Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kalle Rovanperä har vunnit två av lördagens tre specialsträckor

Kalle Rovanperä har fått en fullt godkänd start på rallysäsongen. Då 11 av 18 specialsträckor i Monte Carlos VM-rally har körts är Rovanperä tvåa, exakt 30 sekunder efter ledaren Sébastien Ogier.

Hälften av lördagens sex specialsträckor har avverkats och Rovanperä vann etapperna 9 och 11. På den tionde specialsträckan slutade Rovanperä trea och förlorade där med 1,1 sekunder till vinnaren Ogier.

Ställningen (11/18):

1. Sébastien Ogier Toyota 1.56.54,8
2. Kalle Rovanperä Toyota +30,0
3. Thierry Neuville Hyundai +42,4
4. Elfyn Evans Toyota +1.00,8
5. Ott Tänak Hyundai +1.12,8

Ogier snabbast på alla fem inledande specialetapper

Sébastien Ogiers placering från de tio senaste åren i Monte Carlo-rallyt är imponerande: 2, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 2, 1, 2. Med det som bakgrund är det kanske inte så överraskande att den 39-årige Toyotaföraren toppar den inledande världscupdeltävlingen även i år.

I alla fall när fem specialetrapper är körda. Ja, han inte bara toppar: han har varit snabbast på varje etapp.

Men den 17 år yngre Kalle Rovanperä lyckades i varje fall utmana Ogier ordentligt på etapp fem – skillnaden var bara 1,3 sekunder till fransmannens förmån.

Walesaren Elfyn Evans var länge tvåa men tappade terräng i och med att ett däck gick sönder. Belgaren Thierry Neuville steg till tvåa medan Rovanperä klättrat upp till tredje plats – trots att han rammade ett staket i början av den femte etappen.

Hyundaikusken Esapekka Lappi är sjua inför den sjätte etappen.

Rovanperä steg till trea – Ogier leder fortfarande

VM-serien i rally körde, för det nya årets del, i gång på torsdagen med det traditionella Monte Carlo-rallyt.

Fransmannen Sebastien Ogier vann torsdagens båda specialetapper och ledde med sex sekunders marginal före walesaren Elfyn Evans.

Regerande världsmästaren Kalle Rovanperä tog det säkra före det osäkra i det isiga föret och låg på femte plats inför fredagens sex etapper – Esapekka Lappi låg på åttonde plats.

På fredagens inledande tredje etapp tog sig Rovanperä förbi både Ott Tänäk och Thierry Neuville men tätduon höll sina positioner: Sebastien Ogier var 3,2 sekunder snabbare än Elfyn Evans.

Esapekka Lappi är åtta före den fjärde etappen som körde i gång klockan 11.22.

Björn Borg.

Sportens helgquiz: Hur bra koll har du på legendarer i rally och tennis?

Även kunskaper i simning testas denna vecka.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida