Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Eetu Luostarinen tecknade treårskontrakt med Florida: ”Han kan utmärka sig i vilken kedja som helst”

Ishockeyspelaren Eetu Luostarinen har förlängt med NHL-klubben Florida Panthers. Han har tecknat ett treårskontrakt som sträcker sig från sommaren 2024 till 2027. Avtalet är värt tre miljoner dollar per säsong.

– Eetu är en dynamisk tvåvägscenter. Med sin snabbhet och styrka kan han utmärka sig i vilken kedja som helst, säger klubbchefen Bill Zito på Floridas webbplats.

– Med sin jämnhet och pålitlighet är han en stor tillgång för vår anfallsbesättning.

Luostarinen, som fyller 25 år i september, har en förträfflig säsong i bagaget och snittade över en halv poäng per match. Saldot på 82 matcher var 17+26=43 poäng. Han var tvåa i lagets plus/minus-statistik med noteringen +19.

Florida har kontrakt med fem finländare. Luostarinen har blåvitt sällskap i anfallarna Aleksander Barkov och Anton Lundell samt backarna Santtu Kinnunen och Niko Mikkola.

Eetu Luostarinen saknades på Floridas morgonträning

Det blev inget spel i den första finalmatchen mot Vegas för Floridas Eetu Luostarinen. Finländaren skadade sig i den sista konferensfinalen mot Carolina.

Hans deltagande i nattens andra finalmatch ser likaså osäkert ut.

Journalisten Renaud Lavoie skriver på Twitter att centern inte deltog på Panthers morgonpass. I går sa tränaren Paul Maurice att man kommer att utvärdera Luostarinens spelskick under matchdagen.

Den andra finalmatchen mellan Vegas Golden Knights och Florida Panthers sänds i TV2 och på Arenan med start klockan 3.00. Anders Nordenswan kommenterar på svenska.

Florida Panthers

Eetu Luostarinen målskytt då Florida tog viktig seger – Alexander Barkov och Anton Lundell lyckades i strafftävlingen

Florida Panthers hänger kvar i kampen om den sista slutspelsplatsen i den västra konferensen efter en 2–1-seger över Minnesota Wild. Eetu Luostarinen gjorde Floridas enda mål under ordinarie speltid.

Anton Lundell firar ett mål.

Florida vände 1–4 till 7–4 mot Buffalo – Anton Lundell tvåmålsskytt

Teuvo Teräväinens snygga mål en klen tröst för Carolina.

Eetu Luostarinen.

Från Kuopio till Raleigh – Carolina Hurricanes värvar ett VM-guldlejon

Eetu Luostarinen klar för NHL-klubben Carolina.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida