Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Nya daghem planeras i Vasa

Nya daghem planeras i Storviken och Korsnäståget i Vasa.

I Gerby-området råder brist på finskspråkiga småbarnspedagogikplatser och i Korsnästågsområdet är daghemmen i ett sådant skick att de kräver åtgärder under de närmaste åren.

Det har utretts om Gerby hälsostations lokaler kunde användas för småbarnspedagogikens behov, men lokalen lämpar sig inte för detta. Ett nytt daghem planeras följaktligen nu i Storviken, skriver staden i ett pressmeddelande.

– Bredvid skolan Isolahden koulu finns en tomt, som skulle vara lämplig att bygga ett nytt daghem på. I detta läge vore det också fint med ett starkare samarbete med skolan, säger direktören för småbarnspedagogiken Hanna-Leena Holmström enligt pressmeddelandet.

För Korsnästågets nya daghem finns en färdig tomt.

Garage brann i Vasa

Garaget hade plats för 12 bilar men var nästan tomt.

Gerby hälsostation i Vasa

Nu inleds flytten av verksamheten från hälsostationerna i Gerby och Korsnäståget

Gerbys skötar- och läkarmottagningar flyttar till Kyrkoesplanaden och Korsnästågets dito flyttar till Dammbrunnen. Arrangemanget är tillfälligt, vid årsskiftet flyttar mottagningarna in i det nya H-huset vid centralsjukhuset.

Vasa stads sommarartist 2022 Lina Railio

I Vasa får unga begåvningar sommarjobba som artister runtom i staden

Sommarartisterna uppträder på servicehus, torg och gator.

Närbild av polis i uniform. Texten poliisi polis syns på bröstet och på överarmen finns polisens emblem bestående av ett svärd och ett krönt  lejonhuvud.

Fotgängare i Vasa blev påkörd och dog

Olyckan inträffade i Korsnäståget.