Senaste artiklar
"Ekogårdarna har hamnat i skruvstäd" – mjölkuppköpare tror att ekogårdar och vanliga gårdar blir allt mer lika framöver
Oavsett hur mjölken produceras är det tuffa tider.
Stickboom boostar inhemsk ull, ändå slängs 70 procent – fårfarmare: “Inte värt besväret”
Inhemsk fårull slängs bort trots att efterfrågan ökar.
Utländska råvarornas andel i skolmaten i Lojo kunde halveras – pengarna räcker inte till
Tre fjärdedelar av råvarorna är inhemska i Lojoskolorna.
Inhemska filmer har räddat de östnyländska biografernas höst – men varje stol behövs till julens familjefilmer
Maximalt 20 personer nu får besöka en biografsal samtidigt.
Fortsatt mycket inhemskt i den östnyländska skolmaten i höst – trots att coronakrisen har medfört små ändringar i matsedlarna
Centralkökens höstmenyer börjar vara färdigställda.
Skulle du vara beredd att betala 10 cent mer för en liter mjölk för att stödja den inhemska bonden?
Nästan 20 000 personer har skrivit under en namninsamling.
Varifrån kommer din hamburgerbiff? – Åtta snabbmatskedjor avslöjar råvarornas ursprung
Trots att vi uppskattar inhemsk mat väljer vi annorlunda.
Vad hittar man i vår skolmat?
Maten i Winellska skolan i Kyrkslätt granskades.
Antibiotikaresistenta bakterier i kött är ett allt större problem
EU ligger långt efter Finland, säger svinfarmare.
Åboland borde satsa mer på lokal och inhemsk mat
Politiker vill se mera inhemskt och lokalt på tallriken.
Åbo satsar på inhemsk skolmat
Nu är allt nötkött, broilerkött och griskött 100 % inhemskt.
Samma klang i gran och alm som i cederträ och ebenholts
Gitarrer av finskta träd låter lika som de av exotiska.
Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"
Ansvarfull upphandling ska ge mer inhemsk mat på tallriken.
I söder äter man gärna ekologiskt - men utländskt
Matens ursprung betyder olika i olika delar av Finland.
Yles programutbud 2018
Yle satsar på både inhemskt och internationellt innehåll.
Det går bra att leva på enbart lokala produkter
Gustav Söderström slår ett slag för närproducerat.
Fransmännen har upptäckt östnyländska smaker
Sädesris från Lovisa och knäckebröd från Borgå slår igenom.
Vilken tomat är godare – den finska eller spanska?
Affärer säljer allt mer inhemska tomater, också vintertid.
Berner: Vi har inget val - transportbranschen får lov att klara sig
Sanktioner hotar om Finland inte lättar på cabotagereglerna.
Förslag 16: Köp inhemskt
Starta en kampanj för inhemska produkter
Jordgubben är finländarnas sommarfavorit
Nypotatis är också populärt medan glassen sackar efter.
Kritik mot Hesburger – blandar dansk färs i biffen
Hamburgerkedjan gör avkall på det inhemska.
Bondeledare kritiserar Hesburger
Han anser att kedjan borde använda enbart inhemskt kött.
Jordbrukare vädjar: köp inhemskt!
Ditt agerande i mataffären har betydelse.
Hangöbingo med Kesäkaverit
På fredag (1.8) har den inhemska filmen Kesäkaverit premiär. Det är en fin film om relationer och alla tiders sommar som utspelar sig i Hangö. Vi såg filmen och spelade Hangöbingo.
Utmarsch vid Vaasan i Tammerfors
Bageriarbetarna på Vaasan Oy i Tammerfors har inlett en dygnslång strejk. Aktionen är en protest mot att en del av produktionen flyttas till Vanda.
Inhemsk rågodling blir ett strå vassare
Råg har blivit mer populärt i Finland. Ändå importerar vi hälften av rågen från utlandet. Men allt fler konsumenter kräver finsk råg i brödet, vilket hörsammas av bageriindustrin och odlarna.
Solifercyklar börjar tillverkas i Salo
Cyklar av märket Solifer börjar tillverkas i Salo. Tolv stycken anställda, alla före detta anställda vid Nokia eller hos Nokias underleverantörer, har hand om produktionen.
Närodlat och inhemskt på Borgå torg
Borgå torg är just nu ett ymnighetshorn av inhemska och närproducerade grönsaker, bär och blommor. Se video & bildspel!
Kesko bemöter kritiken mot billiga importtomater
Enligt Kesko fanns det inte inhemska tomater att tillgå för förra veckans kampanj, därför tog man till importvara. Från odlarhåll vidhåller man att det är ett försök att pressa ner de inhemska producentpriserna.
Ät & bli pank
Under hösten har flera som satsar på ekologiskt och närproducerat varit tvungna sätta lapp i luckan. De sämre ekonomiska tiderna slår hårt mot ekobutikerna.
Vi äter mest inhemsk mat
Den finländska maten är inhemsk till 75 procent, visar en utredning som har gjorts av Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi MTT. Det här betyder att en fjärdedel av pengarna som rör sig på livsmedelsmarknaden går utomlands.