Senaste artiklar
Sjukvårdsdirektör: Det måste vara svårt att ta sig in i landet - coronatestning i hamnen en utmaning
Många smittade kommer till Österbotten från utlandet.
Finnair trappar ner på Europaflygen efter nya restriktioner – minskar också på flyg till Vasa och Mariehamn, men ökar flygningarna till Lappland
Endast 30 procent av flygen är i användning.
Många finländare reser till svårt drabbade coronaländer trots avrådan: "Respektera rekommendationerna så du inte smittar andra"
Myndigheter uppmanar alla att isolera sig då de kommer hem.
"Senaste svensexan kostade 500 euro per person" - hur mycket skulle du betala för en möhippa eller svensexa?
Dyrt att åka på möhippa eller svensexa utomlands.
Vad ska man göra om en jordbävning inträffar?
Det kan vara bra att veta hur du bär dig åt.
Vill du ut i världen och backpacka?
Backpacking är inte alltid en dans på rosor.
Färre finländare vill studera i Storbritannien
Sverige har blivit det populäraste landet bland studerande.
Får mormors servis flyttas utomlands? - lagen om utförsel av kulturföremål uppdateras
Flyttlasset utomlands kan behöva tillstånd.
Båten och Trinidad var deras hem i många år
Sarekoskis levde i en båt i Karibien i 16 år.
Unga vill lämna Finland
Världen utanför Finland lockar fler och fler unga.
Från grå Sovjetbarndom till trendspaning i London
Graffiti, design och yoga i Mitt nya land.
Fem finlandssvenskar ute i världen
Nu kan du se första avsnittet.
När ankdammen inte räcker till
Är ankdammen för liten? Myteriet träffade två finlandssvenska flyttfåglar som valde att bo utomlands – en hittade kärleken, den andra sökte äventyret.
Janna har svaga muskler men starka livsandar
Jannas muskelsjukdom gör att musklerna sakta förtvinar
Korsholmsstuderande vill testa utlandet
Det saknas detaljerad kunskap om finlandssvenskarnas flyttningsrörelser till utlandet och hem igen. Det säger professor Fjalar Finnäs vid Åbo akademi i Vasa. Vid Korsholms gymnasium tvekar man inte. Där vill man ut i världen och pröva vingarna.
Över 14 000 förhandsröstade från utlandet
Drygt 14 300 finländare har förhandsröstat i Europaparlamentsvalet från utlandet. Det är en klar ökning i jämförelse med EU-valet 2009, då antalet var drygt 9700, uppger Utrikesministeriet.
Snart kan du surfa billigt på utlandsresan
På tisdagen träder EU:s pristak för roamingavgifter i kraft.
Sjukskötare i Umeå har högre löner
Lotta Fagerholm och Charlotte Kronqvist som studerar till sjukskötare vid Novia i Vasa hoppas på en karriär i sin studiestad, men om inte lönen höjs lockar utlandet. I Umeå har ingångslönen för nyutexminerade sjuksköterskor 500 euro mera per månad än den är i Vasa.
Mitt nya land gav många insikter
TV programmet Mitt nya land söker nya korrespondenter för säsong två. Anton Isaksson var med i den första säsongen och för honom gav medverkandet insikter om både Ryssland och honom själv. Han har alltid haft en passion för Ryssland och är uppvuxen i en familj där han talat ryska med sin mamma.
Drömmen om Norge fick Margareta och Christel att packa väskorna
Det norska välståndet lockar arbetskraft från Finland. Två av tre nya arbetsplatser besätts av utlänningar.
Allt fler besöker Nyland
Turismen ökar med rasande fart i Nyland. Under de senaste tio åren har turismen i landskapet ökat med cirka 80 procent medan turismen i övriga delar av landet bara ökat med 50 procent.
Polisundersökning gällande FN-steels ledning går vidare
Polisens förundersökning gällande ekonomiska brott inom FN-steels ledning avancerar. Sju finländare har hörts av polisen och fyra personer ska höras utomlands, i huvudsak i Holland.
TS: FN-steel gömde undan varor före konkursen
Flere personer i FN-steels ledning misstänks för ekonomisk brottslighet. I polisens förundersökning figurerar personer både i Finland och utomlands.
Färre flög via Kronoby flygplats i fjol
Antalet passagerare vid Kronoby flygplats sjönk i fjol med 21 procent. Via Kronoby flygplats gjordes 69 000 resor.
Kati Eklöf skall sätta fart på turismen i Vasaregionen
Kati Eklöf börjar jobba som verkställande direktör för Vasaregionens turism från den 13. januari. Hon valdes till vd förra veckan och det var bland annat Vasaregionens energiska rykte som fick henne att söka jobbet som vd.
Plastikkirurg: Farliga bröstimplantat vanligare än man trott
Många fler finländska kvinnor än vad man hittills trott kan ha farliga bröstimplantat. Den varningen kommer Plastikkirurgiföreningens ordförande Susanna Kauhanen med. Det handlar om kvinnor som rest utomlands för att få silikonimplantat inopererade i sina bröst.
Studier utomlands rekommenderas
100 studerande från Vasan ammattikorkeakoulu åker årligen utomlands för att studera, de utländska studerande som nu finns vid yrkeshögskolan delar med sig av sina erfarenheter.
En smak av det stora okända
Vem har sagt att man själv måste åka utomlands för att få ut något av ett utbytesår?
