Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Sluteldat i Kustö biskopsruiner

Man får inte längre göra upp eld i Kustö biskopsborgs ruiner. Forststyrelsen har tagit ner eldstaden som finns på området och i fortsättningen är det permanent förbjudet att göra upp eld där.

På det här viset vill man försäkra sig om att ruinernas kulturhistoriska värde inte tar skada av eld.

Eldstaden har också uppmuntrat folk att slå läger vid ruinerna, vilket man inte får göra. Enligt Forststyrelsen löser förbudet att göra upp eld också det problemet.

En långtradare på väg upp för en hal backe i snöyra. Många bilar köar åt andra hållet.

Långtradare fastnade i backarna vid Kustöbron

På Skärgårdsvägen uppstod på måndagsmorgonen trafikköer vid bron över Kustö sund i S:t Karins. Backarna upp från bron var så hal att flera långtradare hade svårt att komma upp för backen både i riktning mot Pargas och i riktning mot S:t Karins centrum.

En långtradare hade fastnat mitt i Kustöbacken, och en annan långtradare var i vägen för trafiken i backen mot Åbo. Polis fanns på plats och dirigerade trafiken.

Det uppstod köer, och trafiken löpte långsamt i båda riktningarna. I S:t Karins ringlade sig kön ända till riksväg 110, alltså gamla riksettan.

Flera bussar satt fast i köerna och försenades.

Trafikcentralen meddelade klockan 09.37 att situationen var över. Kort efter det fick en personbil problem i Kustöbacken, och köerna hann igen börja växa mot Åbohållet.

Artikeln har uppdaterats.

En karta som visar vart den nya bron ska byggas mellan åbo och pargas.

Oljud oroar invånare då vägen mellan Pargas och Åbo ska bli kortare: ”Vi undrar varför det är så bråttom ut till skärgården”

Vägplanen för en ny omfartsväg från Skärgårdsvägen över Kustö till S:t Karins börjar ta form. Områdets invånare ifrågasätter om de planerade bullerskydden kommer vara tillräckliga för att hålla oljudet borta.

Bildsättningsbild av polis från sidan mot vintrig bakgrund.

Två lik funna i Åbotrakten under onsdagen – dödsorsakerna utreds

Polisen och räddningsverket delade informationen på twitter.

Ambulanser och flera andra bilar står i en korsning där det skett en trafikolycka.

Trafikolycka med tre bilar på Skärgårdsvägen

Trafiken löpte trögt i en dryg timme.