Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Glädjebesked för Carolina – Teuvo Teräväinen verkar vara redo för comeback

Carolina inleder konferensfinalspelet hemma mot Florida i natt finsk tid. Och man ser ut att få en välkommen förstärkning lämpligt till den tredje slutspelsrundan.

Hurricanes tränare Rod Brind'Amour konstaterade efter lagets morgonträning att Teuvo Teräväinen repat sig från sin handskada.

– Han borde vara redo. Han gav tummen upp i går, och jag tror han kände sig bra i morse. Så vi ska nog få med honom, intygade tränaren.

Finländaren skadade sig i den andra matchen av första slutspelsrundan mot New York Islanders och opererade sig för 28 dagar sedan.

Nattens match börjar klockan 3 finsk tid.

Teuvo Teräväinen kan eventuellt få spela i slutspelet: ”Tycker att jag är redo”

Carolina Hurricanes-anfallaren Teuvo Teräväinens säsong skulle vara klappad och klar när han i slutspelets första omgång skadade handen och tvingades genomgå operation.

Men finländaren säger på NHL:s webbplats att han känner sig i form.

– Det är ganska bra, inte illa alls. Tycker att jag är redo, så om tränaren ger klartecken är jag med, säger Teräväinen.

Carolinas chefstränare Rod Brind'Amour håller med. Kanske.

– Han är tillräckligt återhämtad, men frågan är om han kan spela. Man måste kunna skjuta och jag vet att han inte är i 100 procents form.

Teräväinen skadade sig i början av matchserien mot New York Islanders.

Den 28-årige finländaren hade en medioker säsong med 12+25=37 poäng på 68 matcher – men är viktig, inte minst eftersom han vet hur man vinner Stanley Cup: säsongen 2014–2015 vann han Lord Stanleys buckla med Chicago Blackhawks.

Carolinas tränare om nyförvärvet Puljujärvi: ”Vi vill ge honom alla möjligheter till en nystart”

På tisdagskvällen blev Jesse Puljujärvis trejd från Edmonton Oilers till slut klar. Finländaren lämnar klubben efter några tunga år och flyttar till Carolina Hurricanes.

I Carolina ska den tidigare tonårsstjärnan försöka börja om och bevisa att han hör hemma i världens bästa ishockeyliga. Och han kommer till ett lag där tränaren säger sig inte ha några förutfattade meningar.

– Jag vet inte så mycket om honom, några killar har talat med honom lite snabbt. Emellanåt är det bättre att man inte vet så mycket om en spelare, speciellt med tanke på hans situation och vi vill ge honom alla möjligheter till en nystart, säger Rod Brind'Amour.

Puljujärvi förväntas bli spelklar för Carolina inom de kommande dagarna.

– Det svåraste är att komma till ett nytt system och det tar tid att anpassa sig. Vi måste få honom på kartan så snabbt som möjligt, säger Brind'Amour.