”Sockerbetsodlingen har en framtid i Finland”
Sockerbetsodlarna är oroade över den allt hårdare konkurrensen från utlandet när EU:s strikta odlingskvoter slopas 2017. Jordbruksminister Jari Koskinen (Saml.) försäkrar ändå att sockerbetsodlingen har en framtid i Finland.
Född med silversked i munnen och guldskål i handen
Susanne Kamu från Helsingfors lever väldigt gott i södra Spanien. Hon driver sin veterinärklinik i Fuengirola och på sin fritid kopplar hon av med goda vänner och segling. Susanne bor i en stor amerikansk villa med utsikt över havet och vacker trädgård. I Samtal om livet berättar Susanne om sitt liv på Solkusten och jobbplaner på Grönland.
HJK-spelaren Rasmus Schüller siktar ut i världen
- Om man går in på plan och tänker att "jag får inte moka", då kommer man säkert att moka. Man måste komma in i den mentala flowen, så blir resultatet också bättre.
Nordkalk samarbetsförhandlar
Nordkalk inleder samarbetsförhandlingar. Förhandlingarna gäller hela personalen i Finland, alltså cirka 480 anställda.
Paris nästa för Fiskarskonstnärer
Nästa år hålls endast en huvudutställning i Fiskars. Planen är att visa utställningen också utomlands, eventuellt i Paris.
Drömmen om Japan gick i uppfyllelse
För 17-åriga Sabina Wärn från Esse gick en dröm i uppfyllelse i sommar. Hon fick tillbringa en del av sommarlovet i Japan. Ett land hon har drömt om att besöka i flera år.
Arrangörer efterlyser fler vasabor till Wasamarschen
Över 16 olika nationaliteter deltar i veckoslutets Wasamarsch i Vasa. Det är bara lokalbefolkningen som lyser med sin frånvaro. Av de ca 400 anmälda är 300 utlänningar. De mest långväga gästerna kommer från Algeriet, Japan, Afrika. Australien och USA.
Möjlig ljusning för krantillverkaren Levator
Lyftkranstillverkaren Levator i Hangö kan tillsvidare sysselsätta hela personalen. Konkurrensen är hård, men det som kan betyda en ljusare framtid är trenden att norska företag börjar flytta produktionen från Kina och andra låglöneländer till Europa.
Girls sjunger i Italien
Damkören Girls från Raseborg är som bäst på ännu varmare breddgrader, i närheten av medelhavet.
TS: Stöldgods försvinner utomlands
Stöldgods från Finland försvinner ofta utomlands, rapporterar Turun Sanomat. Enligt polisen förs varje år stöldgods för ett sammanlagt värde på 10 miljoner euro över gränsen.
Centern fortsätter att lyfta
Centern går stadigt framåt. Samtidigt har Sannfinländarna börjat tappa väljare. Samlingspartiet är näst störst och Socialdemokraterna får fortfarande nöja sig med en fjärde plats i Yles färska partimätning.
Columbus är mitt hem nu
Att bo utomlands innebär mycket känslor. Hemlängtan, relationer, familj och vänner. Min mamma skickar meddelanden på facebook om att jag måste ringa oftare och berätta hur allt går.
Internationell praktik ger insikter
Att ta chansen att praktisera utomlands blir allt vanligare bland studerande inom Yrkesakademin i Österbotten. Elin Wilson som studerar till närvårdare tog chansen under vårvintern då hon i fyra veckor jobbade på ett äldreboende på Malta.
Lyckan finns i oss själva
Ju mer jag har rest desto närmare har jag kommit mina rötter i Finland. Man letar efter lyckan, men sist och slutligen finns lyckan i oss själva, oberoende av var vi befinner oss.
Tillgängligt endast i Finland
Varje vecka får vi förfrågningar om varför man inte kan se program på Arenan utomlands. Denhär veckan dessa.
Körkortsturism inget alternativ
Att resa till ett annat EU-land där korkörtet är förmånligare är inte möjligt. För att bli beviljad körkort måste man ha varit stadigvarande bosatt i landet i minste 6 månader.
Utlandsfinländare vill kunna rösta på distans
Finländare i utlandet vill kunna rösta brevledes i framtiden istället för att till exempel ta sig till närmaste ambassad eller konsulat. Röstning på distans skulle göra det lättare för de här personerna att rösta i finländska val och också höja valdeltagandet, påpekar utlandsfinländarnas parlament.
Ryssland hittade ”utländska agenter”
De ryska myndigheternas hårda linje gentemot frivilligorganisationer fortsätter. Nu åtalas den första organisationen för brott mot ”agentlagen”, skriver Yle Nyheters medarbetare Anders Mård. Det är organisationen Golos som ställs inför rätta.
Sandra flyttade från Kristinestad till Dar es Salaam
Tv-serien Mitt nya land följer under åtta avsnitt åtta finlandssvenskar som flyttat utomlands. Via dem får tittarna en inblick i det land de flyttat till. En av de som är med i tv-programmet är Sandra Grindgärds från Henriksdal i Kristinestad.
Marimekko koncentrerar och samarbetsförhandlar
Marimekko planerar att lägga ner sin produktion i Sulkava och Kides och inleder samarbetsförhandlingar som gäller 60 anställda. Enligt Marimekkos vd Mika Ihamuotila ska bolaget nu koncentrera verksamheten till Helsingfors.
Flera polisanmälningar för nätattacker
De senaste dagarnas nätattacker mot flera mediesajter kommer att brottsutredas. Åtminstone Yle och Iltalehti kommer att polisanmäla attackerna.