Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Joel Blomqvist tillbaka i Kärpäts mål efter en paus på tre månader

Nykarlebys gåva till FM-ligan i ishockey, Joel Blomqvist, är tillbaka i Kärpäts mål. Detta efter att han varit borta från hetluften sedan Tappara-matchen den 16 december då han fick en smäll i huvudet.

Leevi Meriläinen, som på sistone axlat huvudansvaret som första målvakt för Kärpät, är inte med i laguppställningen. Niclas Westerholm, som kom till Uleåborg från SaiPa innan transferfönstret stängde, är andremålvakt.

Utöver Meriläinen är svensken Petter Emanuelsson det tyngsta namnet som lyser med sin frånvaro i Kärpäts namnstarka laguppställning. I KooKoo saknas anfallsduon Emil Molin och Toni Suuronen på grund av skada.

Niclas Westerholm i landslagströja.

IS: Ligajumbon SaiPa fortsätter att sälja spelare – Westerholm förstärker Kärpät

Målvakten Niclas Westerholm är klar för Kärpät, rapporterar Ilta-Sanomat. Enligt IS flyttar landslagsmeriterade Westerholm till Uleåborg omgående och hans avtal sträcker sig till 2025.

Westerholm har tillhört SaiPas organisation sedan 2016. Den här säsongen har varit tung för hela laget och SaiPa är avsågat i botten av tabellen.

Förra veckan lämnade Jarno Koskiranta för Ilves och nu ska alltså Westerholm vara klar för Kärpät.

Kärpät har haft bekymmer på målvaktssidan. Joel Blomqvist har saknats den senaste månaden på grund av skada och i hans frånvaro har Leevi Meriläinen fått vakta målet.

Trots ett starkt material har Kärpät underpresterat och ligger åtta i hockeyligan. En knapp tredjedel återstår av grundserien.