggande vård för pedofiler sedan år 2005. Projektet försöker nå ut till pedofiler som inte har begått ett brott och som vill få hjälp att kontrollera sina tankar, fantasier och handlingar.

Ingen statlig finansiering av pedofilvård

Förebyggande vård för pedofiler är viktigt, anser både justitieministeriet och social- och hälsovårdsministeriet. Ändå har de inte lyckats samarbeta för att kunna finansiera ett nytt vårdprojekt. Forskare talar om att cirka en procent av befolkningen kan tänkas ha ett sexuellt intresse för barn.

Läkare skriver något på ett tangentbord.

Projekt ska förhindra pedofiler att begå sexuella övergrepp

Planeringen av Åbo Akademis projekt som ska skydda barn mot sexuella övergrepp är nu klar. Nu väntar man på finansiering för att komma igång med den egentliga vården.

Barnhemsbarn säljer saker till turister

Barnhemsbarn far illa av volontärturismen

Volontärturismen har blivit en snabbt växande nisch inom turismbranschen. Flera researrangörer erbjuder turistresor under devisen "ta hand om barn på barnhem under veckan och besök tempel eller lär dig surfa på helgen". Men den bristande kontrollen på volontärerna gör att barnen kan bli utsatta för övergrepp, och barnhem har öppnats av pedofiler.

Flera finska researrangörer utför ingen kontroll

Volontärturismen är en delorsak till att barnhemmen i Sydostasien har blivit en affärsverksamhet och också ett tillhåll för sexförbrytare. Det varnar bland andra Unicef för. I Finland har intresset för volontärturistresor ökat. Men långt ifrån alla finska researrangörer kontrollerar att allt går rätt till på barnhemmen. Dessutom kontrollerar inte alla researrangörer volontärernas bakgrund.

Henriksson: Inget behov av pedofilregister

Facebook stängde en sida som samlade namn och bilder på personer som är dömda för sexbrott. Justitieminister Anna-Maja Henriksson anser att det inte finns behov av ett pedofilregister.

Påven Franciskus tillträdde sitt ämbete 19.03.2013

"Påven borde agera kraftfullt i pedofilskandalerna"

Den nya påven borde klart visa att han tänker göra något åt pedofilskandalerna. Det säger ett av de många offren för prästers sexövergrepp i USA. Samtidigt ifrågasätter man från aktivisthåll påven Franciskus villighet att reformera den katolska kyrkan.

Timothy Dolan i april 2012

Påvekandidat i USA förhördes om pedofiliskandal

Den katolska kardinalen för New York, Timothy Dolan, har formellt förhörts av advokater i anknytning till en omfattande pedofiliskandal inom kyrkan för några år sedan.

Pedofilen Dutroux friges inte i förtid

Den belgiske pedofilen och seriemördaren Marc Dutroux kommer inte att friges i förtid. Dutroux hade vädjat till domstolen om att han ska friges från fängelset och få avtjäna resten av sitt livstidsstraff hemma under elektronisk övervakning.

Seriemördaren och pedofilen Dutroux friges?

En domstol i Belgien ska ta ställning till om den ökända seriemördaren och pedofilen Marc Dutroux ska friges. Dutroux har möjlighet att ansöka om villkorlig frigivning efter att ha suttit 16 år av sitt livstidsstraff.

Dutroux exfru frigavs och sattes i kloster

Den belgiska pedofilen Mark Dutrouxs hustru Michelle Martin har släppts fri efter att ha suttit i fängelse dömd för pedofili och barnmord. Högsta domstolen i Belgien har beslutat att Michelle Martin befrias och flyttas till ett kloster.

pedofil

TS: Namn på pedofiler sprids på Facebook

Namn på dömda och misstänkta finländska pedofiler sprids på webbplatsen Facebook, skriver Turun Sanomat i dag.

Dömd pedofil misstänkt för återfall

En 38-årig helsingforsare häktades på måndag, misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av barn. Mannen har tidigare dömts till tre och ett halvt års fängelse för sexualbrott mot flera tonåriga pojkar och släpptes fri år 2008.

En flicka som lutar huvudet i handen

Polisen: Nätpedofilerna och offren västnylänningar

Förundersökningen av den stora trakasseri- och pedofilhärvan med västnyländska kopplingar fortsätter. Både de misstänkta vuxna männen och många av offren kommer från Västnyland.

pedofil

TS: Preventiv pedofilvård föreslås

Enligt experter på psykologi kan man minska sexbrotten mot barn genom att satsa på effektivare vård, skriver Turun Sanomat. Tidningen har talat med forskare vid Åbo akademi som förespråkar förebyggande vård för pedofiler som ännu inte har förgripit sig på barn.