Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Viktiga segrar för Everton och Nottingham – Southamptons öde nästan beseglat

Premier League drar ihop sig och kampen går hård såväl i toppen som i botten. Southampton förlorade (en till) ödesmatch på måndagen mot Nottingham med 3–4 och kan börja blicka mot The Championship för nästa säsong – laget ligger åtta poäng från räddningen, med tre matcher kvar.

Skön seger däremot för Nottingham som avancerade till 16:e plats och 33 poäng.

Everton steg till 32 poäng och 17:e i tabellen, som skulle innebära fortsatt spel i Premier League. Detta tack vare måndagens 5–1-seger på bortaplan över succéklubben Brighton som fortfarande har vissa chanser att avancera till top-5 som får spela i Europa nästa säsong.

Leicester, med 30 poäng, halkade däremot ned på 18:e plats – vilket betyder nedflyttning – på grund av 3–5-förlusten mot Fulham.

Klubbarna i bottenstriden har spelat 35 matcher och tre matcher, och potentiellt nio poäng, återstår sålunda.

Leeds är näst sist med 30 poäng. Andra klubbar som hyser liten risk för nedflyttning är West Ham (37 poäng) och Bournemouth (39 poäng).

Första cupfinalen för Newcastle på över 20 år

Newcastle United besegrade Southampton med totalmålen 3–1 och säkrade en plats i den engelska cupfinalen för första gången sedan 1999.

Tisdagens match i Newcastle vann av hemmalaget med 2–1. Sean Longstaff gjorde Newcastles bägge mål. Che Adams stod för Southamptons enda fullträff.

I ligacupfinalen på Wembley den 26 februari möter Newcastle troligen Manchester United. ManU vann det första mötet med 3–0 på bortaplan över Nottingham Forest.

Nottingham behöver minst en tremålsseger för att kunna aspirera på en finalbiljett när lagen möts på onsdag på Old Trafford i Manchester.

Arsenal deppar.

Stort fiasko för Arsenal – mästaren åkte ur FA-cupen efter nytt straffkaos

Nottingham Forest skrällde ordentligt på hemmaplan.

Thomas Lam i landslagströjan

Lam återvänder till Holland – blir klubbkamrat med bröderna Jensen

Lånas ut från Nottingham Forest under resten av säsongen.

96 personer klämdes ihjäl.

Polisens agerande bidrog till Hillsboroughkatastrofen

96 fotbollsfans klämdes ihjäl under en match år 1989.