Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Jenni Hermoso poserar på en fotbollsplan med en medalj och inramad fotbollströja.

Jennifer Hermoso anklagar det spanska fotbollsförbundet för hot och manipulering – tog ställning till landslagsuttagningarna

Kaoset kring Spaniens damlandslag fortsätter då chefstränaren har nominerat spelare som är i landslagsstrejk till två landskamper i Nations League. Spelarna tror att det handlar om att ekonomiskt och juridiskt skrämma spelarna till att avsluta strejken.

Luis Rubiales får besöksförbud – får inte vara i närheten av Hermoso

Spanska fotbollsförbundets tidigare ordförande, anlände under fredagen till domstolen i Madrid. Jennifer Hermosos advokat, Carla Vall, krävde att Rubiales skulle få ett besöksförbud. Besöksförbudet innebär att Rubiales inte får befinna sig mindre än 500 meter ifrån Hermoso.

Domaren Fransisco de Jorge, godkände besöksförbudet men minskade det tillåtna avståndet till 200 meter.

Rättegången behandlar Rubiales agerande efter VM-finalen i fotboll då han kysste spelaren Hermoso på munnen. Rubiales förnekar anklagelserna.

Källa: BBC, The Guardian, SVT

Rubiales ska höras av domstol på fredag – anklagad för sexuellt ofredande

Den omtvistade och nyligen avgånga ordföranden för det spanska fotbollsförbundet, Luis Rubiales, ska infinna sig inför en undersökningsdomstol i Madrid på fredag klockan 12.

Rubiales står anklagad för sexuellt ofredande.

Rubiales kysste spelaren Jennifer Hemoso på munnen under prisutdelningen i VM-finalen utan hennes samtycke, vilket enligt nyreviderad spansk lag kan ses som sexuellt ofredande.

Straffet för en påtvingad kyss kan vara allt från böter till fyra års fängelse.

En kvinna håller i en skylt och håller upp en hand medan hon demonstrerar.

Spanjorer välkomnar fotbollschefens avgång efter VM-kyssen: ”Han hade ett väldigt stort ego”

Madridbor överens om att Rubiales borde ha avgått tidigare.

Avstängda basen Luis Rubiales kan åtalas för sexuellt övergrepp – spansk åklagare lämnade in stämningsansökan

Luis Rubiales kan åtalas för sexuella övergrepp. Det meddelade spansk åklagare på fredagen.

Enligt bland andra Reuters och AFP ska åklagare ha lämnat in en stämningsansökan för sexuellt övergrepp och olaga tvång till följd av att Rubiales kysste Jenni Hermoso under prisceremonin efter VM-finalen i augsuti.

Det är upp till domstolen att väcka åtal.

Rubiales hamnade i blåsväder omedelbart efter kyssen och har sedanmer stängts av tillsvidare från sin post av det internationella fotbollsförbundet Fifa, som också utreder fallet.

Beslutet att lämna in stämningsansökan gjordes tre dagar efter att Hermoso officiellt anmält incidenten till spanska myndigheter.

Jennifer Hermoso drar Luis Rubiales inför rätta

Den spanska fotbollsspelaren Jennifer Hermoso har anmält förbundschefen Luis Rubiales för övergrepp. Hon har lämnat in alla nödvändiga dokument för att göra rättssak, rapporterar bland annat nyhetsbyråerna AP och AFP.

Hermoso hade 15 dagar på sig från den 28 augusti att bestämma om hon ville vidta rättsliga åtgärder – vilket hon nu alltså gör.

Luis Rubiales kysste Hermoso på munnen i samband med VM-prisceremonin för några veckor sedan. Hermoso hävdar att det skedde utan samtycke.

Sedan tidigare har också spanska riksåklagaren startat en utredning mot förbundschefen.

Laura Törnroos står invid en bild av Luis Rubiales som kramar om fotbollsspelaren Jenni Hermoso efter att Spanien vann VM-guld i fotboll.

Skandalkyssen som kan tvinga Rubiales att avgå – det här har hänt

Vändningarna i fotbollsskandalen har varit många.

Spanska riksåklagaren: Luis Rubiales ska utredas för sexuella övergrepp

Efter skandalscenerna i samband med ceremonin efter VM-finalen vet alla vem Luis Rubiales är.

Spanska fotbollsförbundets ordförande stod bland annat för en uppmärksammad kyss av stjärnspelaren Jennifer Hermoso – men har fortfarande inte avgått trots högljudda krav, och en 90 dagar lång avstängning från Fifa.

Nu ska Rubiales dessutom utredas av åklagare.

Spanska riksåklagaren har startat en utredning av kyssen som ett sexuellt övergrepp. Hermoso själv beskrev tidigare händelsen som ett övergrepp.

Spanska fotbollsförbundet samlades på måndagen för ett krismöte där den senaste tidens storm var på agendan.

Källa: STT-AFP

Fifa stänger av spanska förbundschefen – spelare bojkottar landslaget och tränare hoppar av

Internationella fotbollsförbundet Fifa ska utreda den spanske förbundschefen Luis Rubiales och under tiden är han avstängd i 90 dagar.

Utredningen gäller händelserna som skedde efter VM-finalen då Rubiales kysste Jennifer Hermoso – något som spelaren beskrivit som ett övergrepp.

Hela den spanska VM-truppen har nu också valt att bojkotta landslagsspel samtidigt som flera tränare hoppar av laget i protest.

Förbundskaptenen Jorge Vilda sitter fortsättningsvis kvar på sin post.

Den spanska fotbollschefen avgår inte: ”Jag kommer att fortsätta kämpa”

Det spanska fotbollsförbundets ordförande, Luis Rubiales, meddelade i samband med ett möte med förbundet, att han inte avgår.

– Jag fortsätter kämpa, så som mina föräldrar och mina tränare har lärt mig att göra. Jag tänker vara en lycklig man även i fortsättningen, sa Rubiales i sitt tal enligt Dario AS.

– Men tror ni inte att häxjakten är till för att försöka få bort mig? Var det så allvarligt att jag måste avgå när jag visat det bästa ledarskapet i spansk fotbollshistoria? sa Rubiales enligt SVT.

Dario AS berättar också att den spanska åklagarmyndigheten har lämnat in en stämningsansökan för sexuella trakassierier mot Rubiales.

Situationen grundar sig i att Luis Rubiales, i samband med medaljceremonin under VM, kysste en spansk spelare på munnen.

Mera: Här är bilderna som väcker avsky efter VM-finalen – spanska förbundsbasen kysste spelare på munnen: ”Gillade inte det”

Luis Rubiales kramar om Jennifer Hermoso.