Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En telefon som visar appen airbnb.

Airbnb pekas ut för brister i prissättningen - bolaget lovar bot och bättring

Det totala priset ska synas tydligare, kräver EU.

Patrik Byholm

Skogsskyddet är otillräckligt

Tre fjärdedelar av Finlands landareal täcks av skog. Trots att vi har mycket skog är skogsskyddet inte tillräckligt. Ekonomiskogsbruket har dominerat och den biologiska mångfalden är hotad.

Förstörelse

De reser sig efter tyfonen

Efter att ha tillbringat två veckor i Filippinerna är pastor Patrik Hellström hemma igen. Han har koordinerat Finlands svenska pingstmissions katastrofarbete och sakta men säkert tar de tyfondrabbade filippinierna sig upp på fötter igen.

Monsunregnen dödar i Pakistan

Över 300 000 människor runtom i Pakistan har drabbats av häftiga monsunregn. Regnen har orsakat kraftiga översvämningar. Över hundra människor har dött hittills.

Ikea bygger flyktingskydd

FN meddelar att de vänder sig till Ikea för att bygga bättre skydd åt flyktingar. De ska vara hållbara och lätta att sätta upp. Ikea levererar dem naturligtvis i platta lådor.

Julian Assange

Ecuadors ambassadör reser hem för att diskutera Assange

Ecuadors ambassad i London rapporterar att ambassadör Anna Alban rest tillbaka till huvudstaden Quito för att diskutera Wikileaks-upphovsmannen Julian Assanges asylansökan.

Skydd för värmepump

Det viktigaste är att skydda pumpen för snö som kan rasa rakt ner på den. En värmepump drar in luft bakifrån och blåser ut samma mängd 3 - 4 grader nerkyld luft från framsidan.