Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Straffrysare då Luton Town steg till Premier League

Efter en paus på över 30 år är Luton Town tillbaka på högsta serienivå i England. Laget besegrade Coventry i kvalet efter straffar

Matchen stod 1–1 efter full tid och förlängning. I straffläggningen följdes lagen åt i fem omgångar men i den sjätte kom avgörandet.

Dan Potts satte sin straff för Luton medan Fankaty Dabo blev syndabock för Coventry. Dabo har inte gjort något mål för Coventry på tre säsonger och nu sköt han sin straff högt över målet.

Därmed kommer Luton Town att spela i Premier League för första gången. Senast laget var uppe på samma nivå i början av 1990-talet hette ligan First Division.

I början av 2010-talet var Luton Town nere på femte serienivå men började sedan sin klättring som nu har tagit laget till Premier League.

Coventry är nu en seger från Premier League-avancemang – i höstas låg laget sist i serietabellen

Den engelska fotbollsklubben Coventry får om en dryg spela om avancemang till Premier League. I uppflyttningskvalet vann Coventry på onsdagskvällen över Middlesbrough med 1–0 på bortaplan och tog sig vidare. Marcus Forss fick starta för Middlesbrough, men byttes ut efter en dryg timme.

I den avgörande kvalfinalen, som spelas på Wembley lördagen den 27 maj, ställs Coventry mot Luton.

Coventry fick ingen vidare inledning på säsongen och låg i mitten av oktober, då ungefär en tredjedel av säsongen spelats, sist (24:a). I mitten av februari var laget fortfarande på den undre halvan (15:e) av tabellen, men avslutade med saldot 8–8–1 och tog sig upp på femteplats.

Coventry har senast spelat i Premier League säsongen 2000–01.

För fem år sedan höll Coventry till på den fjärde högsta serienivån. Om Coventry vinner kvalfinalen avancerar laget för tredje gången på sex säsonger.

Luton spelade för nio år sedan på den femte högsta serienivån – är nu en seger från Premier League-avancemang

Den engelska fotbollsklubben Luton får spela om avancemang till Premier League.

I uppflyttningskvalet vann Luton på tisdagskvällen över Sunderland med 2–0 och gick vidare med 3–2 totalt.

Luton är klart för kvalfinalen där laget möter Middlesbrough eller Coventry som på onsdagskvällen gör upp i den andra kvalsemifinalen.

Kvalfinalen spelas på Wembley lördagen den 27 maj och vinnaren får en Premier League-biljett.

Luton har senast spelat på den högsta serienivån för över 30 år sedan.

Åren 2009–2014 blev det fem säsonger på den femte högsta serienivån. Nästa vecka kan laget säkra sitt fjärde avancemang på tio år.