Senaste artiklar
Strömsös matquiz: Hur mycket är en tesked och vad menar kocken då hen säger ”mise en place”?
Hur många poäng fick du?
Från gourmetkock i London till köttmästare i Kristinestad: ”Nu har jag tid för familjen”
Nu har Dick Grankull ett mer balanserat och givande liv.
Stjärnkocken Antti Lukkari död
Han dog under en semesterresa.
Nobelpristagare lanserade energisnål pastakokningsmetod – i Italien går debatten het: Är det okej att koka pasta på det sättet?
Pastatillverkaren Barilla ger tummen upp.
Kockyrket har oförtjänt dåligt rykte – nytt snabbspår ut i yrket verkar locka
Axxell i Karis börjar snabbutbilda kockar.
Slår Åland alla tiders Närmatsrekord? Hjälp Micke Björklund lyfta Åland på matkartan och tipsa om råvaror, dina egna eller andras
Närmat startar måndagen den 1 augusti.
Ny och kortare kockutbildning startar i Axxell i Karis – Michael Björklund vill råda bot på personalbristen i restaurangköken
Utbildningen ska vara kort och effektiv med lång praktik.
Casting: Har du en ung stjärnkock i ditt kök? Då är den här artikeln för dig!
Casting för Svenska Yles nya matprogram för barn är öppen.
Restaurang Finnjävel i Helsingfors får Michelinstjärna – Finlands sjunde stjärnrestaurang
Finnjävel får också Michelinguidens servicepris.
Utmanande att hitta personal till restaurangerna – många har lämnat branschen och till och med skolat om sig
Långa permitteringar har orsakat branschflykt.
Tunnor, gammalt kylskåp eller murad rökugn - så här röker Svenskfinland fisk
Kolla in bilder på rökugnar av alla de slag!
Fiskarin koulu får kanske utdelningskök - Raseborg måste spara för att uppnå sin kostpolicy
Brickor slutar användas i en del skolor.
Brist på kockar i Borgå – kombinationen liten stad och många restauranger gör inte situationen bättre
Yle Östnyland har pratat med tre restaurangchefer.
Finlands bästa pizzabagare på rövartåg i Italien: “Jag tror jag tänker stjäla med mig ett par recept”
ölj Lotten Lindborg-Suhonen och Micke Björklund i Neapel.
Johan, 19, blev servitör av en slump – gillar fine dining och siktar på en karriär i restaurangbranschen
All god mat Johan såg väckte intresset för fine dining.
Matstaden Åbo vill visa upp sig ännu mer – restauranger, producenter och amatörkockar samlas på ny webbplats
Staden samarbetar med turistinformationen och kändiskock.
Strömsökocken Anders Samuelssons knivskola: du behöver bara 3 knivar – väss dem med en porslinstallrik
Brödsågen är en överraskande mångsidig kniv.
"Ny nordisk mat" - manifestet som lanserades från gourmetrestaurangerna till skolköken och rekoringarna
Nordisk mat ses som ren och ärlig.
Äntligen premiär för Strömsös nya kock – Anders Samuelsson vill satsa på vardagskvalitet för familjen
Kocken berättar också om sitt förhållande till kött.
Micke Björklund levde på mat gjord på östnyländska råvaror i en vecka
Närmat i Östnyland bygger helt på tips från publiken.
Micke Björklund reser runt i östra Nyland - lever på enbart närproducerat
Hjälp Micke och tipsa om lokala råvaror.
I Lindbergs växthus i Sibbo kan det bli upp till 40 grader i sommarhettan: "Vi skulle ha massor att göra men det går inte"
Att jobba i kök eller växthus är en utmaning i hettan.
Lovisabördiga Kristian Vuojärvi fick silver i kocktävling i Malaysia: "Tävlingen var väldigt jämn"
Vuojärvi är uppväxt i Lovisa och besöker ofta platsen.
Kariskrögare: Det gäller för unga att ta reda på sina rättigheter och skyldigheter i restaurangbranschen
Ulf Wadenström är glad att slippa anställa säsongsarbetare.
Världens bästa restauranger korade: Ettan finns i Italien – också Ekenäs har bidragit till topp 50
Peru utmanar dessutom det europeiska köket på riktigt.
Finsk kock som medverkade i Bourdains tv-program: "Han var en otroligt härlig person"
"Finsk matjournalistik kunde lära sig av Bourdain."
Strömsös nya kock vill ge maten en story och firar gärna med finländska traditioner
Syns första gången i rutan i september 2018.
Mästerkocken Mattias Åhman vill driva en restaurang i Österbotten
Tävlar i kocklandslaget och är engagerad i Fiskets hus.
Fiskets hus i Vasa tar form – målet är att öppna nästa år
Kända kockar sköter restaurangen.
Kalle Tanner är Årets kock 2018
Den prestigefyllda tävlingen ordnades för 23. gången.
Strömsö-kocken Paul Svensson slutar efter elva år
Paul avslöjar vad som inte gått som på Strömsö.
Finlandssvensk matkultur handlar om seder och vanor men också tid: "När man har tio minuter på sig kör vi nog spenatplättar"
Traditioner lever vidare i matkulturdagen.
Alla svenska stjärnkockars fader
Tvådelad dokumentär om Tore Wretman på Yle Fem.
Stjärnkocken från Borgå siktar på världsmästerskap i gastronomi
Benjamin Frostell vill delta i Bocuse d'Or.
Går det att leva på endast närproducerad mat? Micke Björklund testar Västnyland
Du kan tipsa honom om råvaror.
Stjärnkocken Björklund kommer till Karis för att göra kocken pop igen
Michael Björklund samarbetar med Axxell.
Här är alla som avlagt examen vid yrkesskolorna under våren 2017
Grattis till alla som fått yrkesexamen
Farmesk fick jobb på restaurangbåt i Åbo - via långa omvägar
Baana-projektet hjälper invandrare i Åbotrakten att få jobb.
Kombiexamen i ett nötskal: Jobba hårt och sov tillräckligt
Hanna Brofelt från Pargas blir både kock och student.
Filippinsk kock i Finland: Första lågavlönade tiden en investering i framtiden
Richard Agbada ville komma till Finland och hade en plan.
1 500 lediga kockjobb men 5 600 arbetslösa kockar - varför duger inte jobbet?
Skriande brist på personal framförallt i Nyland.
Poddfredag: Diana måste ha full koll på disken - annars tappade hon kontrollen
Poddfredag med Samuel Mikander och Diana.
Vasabon Oskar Mendelin nöjd med sin insats i kockfinal
Fasan stod på menyn i finalen i Årets kock i Sverige.
Vi finns bakom parabolen
Kärleken är viktigast, säger Salih Mehmedagic.
Michael Björklund fick nej – blir ingen etablering i Lokstallet i Karis
Björklund fick besked redan på måndagen (19.12).
Michael Björklund har stora planer för Lokstallet i Karis
Stjärnkocken vill köpa Lokstallet i Karis.
Slutkockat i Karis - landslaget tackar för sig
Kocklandslaget gjorde Raseborg mer kulinariskt.
Kocklandslaget vann OS-silver
Finland var det bästa nordiska landet.
Kocklandslaget satsar på rena smaker av fiskskinn och hjorthjärta i OS
Samuel Mikander från Karis ansvarar för köttet i kock-OS.
Price bland lokala specialiteter
James & Adam på roadtrip genom Danmark