Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Oliver Antman firar mål för Groningen.

Nederländsk press: EM-kvalet i fara för skadad Oliver Antman

Enligt RTV Noord har finska fotbollslandslagets Oliver Antman skadat sig inför helgens ligamatch i Nederländerna. Den Groningen-baserade radio- och tv-kanalen rapporterar att Antman skadade sitt baklår på träning.

Enligt medieuppgifterna kommer 21-åringen att vara borta mellan tre och sex veckor. Det här betyder att Antmans medverkan i starten på EM-kvalet i slutet av mars kan vara i fara.

Finland möter Danmark i Köpenhamn den 23 mars och Nordirland tre dagar senare i Belfast. Det återstår fem veckor till EM-kvalpremiären.

Antman fick en perfekt start på sitt lån i Groningen då han räddade poäng mot Twente. Antman blev inbytt och gjorde mål direkt. Förra helgen blev han också inbytt då Groningen fick storstryk mot PSV Eindhoven.

Antman är utlånad från FC Nordsjælland under vårsäsongen och Groningen har en option för att köpa loss yttern.

Oliver Antman firar mål för Groningen.

Kanondebuten i nya klubben: Oliver Antman gjorde mål efter fyra minuter och räddade poäng för Groningen

Oliver Antman var en av de finländska fotbollsspelarna som rörde på sig under januarifönstret. Han blev utlånad från FC Nordsjælland till Groningen – och han kunde inte ha fått en mycket bättre debut i den nederländska ligan.

I kvällens hemmamatch mot Twente startade Antman på bänken, men i 0–1-underläge blev han inbytt i den 65:e minuten. Fyra minuter senare small det.

Antman mötte ett inspel och satte 1–1 med ett högt skott som målvakten var chanslös på.

Matchen slutade 1–1 och Groningen tog en nödvändig poäng i kampen för att undvika degradering. Efter tjugo spelade matcher har Groningen fyra poäng upp till säker mark.

Antman är van vid att leverera direkt. När han debuterade i Markku Kanervas landslag i höstas blev han hjälte med ett mål och en assist då Finland besegrade Montenegro i Nations League.

Även Kaan Kairinen gjorde mål i debuten för sitt nya lag Sparta Prag. Kairinen startar mot Mlada Boleslav i tjeckiska ligan och satte 1–1 i den sjätte minuten. Sparta Prag vann med 4–1.