Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Italiainen Nevio Ammendola odottaa lentoa Lappeenrannan lentoasemalla Italiaan 1.7.2020.

De billigaste munskydden kostar under en euro styck - i längden blir regelbunden användning dyrt

Ansiktsskydden ska räcka trots kraftigt ökande efterfrågan.

Muoviroskaa.

Hejdå plastsugrör! Från och med 2021 förbjuds engångsplast

Omkring 70 procent av allt avfall i havet är engångsplast.

Knyppling

Ska Kulturfonden betala finlandssvenskarnas hobbyer?

"Det finns för mycket fyrk för finlandssvensk kultur."

Sebastian Tynkkynen tredje viceordförande för Sannfinländarna

Tynkkynens krav förkastades

Partistyrelsen leds av Timo Soini.

Sebastian Tynkkynen 16.10.2015

Sannfinländarnas partistyrelse behandlar Tynkkynens krav

Tar ställning till om partiet måste hålla krismöte.

Scorpions.

Fem svarta Mercedes duger åt Scorpions

Scorpions kräver en del, bland annat identiska bilar.

Kronoby brandstation.

Vem skall släcka bränderna?

Frivilliga Brandkåren riskerar torka in

antti lindtman, ordförande för SDP:s riksdagsgrupp

SDP vill ta del av anteckningar

Antti Lindtman tog upp saken på en presskonferens.

Människor på stranden.

Pappakroppen – bara för män?

Plötsligt är det okej att vara lite slapp.

Yrkeshögskolan Novias logotyp klistras på ett fönster. Bilden tagen i Vasa.

Högre krav på yrkeshögskolorna nästa år

Yrkeshögskolorna kommer att få jobba hårdare för pengarna från och med nästa år. I och med att staten tar över ansvaret för finansieringen blir den resultatinriktad till 100 procent från nuvarande 30.

Husvagnen har stått på samma ställe i många år

Kraven på Bjurs camping står fast

Ingå lättar inte på kraven på Bjurs campingområde på Orslandet. Campingföreningen anser att en del av kraven är orimliga och har därför besvärat sig till förvaltningsdomstolen.

Jorma Laiho pratar med Vira Wirén

Bråket kring campingen i Bjurs fortsätter

Föreningen Bjursin Vaunuilijat vill ha en campingplats för alla på Orslandet i Ingå, men nämnden kräver många åtgärder före det. Föreningen tycker att många av kraven inte är rimliga och har besvärat sig till Helsingfors förvaltningsdomstol.

Ukrainas president ställer krav på Krims ledare

Ukrainas tillförordnade president Oleksandr Turtšynov kräver i ett brev till Krims ledare att flottans fängslade kommendör friges inom en tidsfrist på tre timmar, uppger nyhetsbyrån AFP.

Kiilan koulu klass fem

Ämneslärare lämnas ensamma med krävande elever

Högstadielärare förväntas klara av att undervisa barn med specialbehov utan att de har fått någon utbildning i specialpedagogik.

Vindkraftverk

Vindkraftsbolagen enas om ellinjerna i Kristinestad

Tvisterna kring linjegatorna och markavtal för ellinjerna i Kristinestad börjar nå en lösning. Vindkraftsbolagen kan tänka sig att enas om ledningsgatorna, vilket tidigare inte har varit aktuellt.

Stefan Winiger: Nejet till invandringen

Väljarna i Schweiz ger hela EU skrämselhicka. Det schweiziska folket vill ha en omförhandling med EU vad gäller den fria rörligheten. Många schweizare känner sig hotade av en massiv invandring. Man räknar med att en fjärdedel av landets invånare är utlänningar och många vill ha ett stopp.

Många krav - inga löften

Redan då demonstrationerna i Ukraina inleddes för två månader sedan formulerade oppositionen några krav. President Viktor Janukovytj har inte tillmötesgått något av dem.

Chodorkovskijs affärspartner Lebedev friges

Högsta domstolen i Ryssland har beslutat frige Platon Lebedev, den tidigare samarbetspartnern till oljemagnaten Michail Chodorkovskij. Frigivningen antas ha samband med de förestående olympiska spelen i Sotji.

Lagändring ger skogsägare mera frihet

Större ändringar i skogslagen har inte gjorts på tiotals år men nu ger den reviderade skogslagen skogsägarna mera frihet att sköta sina skogar som de vill.

Vattenreningen fortsätter på samma nivå i Jakobstad

Det blev inga skärpta krav på kväverening i avloppsreningsverkets nya miljötillstånd i Jakobstad. Målet är fortfarande att få bort minst 60 procent av totalkvävet ur avloppsvattnet men regionförvaltningsverket ställer inga absoluta krav på den punkten.

Oppositionen och presidenten förhandlar i Ukraina

Den ukrainska oppositionsledaren Vitalij Klytjko deltog i rundabordsförhandlingar med president Viktor Janukovytj i fredags. Det uppger en talesman för oppositionen.

Demonstranter fällde och slog sönder Leninstaty i Kiev

En ny massdemonstration har ägt rum i Ukrainas huvudstad Kiev. En Leninstaty har fällts och hackats sönder i centrum av staden.

Postbranschen fortsätter förhandla

Förhandlingarna om att undvika en strejk i postbranschen fortsätter. Sedan morgonen har båda parterna, fackförbunden PAU och servicearbetsgivarnas förbund Palta, förhandlat på riksförlikningsmannens kansli.

Asfalteringsmaskin.

Asfaltkartell dömdes till miljonersättningar

En första dom har fallit mot den så kallade asfaltkartellen och flera asfaltbolag har dömts att betala över 37 miljoner euro till 40-talet kommuner. I en andra omgång kommer bland andra Jakobstads skadeståndskrav att behandlas.

Stamledare besluter om USA-styrkor

Upp till 15 000 utländska soldater kan få bli kvar i Afghanistan efter år 2014 om säkerhetsavtalet mellan USA och Afghanistan undertecknas. Nu ska det nationella rådslaget - loya jirga - ta ställning till uppgörelsen.

Ensam man

Psykolog: Viktigt att känna efter hur man mår

Psykiskt illamående ökar både bland barn och unga.

Kimito hälsostation

Läkarsituationen i Kimitoön måste utredas grundligt

Efter lång diskussion på torsdag beslöt Kimitoöns kommunstyrelse att inte anställa Eero Kitinoja som ledande läkare. Istället tillsätter man en arbetsgrupp som ska utreda hur läkarsituationen inom kommunen ska organiseras.

Mjölk direkt från ladugården – nostalgiskt och på uppsving

Mjölkbönderna Anette och Sverker Blomberg i Andtböle i Nagu säljer obehandlad mjölk direkt från ladugården. Och med det följer särskilda regler och högre krav på självkontroll.

Sommar i skärgården.

Utörutt avgörs i domstolen

Konkurrensutsättningen av Utörutten i Åbolands skärgård gransas av marknadsdomstolen.

Vision av Jakobstads centrum

Låsta positioner om centrum i Jakobstad

Centrumutvecklingen i Jakobstad hotar att gå i stå om parterna inte kan jämka samman sina åsikter. Museiverket godkänner inte det utkast till stadsplaneändring som godkänts av tekniska nämnden och som varit till påseende för allmänheten.

FN:s säkerhetsråd kräver "klarhet" i Syrienattacken

FN:s säkerhetsråd kräver "klarhet" i vad som hände i gårdagens misstänkta giftgasattack i Syrien. Flera länder kräver att FN:s vapeninspektörer får ta sig in på området. USA säger sig trots intensivt arbete inte ännu ha hittat några bevis för att det varit fråga om kemiska vapen.

vänsterförbundets paavo arhinmäki

Arhinmäki: Näringlivets krav orimliga

Vänsterförbundets ordförande Paavo Arhinmäki kritiserar näringslivet för att ställa orimliga krav på skattelättnader. Vid partiets riksdagsgrupps möte i Björneborg påpekade Arhinmäki att företagen redan gynnas av den sänkta samfundsskatten.

Bulgariska parlamentariker spärrades in

Antiregeringsdemonstranter i Bulgarien höll ministrar och parlamentariker inlåsta i flera timmar i natt. Kravallpolisen behövde flera försök för att bryta sig igenom barrikaderna som byggts kring parlamentet.

Stålverket Koverhar

Säkerheten bäst på de största fabrikerna

Förra veckans uppståndelse kring Forcits fabrik i Laukas väckte också frågor kring säkerheten på andra fabriker runt om i Finland.

Skeet

Möjligheterna att öva skytte försämras?

Det kan bli svårare för jägare att hitta en skjutbana att öva på i framtiden. Det här kan leda till att folk övar att skjuta utan övervakning.

Femkantens hälsostation

Närpes kräver patientinformation på svenska

Svenskspråkiga patienter i Närpes får sin epikris på finska från Vasa sjukvårdsdistrikt. Närpesnejdens Pensionstagare har fått nog och hoppas att Närpes stad ska engagera sig i frågan. Vård- och omsorgsnämnden beslöt på onsdagen att föra kravet vidare till sjukvårdsdistriktet.

Bild på tidigare utrikesminister och Europaparlamentariker Erkki Tuomioja.

Tuomioja förnekar bristande samarbete

Utrikesminister Erkki Tuomioja förnekar på sin hemsida att det förekom några motsättningar mellan Finland och Österrike i samband med fritagningen av den finländska gisslan i Jemen.

To the Wonder - full av underbar förundran

Regissören Terrence Malick har trappat upp takten. De första tjugofem åren av karriären resulterade i tre filmer, de senaste åren har storfilmerna kommit slag i slag. Efter framgångsrika "The Tree of Life" är han tillbaka med en ny drömlik studie i livets sorgmättade skönhet.

Nordkoreas ledare Kim Jong-un ser över militära strategier

Nordkorea ställer egna förhandlingskrav

Nordkorea har ställt egna villkor för förhandlingar med USA och Sydkorea. Nordkorea kräver bland annat att man häver de FN-sanktioner som landet fått på grund av deras kärn- och missiltester.

Förbund kräver skärpt livsmedelskontroll

Österbottens svenska producentförbund (ÖSP) kräver att kontrollen av importerat livsmedel skärps. Det samma gäller för kvaliteten och ursprung. Det här för att det importerade livsmedlet ska ligga på samma nivå som det inhemska.

HS: Centralgatan täcks med kinesisk sten

Stenarna som Centralgatan ska täckas med importeras från Kina, där usla arbetsförhållanden råder inom stenbranschen, skriver Helsingin Sanomat. Helsingfors stad har inte ställt några etiska krav på uppdragsgivaren.

Undervisning

Hela 2 000 hotfulla lägen i skolor - bara i Helsingfors

Klasslärarförbundet kräver klara spelregler för vad lärarna får göra i skolorna. Bara i huvudstadsregionen görs det varje år närmare 2 000 anmälningar om hotfulla situationer i skolorna.

Vattenläckan i Kimito åtgärdad

En stor vattenläcka uppstod i morse i Kimito. Vattenläckan är nu åtgärdad, men vattenverket rekommenderar att kunderna låter vattnet rinna tills det är klart.

EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn och Cyperns finansminister Michael Sarris

Cypern beskattar depositioner mot att få miljardlån

Euroländerna har beslutat av låna ut inemot 10 miljarder euro till det krisdrabbade Cypern. Men det sker med hårda bandage. Cypern tvingas införa en bankskatt som ingen sparare ska komma undan.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida