Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Urho Nissilä återvänder till moderföreningen Kuopion Palloseura

I februari blev det klart att Urho Nissilä lämnar den sydkoreanska klubben FC Suwon. Efter en kort period utomlands meddelar nu Kuopion Palloseura att Nissilä ansluter sig till dem.

Nissilä har undertecknat ett kontrakt som sträcker sig till juli. Fotbollsligan, där Kuopion Palloseura spelar, drar igång redan nästa vecka. Värvningen av Nissilä kom därmed mycket lämpligt.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Kuopio. Jag väntar med spänning på den kommande säsongen, vi har ett bra lag, säger Nissilä på föreningens hemsida.

Även tränaren Pasi Tuutti är nöjd över att samarbetet med Nissilä får en fortsättning.

– Fint att ”Upi” återvänder. Jag tror att varenda tränare i det här landet hade velat ha honom i sitt lag. Det faktum att vi redan tidigare år har gjort samarbete med ”Upi”, gör att han snabbt kommer in i laget.

Urho Nissilä lämnar Sydkorea och FC Suwon

”Tack Urho Nissilä” står det på den sydkoreanska klubben FC Suwons sociala medier. Efter 22 matcher i klubbens tröja lämnar nu det finländska fotbollslandslagets mittfältare Sydkorea.

Nissilä anslöt till FC Suwon efter säsongen 2021 då han spelade för Kuopion Palloseura.

Under den senaste säsongen slutade FC Suwon och Nissilä på en sjunde plats i Sydkoreas högsta serie. Var Nissilä fortsätter sin karriär är ännu oklart.

Urho Nissilä.

Savon Sanomat: Urho Nissilä till den sydkoreanska ligan

Nissilä fick i år sitt genombrott också i landslaget.

KuPS firar cupsegern 2021 efter att ha besegrat HJK i finalen.

KuPS stod för mirakelvändning i Kazakstan – inhopparen Rangel med hattrick på 20 minuter

Kuopiolaget en match från gruppspel i Conference League.