Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Hangö IK:s Johan Henriksson vann SFI-mästerskapet i bänkpress.

Finlandssvenska styrkelyftarna samlas till tävlingar i Hangö

SFI-mästerskapen ordnas i Smörmagasinet.

Balettpojkarna

Ballet Boys – blod, svett & dans på tårna

Filmhistorien är full av unga människor som drömmer om att bli dansare. Som är beredda att betala priset för framgång. I svett. Veckans dokumentär visar hur verkligheten ser ut. Och musiken framhäver hur den känns.

konditionssal

14-åring gör 49 räckhävningar!

Den 14-årige helsingforsaren Aaro Hanttu är en av landets bästa utövare i sin gren, det vill säga räckhävningar. Eller vad sägs om 49, som han fick i Ilta-Sanomats inofficiella test? Kolla in hans otroliga prestation!

elledningar

El till reapris i Jakobstad

Elpriserna sänks i Jakobstad med 15 procent under tiden maj-augusti. Orsaken är att börspriset på el har sjunkit den senaste tiden.

Maskrosbarnet vände sig mot solen

Hjälp finns att få och hjälp ska man kräva. Det säger Jessika Arvik som växte upp i en familj med många bekymmer. Pappa misshandlade både fysiskt och psykiskt och mamma drack. Idag mår 22-åriga Jessika bra och nu försöker hon hjälpa andra i samma sits.

Bioetanolfabriken byggs på UPM:s och Alholmens Krafts industriområde vid Alholmen

Låga elpriser stänger kraftverk i Jakobstad

Elproduktionen vid AK 2:an vid Alholmens Kraft i Jakobstad stoppades för drygt en vecka sedan. Orsaken är det låga börspriset på el och det är osäkert när produktionen återupptas.

Ur tvn 20.10.2010

Naantalin Energia producerar egen el

Energibolaget i Nådendal, Naantalin Energia, köper cirka 4,3 megawatt av produktionen från energibolaget Katternö Kraft som producerar vind-, trä- och torvkraft. Investeringen kostar cirka en miljon euro och utgör en tiondel av företagets elförsäljning.

Tidtabellen för Olkiluoto 3 ett frågetecken

Kärnkraftsbolaget Industrins Kraft TVO och den franska reaktorleverantören Areva är på krigstigen igen. Och också denna gång gäller det tidtabellen för reaktorbygget i Euraåminne.

Finnair och piloterna har ett avtal

Flygbolaget Finnair har nått ett avtal med sina piloter om ett nytt kollektivavtal. Avtalet går på tre år och träder i kraft i början av februari.

En skylt som visar hastighetsbegränsningen 80 km/h.

Vinterbegränsningar på vägarna nästa vecka

Vinterbegränsningarna på vägarna i Österbotten träder i kraft nästa vecka. Under onsdagen och torsdagen kommer trafikmärkena att bytas ut.

EU får större insyn i nationella budgetar

Euroländerna presenterar nu för första gången sin budget för EU-kommissionen i enlighet med nya regler. Avsikten är att garantera att de offentliga finanserna är sunda och hindra alltför stora underskott.

Skylt utanför Forcit i Hangö

Kimitoön är nu en rökfri arbetsplats

Också Kimitoöns kommun är nu en rökfri arbetsplats. Över tvåhundra kommuner har infört rökförbud i eller i närheten av sina fastigheter.

Förening vill köpa Furutorp

Föreningen Bromarf biblioteks vänner vill köpa biblioteksbyggnaden Furutorp. Staden skulle sedan hyra fastigheten av föreningen och fortsätta med biblioteksverksamhet i fastigheten.

Hanne Ivars

Konst från golv till tak på Elverket

Pro Artibus nya utställning presenterar fyra mycket olika konstnärer. Samtliga utforskar var gränsen går mellan det verkliga och det fiktiva. Se Video

Syriskt flyktingläger i Dalhamiyeh i Libanon

Raseborg fortsätter ta emot flyktingar

Raseborgs stad har beslutat att ta emot omkring 25 flyktingar vart tredje år. Avtalet med Närings- trafik- och miljöcentralen är i kraft tillsvidare.

Rysk visumansökan

AL: Visumfrihet kunde ge tusentals jobb

Om visumfrihet mellan EU och Ryssland blir verklighet kan Finland få 15 000 nya jobb år 2020, bedömer på Centralen för turistfrämjande enligt tidningen Aamulehti. På gränsbevakningsväsendet säger man att kapasiteten inte räcker till ens som det är nu.

Bostad i bakgrunden, euromynt i förgrunden

Gamlas hem i Dalsbruk säljs

Bostadshusen Gamlas hem får nya ägare. Beslutet fattades i Kimitoöns kommunfullmäktige efter omröstning.

Cyklon hotar kustområden i Burma, Bangladesh och Indien

I Asien väntas cyklonen Mahasen inom några dagar dra fram över låglänta kustområden i Bangladesh, Burma och Indien. FN varnar för att cyklonen kan orsaka livshotande skada för så många som 8,2 miljoner mänskor.

Islamistledare dömdes till döden i Bangladesh

En specialdomstol i Bangladesh har dömt en ledande person inom landets största islamistiska parti till döden. Folkmordsåtalet mot Mohammad Kamaruzzaman baserar sig på folkmord och tortyr av obeväpnade civila under självständighetskriget 1971.

Berättandets kraft

Berättandets kraft, en workshop kring sagor, livsberättelser och det muntliga berättandets njutning.

Raseborg investerar i kärnkraft och vindkraft

Det är oklart hur mycket staden Raseborg i framtiden kommer att investera i Fennovoimas kärnkraftverk eller i vindkraftsparker i norr. Men enligt tidigare överenskommelser och beslut kommer staden i vår att betala drygt 200 000 euro för olika energiprojekt.

Vindkraftverkparken i Molpe i Korsnäs.

Vindkraft planeras i Lillkyro

16 vindkraftverk får byggas i Lillkyro i Vasa. Delgeneralplanen för Torkkala vindkraftpark har trätt i kraft. Det är den första planen som ger rätt till vindkraftsbyggande i Vasaregionen.

Fortsatt oro i Egypten

Oroligheterna har fortsatt i Egypten trots det nattliga utegångsförbud, som trädde i kraft i måndags kväll. Enligt sjukhuskällor dödades minst två mänskor i staden Port Said, när folk försökte storma en polisstation.

Vasa och Lillkyro slås samman 1.1.2013

Besvär mot fusionen Vasa-Lillkyro förkastades

Ett besvär mot fusionen mellan Vasa och Lillkyro har förkastats av Vasa förvaltningsdomstol. Merja Rintamäki (C) , fullmäktigeledamot i Lillkyro, lämnade in besväret eftersom hon ansåg att kommundirektören borde ha jävat sig när fullmäktige behandlade fusionsfrågan i januari i år.

Balettövning, 2004

Balett är en krävande men rolig hobby

Mångas dröm är att dansa fram på tåskor i ljusröd dräkt.

inger nilsson som pippi långstrump, 1970

Pippi Långstrump på besök i Helsingfors

Pippis styrka finns i flätorna?

Fredrik Smulter

Fredrik Smulter – tjuren från Malax

Smulters värld består av hård träning och mjuka värderingar.

Viljami Hautaviita

Stålmannen Viljami Hautaviita

Finlands starkaste man från Lappfjärd.

Litet barn på sjukhus

På avdelning 10 sköter man de yngsta cancerpatienterna

Cancerpatienterna på Barnsjukhuset i Helsingfors

Iniö kyrka

Ett sekel på Iniö

Inget är sig likt för Hilma Eklund.