Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Apotek

Apoteken har brist på flera läkemedel: ”Det har blivit vanligare de senaste åren”

Problemet gäller bland annat p-piller och allergimediciner.

Ivanka Trump och Jared Kushner

Trumps närmaste medarbetare är superrika

Trumps dotter och svärson år goda för hundratals miljoner.

Anne Berner

Hundratusentals i tillgångar skiljer ministrarna åt

Regeringen offentliggjorde uppgifterna på torsdagen.

Foto: Yle/Jonas Blomqvist

Korsholm förbereder sig för krissituationer

Korsholms kommun satsar på att förbättra sin krisberedskap. Det handlar om hur kommunen ska kunna säkerställa tillgång till vatten, el, bränsle och värme vid en situation där stamnätet slås ut.

Åttaårig pojke lurad på nätet

Janne Smeds 8-åriga son spelade spel via internet. Han fick en ny kompis, "Camilla", 11 år. Kontakten med personen bakom namnet ledde så småningom till att hon fick tillgång till Smeds kreditkortsuppgifter.

Tråddrageriet i Dalsbruk

Allvarligt läge vid Dalwire

Situationen vid tråddrageriet Dalwire i Dalsbruk är kritisk. Bolaget går med förlust och har svårt att hävda sig i det rådande marknadsläget.

"Som cirkusunderhållning att veta vad folk förtjänar"

Skatteuppgifterna från fjolåret har nu spritt sig som löpelden i alla medier. Efter en snabb koll på stan visar sig intresset för topplistorna över Finlands rikaste män och kvinnor vara ytterst splittrat. Att snegla på hur mycket det finska folkets grädda förtjänar och betalar i skatt påminner nästan om cirkusunderhållning, tycker en del.

bild på Åbo Energis huvudbyggnad

Åbo Energi går med i Fennovoimas kärnkraftsprojekt

Energibolaget Åbo Energi deltar i Fennovoimas kärnkraftsbygge i Pyhäjoki. Åbo stadsfullmäktige godkände planerna efter omröstning på måndagens möte.

Dator

Adobe-användares uppgifter stulna

Den amerikanska mjukvarujätten Adobe har utsatts för ett omfattande dataintrång, varvid miljontals användares uppgifter har stulits. Cyberattacken påminner än en gång om vikten att inte använda samma lösenord till flera olika tjänster, säger IT-expert.

Peter backman

”Född företagare hjälper”

Vad krävs för att lyckas med sitt företag? Vilka idéer fungerar bäst? Vem kan inte bli företagare? Peter Backman på nyföretagarcentralen har koll på läget.

Dalsbruks hälsostation

Dålig information om Kimitoöns läkarsituation

Informationen om Kimitoöns läkarsituation har inte varit bra. Det säger Kimitoöns omsorgschef Maria Wallin.

Fiskars museum

Fiskars museum bakar surbröd

Idag, 7 augusti, ordnas för första gången en surbrödsdag vid Fiskars museum. Besökarna kan följa med bakningen och också få tips hur man kan baka surbröd i sin egen ugn där hemma.

spargris gjord av glas

Invandrare större tillgång än belastning för samhället

Invandrare är en större ekonomisk tillgång än börda för samhället också i Finland, visar en färsk OECD-jämförelse.

Lastbiler i kö på Autobahn i Tyskland

Wikeström & Krogius blir del av danskt bolag

Det Åbobaserade speditionsföretaget Wikeström & Krogius har köpts upp av det danska fraktbolaget Blue Water Shipping som har 20 gånger större omsättning.

Magdalena Lindroos och Juhani Hallasmaa

Skydd av gamla hus - hinder eller möjlighet?

Är gamla, skyddade hus en tillgång eller en belastning för ägarna? Hur påverkar det stadsplaneringen att tvingas beakta de skyddade husen då det ritas upp planer för ett område? Magdalena Lindroos från Österbottens museum och Juhani Hallasmaa, planeringsarkitekt på Vasa stad, diskuterade detta i God morgon Österbotten.

Vasabladets webbnyheter börjar kosta

Även HSS Media börjar ta betalt för webbnyheterna

HSS Media börjar inom det här året ta betalt för sina webbnyheter. Med det beskedet följer man det andra stora finlandssvenska mediahuset KSF Media, som i går meddelade att man inför en så kallad "betalvägg" på webben.

Internetbanken inte till för alla

Trots att man i dag förväntas sköta sina bankärenden allt mer på internet ger bankerna ofta inte kunder med betalningsanmärkningar tillgång till banktjänster på nätet. Konsumentverket anser att alla finländare borde ha rätt till ett nätbankskonto.

Flagga med Telia Soneras logga.

Takilants tillgångar fryses i Sverige

I Sverige fryses företaget Takilants tillgångar enligt ett domstolsbeslut. Företaget har nära kopplingar till Uzbekistans president och företaget misstänks för penningtvätt och för att ha tagit emot mutor av Telia Sonera.

Rickard Gustafson

Gustafson: Bolagets sista chans

Sammanlagt 6 000 tjänster försvinner från det krisdrabbade flygbolaget SAS i och med bolagets stora sparplan. Planen innebär inbesparingar på 350 miljoner euro. SAS kommer också att sälja tillgångar för 350 miljoner euro. Enligt vd Rickard Gustafson är det här bolagets sista chans.