Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Heidi Finnilä och hennes hund.

Hallå lärare! Vem av oss vill du ha på besök till din skola?

Passar bäst för skolor som har mediekurs på schemat.

Christian Sundell och Peter Lüttge

Peter Lüttge: Tack för senast!

Jag tackar alla mina värdar på min Tour de Svenskfinland.

kronoby

Tapto i Kronoby

Peter Lüttges Tour har nått sin slutdestination.

kaskö

Kaskö, Finlands Manhattan

Fastän utan Bredavägen och utan människor

Kaj Arnö

Att paddla är nödvändigt

Kirjais runt blev en ganska tuff uppgift

anisor

Barnvakt på Anisor

Kan du ta hand om två flickor, Matilda och Frida? Så klart!

utflykt

Ingenting särskilt me' de'

En helt vanlig semesterdag i skärgården.

Redo

Äventyret kan börja

Vespan är packad och klar. Svenskfinland here I come.

Peter Lüttge

Peter Lüttges Tour de Svenskfinland

Från Kotka till Kokkola!

Antonia Ringbom och Tobias Zilliacus under festivalens invigning.

24:e gången Hangö Teaterträff

Dags för den stora finlandssvenska teaterfestivalen.

Dukat bord med smårätter och sörsaker

Beräkna rätt - matbjudning

Tips om hur minska matsvinn.

Ellen DeGeneres bjuder in Smoukahontas

Den språk- och sångbegåvade Jakobstadsbon Sara Maria Forsberg smider medan järnet är varmt. Forsberg som under namnet Smoukahontas har gjort braksuccé på Youtube, har nu blivit inbjuden att medverka i den amerikanska tv-showen Ellen DeGeneres show.

Ukrainan lippu kuvattuna Venäjän suurlähetystön edessä mielenosoituksessa vuonna 2014.

OSSE skickar observatörer till Ukraina

OSSE, Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa har skickat militärobservatörer till Ukraina på den ukrainska regeringens begäran.

Ungdomsgarantin blev ingen succé

Ungdomsgarantin blev ingen succé. Tvärtom, pengarna för verksamheten sinade och byråkratin ökade. Det fick finansminister Jutta Urpilainen höra vid sitt besök på After Eight på måndagen.

Ukrainas parlament i specialsession

Kravtjuk: Ukraina på randen av inbördeskrig

I Ukraina har parlamentet i dag diskuterat lagförslag som skulle ge gripna aktivister amnesti. Den förre presidenten Leonid Kravtjuk inledde specialsessionen med att varna för att Ukraina står vid randen av ett inbördeskrig.

Det klickades rejält på vår webb i fjol

Antalet besök på Yle Nyheter Österbottens webb fördubblades under 2013. Svenska Yles webbchef Johanna Törn-Mangs säger att finlandssvenskarna uppskattar den snabba nyhetsuppdateringen men även de människonära reportagen. Språket, bilder och rubriksättning är något som Yle Österbottens redaktion fortfarande strävar efter att förbättra.

Dagcentret Hyddan i Nykarleby

Hyddan hoppas på permanent finansiering

Dagcentret Hyddan i Nykarleby lever ett år i taget. Efter tolv års verksamhet hoppas man dagcentret kunde få permanent finansiering, säger Stig Kronqvist på Hyddan.

Gravida får färre besök på rådgivningen

Antalet rådgivningsbesök för gravida kvinnor minskar. Enligt nya rekommendationer ska förstföderskor ha rätt till 9 i stället för dagens 13 rådgivningsbesök. För omföderskor minskar besöken från 10 till 8.

Monica Mattbäck och Emelie Myrskog från Borgaregatans skola

Elever samlade matkassar åt familjer i Vasa

Vid Borgaregatans skola i Vasa har eleverna samlat in matkassar till mindre bemedlade familjer i Vasa. Över 70 kassar lyckades man få ihop under början av december. Initiativet till insamlingen kom från Emelie Myrskog som fick idén efter ett besök vid Svenska församlingen i Vasa. Monica Mattbäck hjälpte till från lärarhåll.

"Intrång på pälsfarmer bör bli hemfridsbrott"

Pälsdjursuppfödarna fördömer intrången på pälsfarmerna och kräver att farmerna juridiskt sett med det snaraste ska omfattas av hemfriden.

Obama ställer in besök till Malaysia

USA:s president Barack Obama har ställt in sitt inplanerade officiella besök till Malaysia på grund av den pågående budgetkrisen i USA. Det här uppger Malaysias statsminister Najib Razak.

Högstadiet i Lovisa

EU-besök i Lovisa- och Borgåskolor

Lovisanejdens högstadium och Lyceiparkens skola i Borgå får den här veckan besök från bland annat Rumänien, Frankrike och Irland.

Norska kronprinsparet besöker Finland

Norges kronprins Haakon och hans hustru, kronprinsessan Mette-Marit, besöker Finland i oktober, uppger presidentens kansli. Besöket sker den 22-23 oktober. President Sauli Niinistö och hans hustru Jenni Haukio kommer att stå värdar för en middag till kronprinsparets ära.

Briggen Tre Kronor besöker Vasa

Tre Kronor kom till Vasa

Segelfartyget Tre Kronor har anlänt till Vasa. Tre Kronor kommer att vara i Vasa veckan till slut och allmänheten får besöka fartyget och också åka ut och segla med det.

Massi blir tullens hjälp mot skurkar

Finlands första blivande sedelhund Massi fick bekanta sig med en av sina kommande arbetsplatser, Helsingfors-Vanda flygstation. Efter en flera år lång skolning ska Massi hjälpa tullen att ta fast skurkar som försöker smuggla pengar.

Lavrov och Kerry möts i Washington.

Kerry och Lavrov möts i Washington

USA:s utrikesminister John Kerry och Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov träffas i Washington i dag. De ska främst diskutera meningsskiljaktigheterna gällande informationsläckan Edward Snowden.

Påven besöker Brasilien

Påven Franciskus anländer i dag till Brasilien - det land i världen, som har den största katolska befolkningen. Det här är påven Franciskus första officiella utrikesbesök sedan han valdes till påve i våras.

Glada turister firar semester i Vasa

Turisterna har hittat till Vasa och under vecksolutet njöt de av solskenet på torget. På ena sidan av torget hejades det i kapp på Wasa footballcup medan det på den andra pågick lopptorg.

Joachim Gauck, en gråhårig leende man, framför en tysk flagga.

Joachim Gauck på Finlandsbesök

Tysklands förbundspresident Joachim Gauck besöker Finland. President Sauli Niinistö tar emot honom i Nyslott i dag, på programmet står ett besök på operafestivalen och en kryssning på Saimen.

Paret Obama landar i Cape Town

Obama avslutar afrikansk rundresa

USAs president Barack Obama avslutar sin rundresa i Afrika med ett besök i Tanzania som inleds i Dar es-Salaam i dag.

På Robben Island tillbringade Nelson Mandela 18 år.

Obama besöker Robben Island

USA:s president Barack Obama besöker det berömda fängelset på Robben Island i Kapstaden under den sista dagen av sitt statsbesök i Sydafrika. Landets tidigare president, den svårt lungsjuke Mandela tillbringade 18 år i Robben Island.

Belfiore: Helt vanligt arbetsbesök om samarbete

IT-jätten Microsofts chef för telefondivisionen Joe Belfiore säger att hans besök i Finland var ett helt normalt arbetsbesök gällande Microsofts telefonsamarbete med Nokia.

Katainen träffar ledare från krisländer

Statsminister Jyrki Katainen tar emot flera europeiska krisländers ledare i dag och i morgon. I dag kommer Greklands premiärminister Antonis Samaras på besök medan Irlands premiärminister Enda Kenn kommer till Helsingfors i morgon.

Skeppsbron redo för sol och besökare

Skeppsbron i Lovisa står redo för en lång säsong som invigdes den första maj och avslutas med en skördefest i slutet av september. Se bilder.

Håkon Finne och Jerker Johnson

Energi, plast och päls är Österbottens framtid säger EU-experter

Österbotten borde satsa på energiteknologi, kompositplastteknologi, pälsindustri och marinteknologi och -service i framtiden. Det här tycker experter från EU som är på besök i Vasa. Det är här för att ge konstruktiv kritik och hjälpa regionen att skapa så kallade smarta strategier för sin utveckling.

Unicefs chef besöker Finland

Anthony Lake, chef för FN:s barnfond Unicef besöker Helsingfors på måndagen för att delta i Unicef-kommitteernas möte.

Hamid Karzai träffade Katainen och Niinistö i Helsingfors

Finland fortsätter stöda Afghanistan

Finland ska stöda utvecklingen i Afghanistan också efter truppreträtten 2014. Det blev klart då Afghanistans president Hamid Karzai träffade premiärminister Jyrki Katainen och president Sauli Niinistö i Helsingfors.

Skönheter och ett bästa minne

Bettina får besök till studion av tv-aktuella Anna Strömberg och den svenska minnesmästaren Mattias Ribbing. Kvällens musikgäst är skivaktuella Annika Cleo

John Kerry besökte Västbanken 21.03.2013

Kerry anlände till Irak

USA:s nye utrikesminister John Kerry har anlänt på överraskningsbesök till Irak. Kerry ska försöka övertala irakiska ledare att förbjuda iranska flygplan med soldater och vapen från att flyga genom irakiskt luftrum till Syrien.

Obama stöder en palestinsk stat

USA:s president Barack Obama uppmanar Israel och palestinierna att återuppta fredsförhandlingarna som har legat på is i två och ett halvt års tid. Obama har under sin Mellanösternresa träffat palestinska ledare i Ramallah på Västbanken.

Mellanösternparterna med Barack Obama i mitten

Obama inleder besök i Israel

På onsdagen besöker USA:s prsident Barack Obama Israel för att förbättra på realtionerna länderna emellan. Obamas förtroende hos de israeliska folket är lågt eftersom de upplever att han försöker distansera USA från Israel för att istället närma sig arabvärlden.

Rodman tänker återvända till Nordkorea

Den amerikanska basketspelaren och NBA-stjärnan Dennis Rodman besökte för några veckor sedan Nordkorea och träffade dess ledare Kim Jong-un och hans fru. Nu meddelar Rodman för en amerikansk tv-station att han tänker besöka sin nyfunne vän igen i sommar.

Sammandrabbningar vid al-Aqsamoskén i Jerusalem

Israelisk polis har drabbat samman med palestinier i Jerusalem efter muslimernas fredagsbön. Spänningarna mellan israeler och palestinier har ökat under de senaste veckorna inför USA:s president Barack Obamas besök.

Degerby skola i Ingå

Degerby filialbibliotek halverar öppettiderna

Ingå biblioteks filial i Degerby krymper sina öppettider. Biblioteket i Degerby skolhus har i dag öppet två gånger i veckan, tisdagkvällar klockan 16-19 och onsdagsmorgnar klockan 8-11.

Svenska Kvinnoförbundets vice ordförande Tanja  Ljungqvist

Kulturfältet borde satsa på ryska turister

De ryska turister som just nu väller in i Helsingfors gör också annat än shoppar. Kulturproducent Tanja Ljunqvist säger att man kunde göra mycket mer för att locka turisterna till kulturupplevelser.

Ryssland och Turkiet oense om Syrien

Ryssland och Turkiet har inte lyckats komma överens om hur konflikten i Syrien ska lösas. Det uppger Rysslands president Vladimir Putin, som är på besök i Turkiet. Samtidigt meddelar Europeiska unionen att man drar ner på den diplomatiska verksamheten i Syriens huvudstad Damaskus.

Borgå Akilles jubileumslogo

Borgå Akilles inleder säsongen på hemmais

På fredagkvällen kom beskedet Borgå Akilles bandylag väntat på, ISEN HÅLLER. Det betyder att Akilles kan inleda säsongen på hemmaplan på lördag då ToPV kommer på besök.

Obama träffade Aung San Suu Kyi

USA:s president Barack Obama har under sitt besök i Burma träffat oppositionsledaren Aung San Suu Kyi. Efter mötet sade Obama att han har sett uppmuntrande tecken på framsteg i landet, och nämnde bland annat att Aung San Suu Kyi valdes in i parlamentet.

dmitrij medvedev

Medvedev: Ryssland vill inte kränka Finlands suveränitet

Ryssland vill inte att kränka Finlands suveränitet i konflikter om barnomhändertaganden i Finland, säger premiärminister Dmitrij Medvedev inför sitt besök i Finland i morgon. Det ligger inte heller i någons intresse att konflikter med barn stöts och blöts i offentligheten, säger han.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida