Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Emil Larmi tar av sig masken medan USA firar mål i bakgrunden.

Lejonanalysen: Plump i protokollet, ingen orsak att dra i nödbromsen ännu – men visst var det här en usel VM-insats av guldfavoriterna

Finland gjorde en av sina sämsta VM-insatser på flera år i premiären i Tammerfors. Men det är inte nödvändigtvis oroväckande, skriver Yle Sportens Mattias Simonsen.

Emil Larmi glänste i målet då Växjö Lakers säkrade SHL-guldet

Växjö Lakers är svenska mästare i ishockey för fjärde gången på åtta år efter att ha slagit Skellefteå AIK med 4–1 i matcher. Växjö säkrade guldet efter att ha vunnit den femte finalen med 3–0.

Den stora hjälten i Växjö var den finländska målvakten Emil Larmi som höll nollan i den sista matchen. Sammanlagt höll Larmi nollan två gånger i finalserien, och han fick ta emot Stefan Liv Memorial Trophy som slutspelets mest värdefulla spelare.

De övriga finländska spelarna som får fira SHL-guld är Miika Koivisto och Kalle Kossila.

Granlund glödhet – Lejonen slog Schweiz

Efter två förluster i den schweiziska EHT-turneringen fick Lejonen upp segerkontot i sista matchen. Värdlandet Schweiz besegrades med 4–1.

Matchhjälte var Markus Granlund med 2+1. Teemu Hartikainen passade till ett av hans mål, och stod själv för en fullträff. Också Arttu Ruotsalainen lyckades med målskyttet.

I Finlands mål gjorde Emil Larmi en stark match med hela 42 räddningar.

– Det var en tajt match, resultatet ljuger kanske lite. Larmi var bra i kassen, säger förbundskapten Jukka Jalonen till STT.

Emil Larmi.

HPK nollade Kärpät i måstematchen – mästerskapet avgörs på lördagen

Ett mål räckte till seger då HPK forcerade game seven.