Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Bildmontage av två bilder. Till vänster en bild där flera kvinnor motionerar, till höger en bild där en hand tar ut en chokladbit från en chokladkalender.

Alternativ julkalender - motion i stället för choklad

Hälsomotion i Raseborg publicerar motionsvideor i 24 dagar.

Neandertalmänniskor i Varggrottan.

Ny forskning bekräftar Neandertalare i Varggrottan

Varggrottan i Kristinestad har varit boplats för Neandertalare, den saken slår arkeologen Hans-Peter Schulz fast. De nyaste forskningsresultaten visar att fynd som gjorts på platsen inte kan ha formats av naturen.

Tre dagar kultur för daghemsbarn i Pargas och Åbo

Daghemsbarn i Pargas och Åbo deltar i kulturverkstäder för att testa på kulturverksamheter av olika slag. Kulturverkstäderna fungerar också som en inspirationskälla för både kulturaktörer och daghemspersonal.

Linda och Tom Ahlbäck tillsammans med Stefan Jansson

Paddling ger nya perspektiv

Intresset för paddling har ökat konstant sedan början av 90-talet. Finlands Kanotförbund uppskattar att det finns minst 100 000 finländare som regelbundet paddlar. Också vid Vasa kanotklubb har Stefan Jansson som drar nybörjarkurser märkt av det växande intresset för paddling.

"Kommunisterna borde samordna sig"

Den kommunistiska rörelsen har fått ett uppsving i Östnyland så här inför kommunalvalet. Den splittrade rörelsen skulle ha större framgång om den samordnade sig, tycker en kandidat.

Kari Mäkinen

Mäkinen vill ha ursäkt av laestadianerna

Ärkebiskop Kari Mäkinen vill att laestadianerna ber om förlåtelse för sexuellt utnyttjande av barn inom rörelsen. Mäkinen sade i TV-programmet A-studio i går kväll att han själv är beredd att be offren om ursäkt.