Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Heini Hyvönen blir första kvinnliga domaren i herrarnas fotbollsliga

Fotbollsdomaren Heini Hyvönen kommer att bli den första kvinnliga domaren att döma en match på den högsta serienivån för herrar i Finland.

Hon kommer att fungera som assisterande domare i fotbollsligan på lördag. Hyvönen har tidigare dömt matcher i fotbollsettan.

– Det här är en stor grej både för mig och för damdomarkåren. Det är också viktigt för min karriär som domare att jag får erfarenhet av den högsta nivån av herrfotboll i landet. Förhoppningsvis öppnar det upp för nya möjligheter på den internationella scenen, säger Hyvönen.

Matchen spelas på lördag när HJK ställs mot FC Lahti, avspark är klockan 14.

Blev Liverpools Andy Robertson armbågad av assisterande domaren? Nu ska gårdagens snackis utredas i England

Domaren Paul Tierney hade nyss blåst av första halvlek då märkliga scener utspelade sig i gårdagens Premier League-möte mellan Liverpool och Arsenal.

Liverpools ytterback Andy Robertson gick ut för att protestera mot assisterande domaren Constantine Hatzidakis. Svaret? Något som ut att vara en armbåge mot Robertsons haka.

Ytterbacken protesterade därefter vilt mot Tierney, som svarade med ett gult kort.

Se sekvensen från Viaplays Twitter.

– Jag vet vad som hänt, men såg inte det själv. Om det har hänt så talar bilderna för sig själva, sa Liverpools tränare Jürgen Klopp till Sky Sports.

Tidigare Premier League-domaren Mark Clattenburg menar i en text hos Daily Mail att Robertson provocerat fram reaktionen.

– Spelare kan pressa oss domare till det yttersta. De kan vara provocerande till den grad att man vill ge tillbaka, skriver den förre toppdomaren.

Nu meddelar domarorganisationen PGMOL att händelsen ska utredas. Hatzidakis kommer inte att få döma då utredningen pågår.