Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

BBC: Gary Lineker välkommen tillbaka till jobbet

Det brittiska public service-bolaget BBC har meddelat att fotbollslegendaren Gary Lineker får återvända till sin roll som fotbollsexpert för det populära TV-programmet Match of The Day.

Lineker stängdes av härom dagen eftersom kanalen var av den åsikten att han brutit mot dess riktlinjer när han på Twitter kritiserade den brittiska regeringens hållning i asylfrågor.

I och med sitt beslut att välkomna Lineker tillbaka vill BBC tona ner den något eldfängda diskussionen om bolagets politiska objektivitet. BBC uppges också omvärdera hur människor som jobbar med bolaget i fortsättningen får uttrycka sig på sociala medier.

Fredrik Jensen har gjort sitt första landslagsmål.

Viasat tar över kvalfotbollen – "Det finns möjlighet till svenska referat"

Yle har sänt matcherna i de senaste mästerskapskvalen.

Sanomahuset i Helsingfors.

Sanoma säljer sin tv-verksamhet i Nederländerna – bokför förlust på hundratals miljoner

Bolaget säljer sin andel i tv-bolaget SBS för 237 miljoner.

Lauri Kivinen

Kivinen: Svenskt material på prime time en självklarhet

Yles vd Lauri Kivinen om Svenska Yles framtid.

Yles och Digitas parabolnatenner.

Serviceavbrott på Yle i natt

Avbrottet borde vara över vid 04.30-tiden.

Yle och sändningstornet

Tekniskt fel bröt Yle TV1 och Yle Fem

Sändningen låg nere i 20 minuter.

MTV:s nya vd Jarkko Nordlund

Jarkko Nordlund ny vd för MTV

Har tidigare erfarenhet från flera betalkanaler.

MTV slutar producera egna nyheter

En tredjedel till en fjärdedel av sägs upp.

Novellfilm 2017

Unik filmsatsning på svenska får fortsättning

Finlands filmstiftelse, Svenska kulturfonden och Svenska Yle lanserar två nya manustävlingar på svenska i Finland. Tävlingarna som går under namnen Novellfilm 2017 och Kortfilm 2017 vill vaska fram nya manusförfattare och högklassiga filmer på svenska för tv. Tävlingarna är en fortsättning på Novellfilm och Kortfilm 2015, ett projekt inom ramen för vilket vi kommer att få se en ny novellfilm och tre kortfilmer.

Polisen rycker fram kraftfullt i Kiev

Polisen har under dagen gjort flera framstötar mot demonstranter på Europatorget i Ukrainas huvudstad Kiev, rapporterar Kerstin Kronvall. Läget är mycket spänt. Två människor har dött i samband med skottlossning. Följ med händelserna via en direkt videosändning från Kiev.

Mera Yle-kanaler i HD-format

Yles kanaler TV1 och TV2 börjar sändas i HD-format. Förhandlingar om att distribuera också kanalerna Yle Teema och Yle Fem i HD-format pågår som bäst.

Al Jazeera världens mest internationella nyhetskanal

På bara några år har Al Jazeera expanderat över hela världen. Förutom lokala TV-kanaler bland annat i Sarajevo på Balkanhalvön, i Turkiet och i Burma satsar man nu stort på Al Jazeera America. Nyhetskanalen anses ha bidragit till den arabiska våren de senaste tre åren genom att plötsligt låta vanligt folk komma till tals i nyheterna. Se Tv-nytts inslag.

Capman avvisar beskyllningar

Den finländska investeringskoncernen Capman avvisar uppgifter om att ha varit delaktig i en uppmärksammad affär i Sverige där ett tv-bolag beskylls för att ha filmat döende patienter utan deras medgivande för en tv-serie.

HS: Urho-tv söker företagssanering

Helsingin Sanomat rapporterar att Urho-tv på torsdag lämnade in en ansökan om företagssanering till Helsingfors tingsrätt. Urho-tv har bland annat sänt matcher från fotbollsligan, basketligan och Lönnligan.

Filmkonnässören och -kritikern Peter von Bagh

Peter von Bagh älskar bra filmer

Von Bagh älskar Sodankylä och fina gamla filmer.

Sändningarna på grekiska ERT fortsätter

Greklands statliga tv-bolag ERT börjar sända senast på torsdagsmorgonen. Det här uppger minister Pantelis Kapsis som ansvarar för tv-verksamheten. Ett nedbantat program sänds i några månader, tills nya arbetstagare har blivit anställda till hösten.

Greklands rundradio lägger ner sin verksamhet

Greklands rundradiobolag ERT lägger ner sin verksamhet för tillfället, meddelar Greklands regering. Beslutet gäller både tv- och radioverksamheten. Cirka 2 700 arbetstagare blir utan jobb. Beslutet anses vara ett av det mest dramatiska sedan den grekiska staten började spara.

”Det finns inga misslyckanden, vissa saker bara fungerar bättre än andra”

Saku Tuominens affärsidé är att hjälpa människor att inte förkasta sina drömmar utan att modigt våga tro på sin egen förmåga att nå sina mål.

Niklas Haapalainen, Studieliv

Studieliv - Gul om näsan

Studierna sätter igång, man börjar hitta rätt i de nya korridårerna och man träffar en massa nya kompisar. Man börjar bli varm i kläderna och börjar förstå vad utbildningen går ut på, eller?

Pampasgrisen är Pampas nationaldags maskot.

Hem, förmånliga hem - Studieliv

När det är dags att flytta till en ny stad för att börja studera stöter de flesta oftast på problemet med att hitta en bostad.

Bettina Sågbom

Bettina är tillbaka

Bettina är tillbaka - titta på hennes nya video.

TV-nytt för några decennier sedan.

TV-nytt genom tiderna

TV-nytts vinjetter berättar om gammal teknik och design.

1962 diskuteras televisionens faror

Idas arkivblogg: Den besvärliga och moderna tekniken

Förr var tekniken alltid besvärlig och ofta rentav farlig!

Savileskandalen: Slarv men inga konspirationer

I Storbritannien har två rapporter om Jimmy Savile-skandalen visat att BBC gjort sig skyldig till slarv och borde se över sin chefsstruktur. Enligt utredningen har bolaget inte mörklagt fakta.

The Simsons

Justin Bieber med i The Simpsons

Alla har dom gjort det: Mark Zuckerberg, Rolling Stones, Lady Gaga, Tom Hanks, Metallica och många fler. Nu medverkar också Justin Bieber i The Simpsons.

TV-antenn på tak

Problem med TV-mottagning i Iniö

Flera Iniöbor uppger att de har haft problem med att motta TV-sändningar. Då Yle Åboland kontaktade Digita, som ansvarar för TV-sändningarna, hade de inte ännu hört om problemen på Iniö.

Åländska medier slås ihop

Tidningen Nya Åland och tv-bolaget Åland24 kommer att slås ihop, rapporterar Nya Åland. Orsaken är de ekonomiskt svåra tiderna - både annonsintäkterna och antalet prenumeranter har minskat.

Rundradions logo

Från svanar till stolpar och tärningar: symbolerna för Yle och FST

Symbolerna tränger in i vårt undermedvetna.

Interaktivitet i digitaltid

Den interaktiva digital-televisionen kommer

Man förutspådde interaktivitet och publikt deltagande.

juha föhr och holger spår (eero wallen), 1992

Holger Spår på Yle

Öppet hus på Rundradion i Böle