Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ebba Andersson redo för tävling igen

Hon gick in som en förhandsfavorit till Tour de Ski, där det ändå inte ville sig alls för svenska skidstjärnan Ebba Andersson.

En covidsmitta tätt in på touren hade gjort sitt och 26-åringen bröt efter bara tre lopp. Nu verkar hon vara redo för att tävla igen.

Andersson ingår i den svenska världscuptruppen till veckans tävlingar i Oberhof. Också Marcus Grate är tillbaka efter en skada som han ådrog sig i Östersund.

– Vi åker med ett riktigt starkt lag och känner oss laddade, säger svenska landslagschefen Anders Byström enligt SVT.

Tävlingsveckan i Tyskland bjuder på sprint på fredag, masstart på lördag och stafett på söndag. Allt syns på Yles kanaler.

Fler glädjebesked från svenska skidlandslaget – även Ebba Andersson är i form och redo för touren

Det var under julhelgen som det meddelades att de svenska skidstjärnorna Calle Halfvarsson och Ebba Andersson har insjuknat i covid.

Tidigare under onsdagen blev det klart att Halfvarsson är tillräckligt frisk för att kunna tävla. Senare under samma dag meddelade även Andersson på Instagram att hon är frisk och ställer upp till start.

Tour de Ski inleds på lördag i italienska Toblach.

Positiva nyheter för svenska skidlandslaget – Calle Halfvarsson deltar i Tour de Ski

Det svenska skidlandslaget har drabbats av motgångar inför starten av Tour de Ski. Under julhelgen meddelades det att stjärnorna Ebba Andersson och Calle Halfvarsson har insjuknat i covid.

Under onsdagen blev det ändå klart att den sistnämnda kommer till start, det bekräftar landslagsmanagern Anders Byström i ett meddelande till nyhetsbyrån TT.

Ebba Anderssons deltagande är ännu oklart.

Tour de Ski börjar på lördag i italienska Toblach.

Svenska stjärnduon riskerar att missa Tour de Ski – Ebba Andersson och Calle Halfvarsson har corona

Det är bara några dagar kvar till Tour de Ski. Nu riskerar säsongens huvudmål att spoileras för två av Sveriges främsta längdåkare.

Både Ebba Andersson och Calle Halvfarsson har nämligen testat positivt för corona.

”Är i tankarna om jag ska åka touren eller inte nu”, skriver Halfvarsson i ett sms till Expressen.

– Vi tar det dag för dag. Det är inte optimalt men planen är att köra Tour de Ski, säger Ebba Anderssons tränarpappa Per-Ola Andersson till Viaplay.

Halfvarsson fick vända hem från ett tilltänkt läger i Italien, medan Andersson tvingats till vila i Lavazé.

Samtidigt står det redan nu klart att duon Moa Lundgren och Oskar Svensson missar Touren. De insjuknade i covid under julhelgen.

Tour de Ski inleds på lördag med sprint i Toblach.

Sverige med en urstark trupp till Tour de Ski – fjolårets mästare Frida Karlsson deltar

Under tisdagen presenterades den svenska truppen till Tour de Ski i italienska Toblach.

Truppen är särskilt vass på damsidan, där bland annat Ebba Andersson, Emma Ribom, Linn Svahn och den regerande mästaren Frida Karlsson medverkar. Karlssons deltagande i touren har varit ett frågetecken då hennes säsong påverkats av coronavirus.

– Tour de Ski är vanskligt eftersom man måste ha återhämtning mellan varje etapp. Den är viktig för alla och vi minns Fridas klättring i fjol och att hon blev tom på energi på slutet. Där gäller det att vara noggrann med att fylla på med energi, kommenterar landslagschefen Anders Byström till SVT Sport.

Tour de Ski sätter i gång den 30:e december.

Svenska truppen:

Damer: Ebba Andersson, Johanna Hagström, Sofia Henriksson, Moa Ilar, Frida Karlsson, Moa Lundgren, Emma Ribom, Linn Svahn, Jonna Sundling

Herrar: Edvin Anger, Gustaf Berglund, Jens Burman, Truls Gisselman, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Leo Johansson, William Poromaa, Oskar Svensson

Remi Lindholm vinkar.

Direkt: Hur går det för Finlands anonyma kvartett i herrstafetten?

Längdåkarnas stafettdag i Gällivare.

William Poromaa är uttagen till Ruka – kraschen i Gällivare sätter inte stopp för svensken

Trots sprintkraschen i Gällivare under veckoslutet är svenske William Poromaa ändå uttagen till världscuptävlingen i Ruka.

Det var i en utförslöpa som Poromaa hamnade för långt ut i spåret och trasslade in sig i ett skyddsnät. Poromaa voltade och höll sig för ryggen.

Det sjuttonåriga superlöftet Alvar Myhlback får vänta på sin världscupdebut. Myhlback knep en tredjeplats och två åttondeplatser i Gällivare, men det räckte ändå inte till en biljett till Ruka.

Sveriges lag till Ruka:

Herrar: Truls Gisselman, Calle Halfvarsson, Edvin Anger, Marcus Grate, William Poromaa, Johan Häggström, Emil Danielsson, Björn Sandström och Leo Johansson.

Damer: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Linn Svahn, Jonna Sundling, Emma Ribom, Maja Dahlqvist, Johanna Hagström, Moa Lundgren och Moa Ilar.

Ebba Andersson och Frida Karlsson ställer inte upp i söndagens femmil

Två tunga pjäser ställer sig inte på startstrecket på söndag då längddamernas femmil står på programmet på Holmenkollen i Oslo.

Den svenska duon Ebba Andersson och Frida Karlsson har lämnat återbud på grund av förkylningssymptom.

Tävlingen börjar klockan 11.15 och sänds i TV2.

Ebba Andersson

Svensk fest på klassiska milen i Ruka – Pärmäkoski missade pallen med några sekunder

Pärmkoski femma, Niskanen tia på favoritdistansen.

Julia Kykkänen flyger ned för backen.

VM i dag: Damerna för första gången i stora backen

Damerna åker 10 kilometer med fristil.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida