Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Topi Latukka och Henri Oskár från Softengine

Maskinskivråd med Softengine

Halva Softengine besökte X3M för att snacka om sin debutskiva som ges ut på fredag (17.10). Kjell gjorde maskinskivråd med de förvirrade killarna. Ångtraktor, stavmixer eller attackhelikopter, vad fick flest poäng?

Softengine på Eurovisionsscenen.

Softengines första och sista sångtävling

Softengine var sjukt populära i Danmark. Så populära att de tycker det är ganska skönt att komma hem till Finland. Här får de i alla fall dricka sin öl i fred.

Frankrikes Twin twin på Eurovisionsscenen.

Eurovisionsfinalen kommenterades flitigt

Under sändningen kunde man på Svenska Yles sidor diskutera showen i Köpenhamn. Divornas kamp, Softengines uppträdande och publiken som buade åt Ryssland väckte känslor i både chatten och på Twitter.

Softengine i green room under semifinalen.

Softengine nöjda med elfte plats

Deras mål var att ta sig till final. När poängen började rulla in kunde killarna i Softengine inte tro att det var sant. Europa hade tagit Something better till sig.

Nederländernas The common linnets sjunger på Eurovisionsscenen.

Nederländerna segrade över Sverige

Segertippade Sanna Nielsen från Sverige kom trea i Eurovisionsfinalen. Hon blev också i den första semifinal slagen av Nederländernas countrylåt.

Softengine på Eurovisionsscenen.

Finland elfte – bästa resultatet sedan Lordi

Softengine fick poäng av sexton länder i Eurovisionen och landade på en delad elfte plats med Rumänien.

Softengine på Eurovisionsscenen.

Finland var tredje bäst i sin ESC-deltävling

Softengine fick tredje mest poäng i den andra semifinalen och till och med en tolva från Norge. Flest poäng fick Österrikes Conchita Wurst.

Conchita Wurst uppträder.

Österrikes dragartist vann Eurovisionen

Conchita Wurst har segrat i Eurovision song contest i Köpenhamn med låten Rise like a phoeni. Finlands Softengine slutade på en delad elfte plats, det bästa resultatet för Finland på flera år.

Yle Areena logo.

Se finalen i Eurovision song contest

Se på Eurovisionen i realtid med svenskt referat på Yle Arenan. I artikeln finns också hojtlådan som en större ruta.

Redrama presenterar Finlands poäng i Eurovisionen 2014.

Redrama tänker inte göra en kupp

Musikern Lasse ”Redrama” Mellberg presenterar Finlands poäng i den direktsända finalen av Eurovisionen ikväll. Det blir inget ställningstagande i direktsändingen.

Eurovisionen 2014 theme art.

Röstningsanvisningar för ESC finalen

Här kan du läsa hur du röstar i lördagens final.

Reklamstuff från Eurovisionen.

Vinn unik Eurovisions-memorabilia!

Under veckan har Eva och Johan samlat på sig mängder av cd-skivor, autografer och annat snärtigt. De här prylarna kan du vinna om du deltar i vår tävling!

Storbritanniens Molly på Eurovisionsscenen.

Finalens höjdpunkter

Dags för uppesittarkväll! Eurovisionsfinalen är tre och en halv timme lång så det gäller att tajma toa- och kylskåpspauserna rätt. Men de här numren får du inte missa.

Sanna Nielsen

"Det här är ett fantastiskt äventyr"

- Jag känner ingen press, säger svenska Sanna Nielsen, en av förhandsfavoriterna inför kvällens Eurovisionsfinal i Köpenhamn. Hon kallar ESC ett fantastiskt äventyr och tycker det är litet sorgligt att det snart är slut. Se hela intervjun!

Svenskar hejar på Sanna Nielsen på röda mattan.

Sanna Nielsen vinner ESC – enligt oddsen

På lördag avgörs Eurovision song contest i Köpenhamn. Segern går i år till Sverige om man ska tro vadslagningsbyråerna. Men Österrike och Nederländerna ligger inte långt efter.

Eva och pöll

Eva&Pölls i-landspodd

Hotellfrukostar och duschar som du aldrig blir riktigt ren av. Eurovisionskommentatorerna Eva Frantz och Johan Lindroos har varit i Köpenhamn i en vecka och börjar längta hem trots glamouren.

Polen kärnar smör på Eurovisionsscenen.

Den andra ESC-semifinalen diskuterades flitigt

Under sändningen kunde man på Svenska Yles sidor diskutera showen i Köpenhamn. Polska bröst, österrikiska skägg och Softengines fantastiska framträdande engagerade i chatten och på Twitter.

Topi Latukka från Softengine har dragit Finland startposition i finalen.

”Bästa startnumret sedan Lordi”

Mitt i natten, några timmar efter att semifinal två i Eurovisionen avgjorts blev det klart att Finland tävlar med startnumret 18 av 26 i finalen i Köpenhamn.

Softengine i green room under semifinalen.

Glädjeyra efter ESC-resultatet

Det var ett gäng glada men aningen omtumlade finska killar som på natten till fredag kunde konstatera att deras äventyr i Eurovisionen fortsätter. Softengines stämningar fastnade på en och annan bild.

Softengine på Eurovisionsscenen.

Finland är i Eurovisionsfinalen

Det var en rysare ända in i de sista minuterna, men som nästsista tävlare att gå vidare till finalen utropades Softengine från Seinäjoki. Allting klaffade då det gällde; sången, blicken och den ungdomliga ivern.

Yle Areena logo.

Se Eurovision song contest semifinal 2

Se på Eurovisionen i realtid med svenskt referat på Yle Arenan.

Eurovision 2014 logo.

Vadslagningsbyråerna tippar Finland till ESC-final

Någon enorm klarhet är det inte att Finland går vidare idag, men vadslagningsbyråernas odds pekar ändå på att Finland ska få tillräckligt många poäng för att komma bland de tio i topp som går vidare till Eurovisionsfinal.

Kompositören Jonas Gladnikoff.

Irlands framgång i ESC är också Finlands

Det är inte bara Softengine som representerar Finland i den andra semifinalen i Eurovision song contest. En av låtskrivarna av Irlands bidrag, svenska Jonas Gladnikoff är numera fast bosatt på Åland.

Österrikes Conchita Wurst sjunger på Eurovisionsscenen.

Höjdpunkter i den andra semifinalen

Ikväll gäller det för Softengine! Men det vankas också bröst, skägg och river dance.

Reklamstuff från Eurovisionen.

Högar av Eurovisionskrafs

Trodde du att Eurovisionen handlar om musik? Journalisterna och kommentatorerna får högar av Eurovisionskrafs för att påminna dem om att prata positivt om artisterna.

Topi Latukka och Eero Keskinen på Eurovisionsscenen.

“Finland kommer att gå till final”

På torsdag kväll gäller det för Finland. Softengine ställer sig på Eurovisionsscenen och Europa ska rösta. Men deras uppträdande på onsdagen var det som bedömdes av de nationella juryerna. Finlands jury tror på Seinäjokibandet.

Eurovisionen 2014 theme art.

Röstningsanvisningar för ESC semifinal 2

Här kan du läsa hur du röstar i torsdagens semifinal.

Danmarks Basim på Eurovisionsscenen.

Vad sjunger du i scuba-duba-duschen?

Eurovisionsstjärnorna i Köpenhamn tycker om att sjunga allt från opera till finska barnsånger i duschen. Många ville ge ett litet smakprov på sina bravurer.

Armeniens Aram MP3 på Eurovisionsövningarna.

Den första ESC-semifinalen väckte debatt

Under sändningen kunde man på Svenska Yles sidor diskutera showen i Köpenhamn. Ukrainas hamsterhjul, det enorma antalet ballader och den mångsidiga scenen engagerade i chatten och på Twitter.

Länderna som går vidare till final i ESC 2014 på scen.

Grannländerna klara för final

Sveriges Sanna Nielsen och vinnarfavoriten Armenien fick grönt ljus för finalen i Eurovisionen på lördag. Rysslands tvillingsystrar fick burop medan arenan jublade då Ukrainas Marija Jaremtjuk gick vidare.

Sanna Nielsen på Eurovisonsscenen.

Chatta om Eurovisionen

Info: Här fanns tidigare en liveblogg. Den är numera borttagen.

Eurovisionen 2014 theme art.

Eurovision 2014 - semifinal 1

Har du redan printat ut poängtabeller inför tävlingen? Vem tävlar egentligen i den första semifinalen och hur delas rösterna ut? Här får du svaren.

Johan Lindroos tar en selfie med Storbritanniens Molly.

Femtio kändis-selfies på femton minuter

På Eurovisions-invigningsfesten kryllade det av stjärnor. Eva utmanade Johan att knäppa femtio kändisselfies på femton minuter. Lyckades han? Kolla klippet!

Islands Pollapönk på röda mattan.

Glamour och spex på röda mattan - kolla bilderna!

På söndag kväll var det dags för den officiella invigningen av årets ESC. Vem var vackrast? Vem var skäggigast? Och varför har Frankrikes rappare en hortensiakruka på huvudet?

Gruppbild från Eurovision 2014

Stämningen i taket på Nordic party

Under Eurovisionen ordnar alla de nordiska länderna alltid en gemensam fest i värdstaden. Så också i år och scenen intogs av ESC-representanter från Sanna Nielsen till Carl Espen. Se video!

Slutresultatet i De Eurovisa år 2014.

Danmark vinner igen enligt De Eurovisa

Om man ska tro på De Eurovisas panel kommer Danmark att ta hem vinsten andra året i rad i Eurovisionen. Men också andra Nordiska länder har en chans.

Slutresultatet i De Eurovisa del fyra år 2014.

De Eurovisas poäng i del fyra

I det fjärde avsnittet av De Eurovisa analyserades tre av bidragen ur den andra semifinalen och de sex bidrag som går rakt till final i årets Eurovision.

De Eurovisa studion.

Mustascher, klichéer och mirakel

I den sista delen av De Eurovisa poängsätter panelen de sista tre låtarna i andra semifinalen samt bidragen som är rakt i final. Vi träffar både en Carola- och en Bruno Mars-kopia, och funderar om Italien tänker ha klädbyten i scenshowen? På Yle Arenan.

Eva Frantz och Johan Lindroos.

De Eurovisa gör cover på Something better

Svenska Yles Eurovisionskommentatorer Eva Frantz och Johan Lindroos har inte hunnit vara i Köpenhamn i många dagar innan de redan har spelat in sin egen version av Softengines Eurovisionsbidrag. Se musikvideon!

Softengine på Eurovisionsscenen.

”Sången är felfri men kontakten till publiken saknas”

På lördag övade Softengine för andra gången på Eurovisionsscenen i Köpenhamn. Bandets killar var nöjda, men ESC-kommentatorn Eva Frantz märkte några saker som ännu kunde förbättras. Se video från repetitionen!

Eva Frantz och Johan Lindroos som karaktärerna i TV-serien Bron.

Eva och Johan åker över bron

Ifjol kommenterade Eva Frantz och Johan Lindroos Eurovisionen i Malmö. I år behöver de bara förflyttar sig 25 km västerut till Köpenhamn för att igen befinna sig mitt i cirkusens öga. Utmärkt rapportering är att vänta!

Clarissa kommer att bedöma 37 låtar i Eurovisionen.

Clarissa sitter i finska Eurovisionsjuryn

Clarissa och hennes låt Top of the World fick ingen biljett till eurovisionen i Köpenhamn, men nu får hon göra någonting nästan lika roligt istället, nämligen vara med i den finska eurovisionsjuryn.

Josh Standing och Clarissa sjunger på UMK scenen.

Här är Finlands ESC-jury

Finlands röster i Eurovisionen består till 50 procent av folkets röster och till 50 procent av den nationella juryns. I år vill man vara mera transparent och avslöjar därför juryn redan nu. I juryn hittas bland annat en tidigare ESC-representant, en UMK-tävlare och en radio-dj.

Redrama presenterar Finlands poäng i ESC-finalen

Rapartisten, musikern och producenten Redrama får 100 miljoner ögon på sig då han presenterar Finlands poäng i Eurovision Song Contest i år.

Softengine övar på Eurovisionsscenen.

Softengine vill ha någonting bättre

På onsdagen steg Finlands Eurovisionshopp Softengine upp på scenen i Köpenhamn för en första övning. Bandet var inte helt nöjda med genomgången och klagade på ljudmixningen. Dessutom ska ljusshowen och kameravinklar justeras.

Softengine

Softengine reser mot Europas hjärta

På tisdag går ett flyg lastat med fem ivriga killar mot Köpenhamn och Eurovisionen. På måndag packades instrumenten, kläderna samt skor värda lika mycket som en bil ner. Vi satte dem ner för en sista intervju på finländsk jord innan avfärd.

Slutresultatet i De Eurovisa del tre år 2014.

De Eurovisas poäng i del tre

I det tredje avsnittet av De Eurovisa analyserades nio av bidragen i årets Eurovision.

De Eurovisa.

”Det hjälper inte att sätta strössel på kacka”

I det tredje avsnittet av De Eurovisa utvärderas nio länder.

Eurovisionens scen 2014.

Eurovisionsscenen bjuder på oändliga möjligheter

DR avslöjar i en video en del av vad årets massiva Eurovisionsscen kan bjuda på, och det är en färgsprakande ljusshow utan like. För att inte prata om vattenbassängen på scenen.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida