Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Pasi Rajala är pressattaché på Finlands ambassad i USA

Ovanligt stor Finlandshajp i USA: "Aldrig tidigare har Finland fått lika mycket synlighet i amerikanska medier som i år"

Vad vet amerikanerna om Finland? Åtminstone betydligt mer än för ett år sen. För aldrig tidigare har Finland fått lika mycket synlighet i amerikansk media som i år, det säger man på Finlands ambassad i USA.

Demokraternas presidentvalskandidat Joe Biden.

Demokraterna samlas till virtuellt partikonvent – Biden nomineras på distans

Bill Clinton och Barack Obama finns på talarlistan.

Var noga med att hålla tänderna rena, så underviker du tandlossning. Bild: YLE/Pravda

Tio frågor om tandborsten – tinget som möttes med förakt bland européer

Vad vet du om tandborsten och tidiga former av munhygien.

besökarna har stigit ut från bussen och står samlade framför bussen

Kunskapstörstiga amerikanska turister ville veta allt om Nickby hälsostation

Som souvenir tar de tips om det finska hälsovårdssystemet.

BK:s Mitchell Lopez gjorde två mål mot FC Espoo.

Tre nya spelare klara för BK-46 i fotbollens division 2

Två mittfältare och en målvakt förstärker Karislaget.

En irakisk polis övervakar shiitiska pilgrimer i november 2015

Tre amerikaner kidnappade i Bagdad

Shiamilis misstänks för kidnappningen.

Minna Leigh är en Vegas sommarpratare 2015. Hon valdes av lyssnarna.

Minna Leigh: Jag flyttade till Los Angeles med två kappsäckar!

Minnas liv i L.A. är glassigt men också jobbigt.

Skivkonvolutet

Håret svallar på hemmafronten

Vietnamkriget utan Vietnam

Dvd-konvolut

Vietnamfilmer i en klass för sig

Det finns krigsfilmer och så finns det Vietnamkrigsfilmer

Elever vid Khalil Gibran International Academy i Brooklyn

Araberna i USA känner sig utpekade

Hatbrotten mot araber har ökat i USA sedan IS frammarsch.

Richard Y. Shapior, professor i statskunskap vid Columbia University

”Presidentens popularitet påverkar valresultatet”

Den amerikanska politiken hamnar i ett dödläge ifall republikanerna har majoritet i senaten efter kongressvalet, säger professor Richard Y. Shapiro till Svenska Yles USA-korrespondent Christian Vuojärvi. Läs mer om vad kongressvalet har för betydelse!

Mythbusters USA

USA är ett land de flesta av oss kan relatera till.

I stormens öga

Nervöst att åka iväg till Ferguson ..

Två amerikanska turister inför rätta i Nordkorea

Två amerikanska turister som greps i Nordkorea i april ska nu ställas inför rätta. Amerikanerna anklagas för brott mot staten.

USA:s president Barack Obama

Pop och presidentpolitik

Politik handlar om att omge sig med de rätta människorna: människor som utstrålar beslutsamhet och människor som står för liknande värderingar som en själv.

Barack Obama.

Tummen ner för Obamacare i Texas

Målet var att ge tiotals miljoner oförsäkrade amerikaner sjukförsäkring. Men den så kallade Obamacare-lagen har hela tiden motarbetats av republikanerna, och fram tills nu stått i centrum för budgetbråket i USA. Motståndet är speciellt starkt i republikanstyrda Texas, som också har ett högt antal oförsäkrade.

Martin Luther King

Femtio år sedan Martin Luther King hade en dröm

Martin Luther King hade en dröm.

NSA medger illegal dataspaning

Den amerikanska underrättelsetjänsten NSA medger att den har gjort sig skyldig till illegal dataspaning. Enligt dem beror spaningen på ett tekniskt problem.

hand håller uppe Edward Snowden-bild som mask att klippa ut.

Många frågetecken kring Snowden

Den amerikanske avslöjaren Edward Snowden har inte fått lämna flygplatsen Sjeremetjevo i Moskva. Tidigare hette det att Snowden skulle kunna lämna flygplatsen när han har fått resehandlingarna av en advokat. Snowden har inte fått några resehandlingar.

Tsarnajev nekade till attentaten i Boston

Icke skyldig, icke skyldig, icke skyldig, upprepade den 19-årige Dzjochar Tsarnajev sju gånger då han för första gången ställdes inför en domstol i Boston. Tsarnajev är åtalad bland annat för fyra mord och för att ha använt massförstörelsevapen i samband med bombattentaten mot Boston maraton i april i år.

Nick Doolin har haft tre olika värdfamiljer och trivts bra.

Nick bytte Florida mot Borgå

Nick Doolin är utbyteselev i Borgå Gymnasium. Han har trivts bra i vårt land, man visst tycker han att det skiljer sig från Florida!

Ryssland stoppar 18 amerikaner som svar till USA

Ryssland ger svar på tal när det gäller USA:s beslut att förbjuda 18 ryssar inträde i landet. I dag offentliggjorde Ryssland en lista på 18 amerikaner som inte får resa in i Ryssland.

Amerikaner oroar sig

I USA har många en tendens att oroa sig för sin framtid litet för mycket. Det är förståeligt, för här är alla inte så lyckligt lottade då det gäller utbildning och sjukvård.

Obama träffar Abbas på Västbanken

Barack Obamas första mellanösternturné går på torsdagen till Västbanken där han möter palestiniernas president Mahmous Abbas.

Två spelare och en fotboll.

EIF-fotboll testar amerikan

Alex de John, 21, är en amerikansk mittback som för tillfället testas av Ekenäs IF:s representationslag i fotboll. Han skall provspela för EIF i morgon, lördag.

USA:s president Barack Obama

Upp- och nedgångar under Obamas första fyra år som president

Barack Obamas första fyra år som president i USA var fyllda av både upp- och nedgångar. Här har vi listat en del av de mera uppmärksammade händelserna under Obamas första mandatperiod.

Vita Huset i USA

Presidentens installationsfest

"Vad USA:s presidenter har ätit vid installationerna."

En kvinna som är ute och julhandlar under shoppingdagen "Black Friday".

USA: Nytt shoppingrekord på Black Friday

Amerikanerna använde mer pengar på nätuppköp än någonsin tidigare i fredags under den så kallade Black Friday-helgen, det vill säga på fredagen efter Thanksgiving.

Köpfesten under Thanksgiving väcker också protester

Thanksgiving-helgen firas som bäst i USA. Det är en puramerikansk helg som år för år har blivit en allt större köpfest där affärskedjorna tävlar om kunderna med hjälp av både pris och öppethållningstider. Men nu börjar det också höras allt fler protester mot att helgen har förstörts av all shoppinghysteri. Svenska Yles USA-korrespondent Mette Nordström rapporterar.

David Petraeus

FBI risas i Petraeusskandalen

Kongressledamöter i USA kräver svar på varför det dröjde så länge innan de informerades om att den federala polisen FBI hade inlett en utredning mot den förra CIA-chefen David H. Petraeus.

Mormonerna Amanda och Otso friström intervjuades efter presidentvalet i USA

"Hoppas Romney får en andra chans"

- Vi är lite besvikna men Obama är också okej, det säger amerikanen Amanda Friström i Helsingfors hemma i soffan framför TV:n då det blivit klart att Obama har vunnit. Även om hon är mormon som Mitt Romney var inte republikanerna ett självklart val.

Putin: Ett välkommet valresultat

Rysslands president Vladimir Putin välkomnar omvalet av president Barack Obama, uppger Putins talesman Dimitrij Peskov. Putin hoppas att det kommer att ha en positiv effekt på Rysslands förhållande till USA.

Motståndare till hälsovårdslagen utanför Högsta domstolen

USA ett splittrat land

Presidentvalet i USA visar att amerikanerna är polariserade i sin politiska övertygelse, skriver CBS News. De amerikanska väljarna delas i två läger när det kommer till exempelvis hälsovårdslagen och myndighetsrollen.

Expert: Avgörandet överraskande snabbt

Valet avgjordes fortare än många hade väntat sig. En orsak till det här kan vara det rätt höga valdeltagandet. Det säger docenten i Nordamerika-studier, Rani Andersson.

Sandy slog till mot USA - flera döda

Har krävt åtminstone 14 dödsoffer i USA och Kanada.

Nobelpriset i fysik till USA och Frankrike

Fransmannen Serge Haroche och amerikanen David Wineland tilldelas årets Nobelpris i fysik. De får priset för banbrytande forskning inom kvantmekanik och kvantoptik.

Barack Obama och Mitt Romney

Romney gick förbi Obama

Spänningen stiger inför presidentvalet i USA. Nu har republikanernas kandidat Mitt Romney rätt dramatiskt gått om president Barack Obama, enligt en opinionsmätning från Pew Research Center.

Inga stora misstag i presidentvalsdebatten

Varken USA:s sittande president Barack Obama eller utmanaren republikanen Mitt Romney gjorde några större misstag när de möttes i den första presidentvalsdebatten. Debatten var särskilt viktig för Romney som har klarat sig sämre i opinionsmätningarna.

Barack Obama i New York

Obama: USA och FN:s ideal attackerades i Libyen

Attackerna mot de amerikanska medborgarna i den libyska staden Benghazi var en attack mot USA. Men attackerna var inte bara attacker mot USA, utan också mot de ideal som FN står för, sade USA:s president Barack Obama i ett tal inför FN:s generalförsamling.

Ban: Kriget i Syrien hotar världsfreden

Inbördeskriget i Syrien är ett hot för världsfred, anser FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Ban kräver ett internationellt ingripande för att få ett slut på kriget. Ban talade inför FN:s generalförsamling i New York.

Romney gick åt Obamas väljare

Republikanernas presidentkandidat Mitt Romney har igen trampat i klaveret. I ett videoklipp, som lades ut av vänstertidskriften Mother Jones, säger Romney att väljare som stöder Barack Obama är offer som inte betalar skatt och är beroende av staten.

Kolumn: Religiös tolerans ingen självklarhet

När islamofobin i USA än en gång har sträckt på sitt huvud på ett avskyvärt sätt, och följderna har blivit både våldsamma och otäcka, kan jag inte låta bli att tänka på de amerikanska muslimerna, skriver USA-korrespondent Mette Nordström.

Chicago: Lärarstrejken drar ut på tiden

Arbetstvisten mellan lärarna i Chicago och stadsledningen förlängs. Lärarna har strejkat sedan förra måndagen i protest mot en skolreform som befaras leda till massiva uppsägningar.

USA: Varning för hantavirus

Hälsomyndigheter i USA varnar för att inemot 10 000 människor kan ha blivit utsatta för det dödande hantaviruset. Varningen gäller dem som har övernattat i Yosemite nationalpark i Kalifornien i juli och augusti.

Bruce Springsteen

Fokus på Bruce Springsteen – en serie i tre delar

”Jag har sett rock ’n’ rollens framtid och dess namn är Bruce Springsteen”. Dessa ord av musikjournalisten Jon Landau i en kolumn från maj 1974, ungefär ett år innan Springsteen ger ut sitt genombrottsalbum Born To Run, måste vara en av de mest citerade meningarna inom rockkritikens historia.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida