Senaste artiklar
Ovanligt stor Finlandshajp i USA: "Aldrig tidigare har Finland fått lika mycket synlighet i amerikanska medier som i år"
Vad vet amerikanerna om Finland? Åtminstone betydligt mer än för ett år sen. För aldrig tidigare har Finland fått lika mycket synlighet i amerikansk media som i år, det säger man på Finlands ambassad i USA.
Amerikanerna firade sin självständighetsdag med pompa och ståt – se bilder från firandet
Firandet mer fritt i år jämfört med i fjol.
Demokraterna samlas till virtuellt partikonvent – Biden nomineras på distans
Bill Clinton och Barack Obama finns på talarlistan.
Tio frågor om tandborsten – tinget som möttes med förakt bland européer
Vad vet du om tandborsten och tidiga former av munhygien.
Kunskapstörstiga amerikanska turister ville veta allt om Nickby hälsostation
Som souvenir tar de tips om det finska hälsovårdssystemet.
Tre nya spelare klara för BK-46 i fotbollens division 2
Två mittfältare och en målvakt förstärker Karislaget.
Tre amerikaner kidnappade i Bagdad
Shiamilis misstänks för kidnappningen.
Minna Leigh: Jag flyttade till Los Angeles med två kappsäckar!
Minnas liv i L.A. är glassigt men också jobbigt.
Håret svallar på hemmafronten
Vietnamkriget utan Vietnam
Vietnamfilmer i en klass för sig
Det finns krigsfilmer och så finns det Vietnamkrigsfilmer
Araberna i USA känner sig utpekade
Hatbrotten mot araber har ökat i USA sedan IS frammarsch.
”Presidentens popularitet påverkar valresultatet”
Den amerikanska politiken hamnar i ett dödläge ifall republikanerna har majoritet i senaten efter kongressvalet, säger professor Richard Y. Shapiro till Svenska Yles USA-korrespondent Christian Vuojärvi. Läs mer om vad kongressvalet har för betydelse!
Mythbusters USA
USA är ett land de flesta av oss kan relatera till.
I stormens öga
Nervöst att åka iväg till Ferguson ..
Två amerikanska turister inför rätta i Nordkorea
Två amerikanska turister som greps i Nordkorea i april ska nu ställas inför rätta. Amerikanerna anklagas för brott mot staten.
Pop och presidentpolitik
Politik handlar om att omge sig med de rätta människorna: människor som utstrålar beslutsamhet och människor som står för liknande värderingar som en själv.
Tummen ner för Obamacare i Texas
Målet var att ge tiotals miljoner oförsäkrade amerikaner sjukförsäkring. Men den så kallade Obamacare-lagen har hela tiden motarbetats av republikanerna, och fram tills nu stått i centrum för budgetbråket i USA. Motståndet är speciellt starkt i republikanstyrda Texas, som också har ett högt antal oförsäkrade.
Femtio år sedan Martin Luther King hade en dröm
Martin Luther King hade en dröm.
NSA medger illegal dataspaning
Den amerikanska underrättelsetjänsten NSA medger att den har gjort sig skyldig till illegal dataspaning. Enligt dem beror spaningen på ett tekniskt problem.
Många frågetecken kring Snowden
Den amerikanske avslöjaren Edward Snowden har inte fått lämna flygplatsen Sjeremetjevo i Moskva. Tidigare hette det att Snowden skulle kunna lämna flygplatsen när han har fått resehandlingarna av en advokat. Snowden har inte fått några resehandlingar.
Tsarnajev nekade till attentaten i Boston
Icke skyldig, icke skyldig, icke skyldig, upprepade den 19-årige Dzjochar Tsarnajev sju gånger då han för första gången ställdes inför en domstol i Boston. Tsarnajev är åtalad bland annat för fyra mord och för att ha använt massförstörelsevapen i samband med bombattentaten mot Boston maraton i april i år.
Nick bytte Florida mot Borgå
Nick Doolin är utbyteselev i Borgå Gymnasium. Han har trivts bra i vårt land, man visst tycker han att det skiljer sig från Florida!
Ryssland stoppar 18 amerikaner som svar till USA
Ryssland ger svar på tal när det gäller USA:s beslut att förbjuda 18 ryssar inträde i landet. I dag offentliggjorde Ryssland en lista på 18 amerikaner som inte får resa in i Ryssland.
Amerikaner oroar sig
I USA har många en tendens att oroa sig för sin framtid litet för mycket. Det är förståeligt, för här är alla inte så lyckligt lottade då det gäller utbildning och sjukvård.
Obama träffar Abbas på Västbanken
Barack Obamas första mellanösternturné går på torsdagen till Västbanken där han möter palestiniernas president Mahmous Abbas.
EIF-fotboll testar amerikan
Alex de John, 21, är en amerikansk mittback som för tillfället testas av Ekenäs IF:s representationslag i fotboll. Han skall provspela för EIF i morgon, lördag.
Upp- och nedgångar under Obamas första fyra år som president
Barack Obamas första fyra år som president i USA var fyllda av både upp- och nedgångar. Här har vi listat en del av de mera uppmärksammade händelserna under Obamas första mandatperiod.
Presidentens installationsfest
"Vad USA:s presidenter har ätit vid installationerna."
USA: Nytt shoppingrekord på Black Friday
Amerikanerna använde mer pengar på nätuppköp än någonsin tidigare i fredags under den så kallade Black Friday-helgen, det vill säga på fredagen efter Thanksgiving.
Köpfesten under Thanksgiving väcker också protester
Thanksgiving-helgen firas som bäst i USA. Det är en puramerikansk helg som år för år har blivit en allt större köpfest där affärskedjorna tävlar om kunderna med hjälp av både pris och öppethållningstider. Men nu börjar det också höras allt fler protester mot att helgen har förstörts av all shoppinghysteri. Svenska Yles USA-korrespondent Mette Nordström rapporterar.
FBI risas i Petraeusskandalen
Kongressledamöter i USA kräver svar på varför det dröjde så länge innan de informerades om att den federala polisen FBI hade inlett en utredning mot den förra CIA-chefen David H. Petraeus.
"Hoppas Romney får en andra chans"
- Vi är lite besvikna men Obama är också okej, det säger amerikanen Amanda Friström i Helsingfors hemma i soffan framför TV:n då det blivit klart att Obama har vunnit. Även om hon är mormon som Mitt Romney var inte republikanerna ett självklart val.
Putin: Ett välkommet valresultat
Rysslands president Vladimir Putin välkomnar omvalet av president Barack Obama, uppger Putins talesman Dimitrij Peskov. Putin hoppas att det kommer att ha en positiv effekt på Rysslands förhållande till USA.
USA ett splittrat land
Presidentvalet i USA visar att amerikanerna är polariserade i sin politiska övertygelse, skriver CBS News. De amerikanska väljarna delas i två läger när det kommer till exempelvis hälsovårdslagen och myndighetsrollen.
Expert: Avgörandet överraskande snabbt
Valet avgjordes fortare än många hade väntat sig. En orsak till det här kan vara det rätt höga valdeltagandet. Det säger docenten i Nordamerika-studier, Rani Andersson.
Sandy slog till mot USA - flera döda
Har krävt åtminstone 14 dödsoffer i USA och Kanada.
Nobelpriset i fysik till USA och Frankrike
Fransmannen Serge Haroche och amerikanen David Wineland tilldelas årets Nobelpris i fysik. De får priset för banbrytande forskning inom kvantmekanik och kvantoptik.
Romney gick förbi Obama
Spänningen stiger inför presidentvalet i USA. Nu har republikanernas kandidat Mitt Romney rätt dramatiskt gått om president Barack Obama, enligt en opinionsmätning från Pew Research Center.
Inga stora misstag i presidentvalsdebatten
Varken USA:s sittande president Barack Obama eller utmanaren republikanen Mitt Romney gjorde några större misstag när de möttes i den första presidentvalsdebatten. Debatten var särskilt viktig för Romney som har klarat sig sämre i opinionsmätningarna.
Obama: USA och FN:s ideal attackerades i Libyen
Attackerna mot de amerikanska medborgarna i den libyska staden Benghazi var en attack mot USA. Men attackerna var inte bara attacker mot USA, utan också mot de ideal som FN står för, sade USA:s president Barack Obama i ett tal inför FN:s generalförsamling.
Ban: Kriget i Syrien hotar världsfreden
Inbördeskriget i Syrien är ett hot för världsfred, anser FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Ban kräver ett internationellt ingripande för att få ett slut på kriget. Ban talade inför FN:s generalförsamling i New York.
Romney gick åt Obamas väljare
Republikanernas presidentkandidat Mitt Romney har igen trampat i klaveret. I ett videoklipp, som lades ut av vänstertidskriften Mother Jones, säger Romney att väljare som stöder Barack Obama är offer som inte betalar skatt och är beroende av staten.
Kolumn: Religiös tolerans ingen självklarhet
När islamofobin i USA än en gång har sträckt på sitt huvud på ett avskyvärt sätt, och följderna har blivit både våldsamma och otäcka, kan jag inte låta bli att tänka på de amerikanska muslimerna, skriver USA-korrespondent Mette Nordström.
Chicago: Lärarstrejken drar ut på tiden
Arbetstvisten mellan lärarna i Chicago och stadsledningen förlängs. Lärarna har strejkat sedan förra måndagen i protest mot en skolreform som befaras leda till massiva uppsägningar.
USA: Varning för hantavirus
Hälsomyndigheter i USA varnar för att inemot 10 000 människor kan ha blivit utsatta för det dödande hantaviruset. Varningen gäller dem som har övernattat i Yosemite nationalpark i Kalifornien i juli och augusti.
Fokus på Bruce Springsteen – en serie i tre delar
”Jag har sett rock ’n’ rollens framtid och dess namn är Bruce Springsteen”. Dessa ord av musikjournalisten Jon Landau i en kolumn från maj 1974, ungefär ett år innan Springsteen ger ut sitt genombrottsalbum Born To Run, måste vara en av de mest citerade meningarna inom rockkritikens historia.