Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Flera personer står med högra handen på bröstet. Bakom dem syns en amerikansk flagga.

Minskar stödet för Donald Trump? Många republikanska politiker tar avstånd från den konservativa CPAC-kongressen där Trump är dragplåstret

Hur starkt är egentligen Donald Trumps grepp om det republikanska partiet. Det är en fråga som ställs när republikaner och högerfolk är samlade till den årliga konservativa CPAC-konferensen i Washington DC.

Enkät: Trump republikanernas favorit som presidentkandidat

USA:s tidigare president Donald Trump är klar favorit som republikanernas presidentkandidat i en enkät som Harvard-universitetet riktar till väljare i primärvalet och som publicerats i The Hill.

I ett imaginärt primärval med åtta kandidater skulle 48 procent rösta på Trump mot 28 procent av rösterna för Floridas guvernör Ron DeSantis, som setts som Trumps främsta utmanare i kommande presidentval.

DeSantis har inte officiellt bekräftat att han ställer upp i partiets primärval.

Bland de åtta kandidaterna var Trump och DeSantis de enda som fick mer än tio procent av väljarna bakom sig. Det var drygt 2 000 registrerade väljare som svarade på enkäten i januari, felmarginalen är okänd.

Ville Hupa i vinjett ovanpå en bild av Mehmet Oz som håller kampanjmöte.

Kommentar: Ingen röd våg i USA – republikaner anklagar redan Trump för misslyckat mellanårsval

Det blir ingen jordskredsseger för republikanerna i det amerikanska mellanårsvalet, vilket de ivrigaste inom partiet hoppats på. Det vågar man redan säga medan miljontals röster ännu räknas runtom i USA.