Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Beni Köhler: Midsommartjack, norra Korsholm (2011)

Om en person knarkar i skogen och ingen ser det, har det då hänt?

Utställningen Dysterbotten skildrar ett ruralt knarkande

tomas colbengtson

Samisk kultur bortom stereotypier

Den samiska konstnären Tomas Colbengtson och sin konst.

Bertel Nygård och Mikael Herrgård med deras gemensamma alster "Österbottniska lustresor"

Ett lustfyllt verk om Österbotten

"Österbottniska lustresor" är en nyutkommen bok av fotografen Mikael Herrgård och journalisten Bertel Nygård. De har rest genom Österbotten på längden och bredden, skrivit och fotograferat.

Christoffer fotograferar Anne.

Christoffer Relander på Strömsö

Google har varit hans stora läromästare och idag är han en internationellt erkänd fotograf. Ekenäsbon Christoffer Relander tar tidlösa och stilfulla bilder som leker med betraktarens fantasi.

Esko Männikkö och Maija Koskinen

Esko Männikkö vill utmana och överraska

Den stora retrospektiva utställningen Time Flies på Konsthallen i Helsingfors ger prov på ett representativt urval av Esko Männikkös fotokonst. Ralf Sandell besökte utställningen och blev positivt överraskad.

Patricia Rodas

Att jobba i mörkrummet är som att meditera

Digitalkameran i all ära, men att fotografera på gammaldags, analogt vis, har ändå sin charm. En nybörjarkurs i fotografering med film anordnas två lördagar på Malakta i Malax.

Unga fotografer ställer ut i Kimito

Fjortonåringarna Peppi Wilson och Lisa Holmén har sammanställt fotoutställningen Carpe Diem. Utställningen pågår till slutet av november i Villa Lande.

Livsfarlig ny trend - unga poserar på tågrälsen

En livsfarlig hobby sprider sig i de sociala medierna - ungdomar tar sig til tågskenor och fotar sig själva i olika ställningar till Instagram och Facebook. Många tågförare har rapporterat om ungdomar som poserar på rälsen. Modeflugan har redan orsakat flera livsfarliga situationer.

Väinö Järvilehto, Ilse Klockars och Peter Lindholm

Alla fotar i Hangö!

Fotografering är något som alla sysslar med i Hangö, staden med det underbara ljuset. En helt ny festival för fotointresserade tar plats i Hangö under veckoslutet.

Kriser genom linsen

- Där stod jag, med kameran i handen och skämdes över hela mänskligheten. Fotografen Stefan Bremer sommarpratar om varför han inte blev fotojournalist eller krigsfotograf. På Radio Vega kl. 10.05.

Louis Daguerre.

Dagerrotyp

Nicéphore Niepce tog världens första fotografi år 1822 med en camera obscura, en föregångare till dagens kameror. Men hans metod att med asfalt fixera fotot var arbetsdrygt och resultatet suddigt.

Fotokonst i Färjboden

Åbosamfundets traditionsenliga sommarutställning bjuder i år på fotokonst.

Fototävling för unga med Åbotema

Fototävling I love Åbo, för unga i åldern 13-19 år.

"Att fota har blivit mycket enklare idag"

För 170 år sedan togs det första fotografiet i Finland och det var i Åbo. Det här fotot dök helt oväntat upp och har kunnat räddas för eftervärlden.

Matias Jungar agerar fotomodell för herrmode anno 2006

Herrmodetips för sommaren 2006

Stylisten Sofia Oksanen gästade Strömsö för att presentera sommarens trender i herrmode. Här hennes 10 hetaste tips på vad männens sommargarderob kan innehålla i år.