Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Svamppaj toppad med blandsvamp och kantarell samt grönsallad ikring

Gör en svamppaj med bacon – få ut det bästa av både soppar och taggsvampar

En korg blandsvamp blir en härlig paj som smakar skog.

Några trattkantareller växer i en klunga bland mossa och löv, fotograferade i närbild.

STUK: ingen fog för oro att äta svamp, trots att Tjernobyl fortfarande strålar ur dem

Två partier trattkantareller hade för höga cesiumvärden.

Korn, Strömsö

Det nya nordiska köket bidrar med kornotto och barley water

Kornotto är en "risotto" gjort på vårt inhemska korn.

Robin Libäck.

Fråga Robin Libäck om svampodling

Ostronskivling är hans specialitet, en oväntad succe.

Grafisk text Trädgårdskväll på Strömsö

Trädgårdskväll på Strömsö sänds direkt på Yle Arenan - här är programmet

Här är programmet för Trädgårdskväll på Strömsö.

En portion med kåltaco på en an tallrik

Gör en nordisk chili con carne i kåltaco

Bondbönor, grönsaker och svamp med en fin bit nötkött.

Portion med hasselpackspalsternacka och getmjölksstuvad kål

Hasselbackspalsternacka med getmjölksstuvad kål

En tillagning som lyfter alla sorters rotsaker.

Rad med mjölksyrade grönsaker i burkar

Nyckeln till lyckad mjölksyrning är 2% salt

Alla vegetabilier går att syra!