Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Glen Kamara kopplas ihop med Leeds – tränaren: ”Betyder ingenting – just nu”

Landslagsmittfältaren Glen Kamara har inte synts till i de inledningen av Rangers ligasäsong i Skottland. 27-åringen har ryktats vara nära en flytt till Leeds, som degraderades från Premier League i våras.

Men om man ska tro finländarens tränare Michael Beale är det inte aktuellt med en försäljning. Åtminstone för tillfället.

– Det (ryktet) betyder ingenting. Åtminstone inte just nu, sa Beale kryptiskt enligt Glasgow Times inför Rangers CL-kvalmatch mot Servette.

Kamara har ett par år kvar på sitt kontrakt med Rangers, men har inte återvänt till laget sedan landslagssmatcherna i juni. I slutet av juli uppgav Beale att Kamara haft sjukdomsproblem och tränat i isolering från resten av laget.

Brittiska medier: Glen Kamara på väg till Leeds

Leeds United och Glen Kamara uppges förhandla om ett kontrakt för den 27-årige mittfältaren. Det rapporterar bland annat The Scottish Sun.

Leeds, som spelar i Englands näst högsta liga Championship, förväntas betala en övergångssumma på cirka fem miljoner euro till Kamaras nuvarande skotska klubb Rangers.

Enligt uppgifter ska kontraktet vara så gott som klart, och Kamara ska redan ha förhandlat om sina personliga villkor med Leeds.

Enligt Yorkshire Evening Post har Kamara varit ett intresseobjekt för Leeds i flera veckor.

Leeds behöver desperat förstärkning på mittfältet, särskilt efter att mittfältaren Marc Roca nyligen lånades ut till Real Betis.

Leeds United tar in Teemu Pukkis före detta huvudtränare

Den engelska fotbollsklubben Leeds United tar in Daniel Farke som ny huvudtränare för klubben. Tyskens kontrakt sträcker sig till år 2027.

Farke var huvudtränare för Teemu Pukkis gamla klubb Norwich City mellan åren 2017–2021. Farke lyfte laget från engelska Championship till Premier League två gånger, men blev sparkad från klubben i november 2021 efter att klubben inte vunnit på säsongens inledande tio matcher. Farke värvade Pukki till klubben från danska Brøndby i juli 2018.

– Hans statistik i Championship talar för sig självt. Jag är imponerad av hans ledarskapsförmåga och hans plan att leda oss tillbaka till Premier League, säger klubbens ordförande Paraag Marathe på klubbens hemsida.

Leeds United åkte ur Premier League i våras under den temporära huvudtränaren Sam Allerdyce. Farke tränade senast tyska Borussia Mönchengladback som slutade tionde i Bundesliga.

Spanske tränaren blev inte långvarig i Leeds: ”Big Sam” är tillbaka i Premier League – och kan få jättebonus

Tolv matcher hann Javi Gracia lotsa Leeds i bottenträsket av Premier League.

Resultaten var inte värst smickrande, laget står för tillfället på samma poäng som Nottingham som är på nedflyttningsplats – och Gracias dagar är räknade.

Ny tränare för Leeds blir veteranlotsen Sam Allardyce. ”Big Sam” har inte haft något tränarjobb sedan han lämnade West Bromwich 2021.

För 68-åringen själv, som gjort liknande räddningsuppdrag tidigare, kom jobbet från ingenstans.

– Jag trodde inte att det skulle vara några jobb kvar så här sent på säsongen. När det ringde i mobilen kände jag igen numret och behövde två sekunder för att säga ja, säger Allardyce enligt TalkSport.

Bara fyra matcher återstår av säsongen – men krislagets tränare kan hinna bli rik på den tiden. Enligt The Times belönas Allardyce med drygt tre miljoner pund ifall Leeds klarar kontraktet.

Leeds inledde säsongen i Jesse Marschs kommando. Amerikanen sparkades i februari.

Teemu Pukki.

Mål, assist och serieledning – inget stopp för Pukkis heta höst i Norwich

Landslagsanfallaren prickade in säsongens elfte mål.

Mika Väyrynen tackar för sig.

Efter nästan 20 år som proffs – Mika Väyrynen hänger upp fotbollsskorna

Slutar med proffsfotbollen – vill bli proffstränare.

HJK:s Aapo Halme kämpar om bollen i en ligamtch mot KuPS.

MTV Sport: HJK-back på väg till Elland Road

På väg från fotbollsligan till näst högsta ligan i England.