Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

En häktad för brevbärarmordet i Myrbacka

En person har häktats misstänkt för mordet på en brevbärare i Myrbacka i Vanda.

Det var under natten till torsdag som en brevbärare utsattes för ett grovt våldsdåd. Brevbäraren avled på sjukhus på lördagen.

Polisinrättningen i Östra Nyland meddelar att polisen grep en misstänkt under natten då dådet begicks och personen har nu häktats i Östra Nylands tingsrätt som skäligen misstänkt för mord.

Polisen vill ändå att möjliga ögonvittnen ska träda fram och informera polisen om händelserna i Myrbacka och Gruvsta, speciellt från Myrbackavägen.

Bland annat vill polisen få veta mer om en svartklädd person som ska ha rört sig i området under den natten.

Postiljon utsatt för allvarligt våld i Myrbacka i Vanda natten till torsdagen

En postutdelare utsattes för allvarligt våld under natten till torsdagen, meddelar Polisinrättningen i Östra Nyland. Polisen larmades klockan halv fyra på morgonnatten den 17 november.

”Postiljonen fick väldigt allvarliga skador av våldet. Polisen har gripit en person och kommer att förslå att hen häktas”, säger kriminalkommissarie Tero Tyynelä i polisens pressmeddelande.

Polisen ber allmänheten att ta kontakt om de har iakttagelser från Myrbacka eller Gruvsta under den tidpunkten, särskilt är polisen intresserad av observationer från Myrbackavägen.