Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Emil Lindholm tvingades avbryta grustävlingen i Frankrike

Redan på öppningsdagen av grustävlingen Rallye Terre de Vaucluse i södra Frankrike strulade bromsarna på Emil Lindholms och kartläsaren Reeta Hämäläinens bil, men duon kunde ändå fortsätta tävlingen och låg på fjärde plats inför nattpausen.

På söndagen steg Lindholm och Hämäläinen som bäst till trea, men sedan började problemen hopa sig och slutligen var de tvungna att avbryta.

– Tyvärr kunde inte det tekniska felet som kom på åttonde etappen repareras och vi var tvungna att avbryta innan de två sista etapperna, beklagade sig Lindholm på sin officiella Facebooksida.

Säsongen fortsätter i Frankrike, om knappt två veckor står asfalttävlingen Rallye du Var på agendan.

I fjol blev Lindholm och Hämäläinen världsmästare i WRC2-serien med Skoda. Inför årets serie flyttade de över till Hyundai och slutade på nionde plats i VM-serien.

Marcus Grönholm kör WRC-bil i Italien

Den tvåfaldige rallyvärldsmästaren Marcus Grönholm får efter en längre paus igen prova på att köra en WRC-bil. Grönholm deltar i Mythical Cars Rally i Italien i slutet av maj där han kör i en Subaru.

55-årige Grönholm deltar i det sju etapper och 78 kilometer långa asfaltrallyt med sin kartläsare Timo Rautiainen. Rautiainen var Grönholms kartläsare också under VM -guldåren 2000 och 2002.

Mythical Cars Rallyt som är öppet för bilar från A-gruppen och WRC-bilar från perioden 1994-2021 kommer att arrangeras den 26-27 maj.

Loppet är Grönholms första sedan VM-rallyt i Sverige vintern 2019.

–  Det var ett tag sedan jag körde ett lopp. Det viktigaste för mig är att ha lite kul, inget mer. Jag vill inte att folk ska förvänta sig stora saker av mig, jag kommer inte tillbaka som världsmästare. Och jag kör inte som en idiot, säger Grönholm.

Två segerglada personer poserar på en bil

Ingåföraren Emil Lindholm världsmästare i WRC2 junior i rally

Ingåbon Emil Lindholm har säkrat världsmästerskapet i VM-seriens juniormästerskap WRC2 junior.

Marcus Grönholm med logon för Finlands 100 största idrottsögonblick.

Nära att ge upp – Bosses krokiga väg till världsmästare och Youtube-sensation

Marcus Grönholm slet hårt för att nå rallytoppen.

Edgar Wirtanens rallybil

Edgar Wirtanen på en andra plats i Suomi Cup-klassen

Tenalabon har kört rally sedan 2010.

Henri Toivonen i full fart.

Trettio år sedan Henri Toivonens tragiska död

Rallystjärnan dog år 1986 efter en våldsam avkörning.